Набор 93-и вече изкласи- 3

• 50 300
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Jarrita, честито и на теб! Поздравления за успеха и куража!

Честито и на всички приети студенти! Да имат щастливи и успешни студентски години, а след това
 да намерят най-добрата реализация по специалността! Но най-вече да са здрави и да имат късмет в живота!

Стискам палци на всички, които чакат още резултати, както и на всички, които продължават в следващо класиране!  fingerscrossed

# 646
  • София
И ние сме приети по първо желание в СУ - инженерна физика.  newsm44
Честито на всички бъдещи студенти, където и да са!  newsm74

# 647
Честито на всички приети и много успехи занапред!

# 648
Честито на приетите студенти и успех на всички, които още са в очакване.

# 649
  • Пловдив
Честито и от мен на всички приети. Няма ли други да се похвалят за СУ?

# 650
ние чакаме второ класиране , защото сега сме на Минало и съвремие на югоизточна Европа

# 651
  • София

След последното изречение надникнах в профила ти и видях годините. Шапка ти свалям, че си се решила!  Hug   И честито, че си успяла да се пребориш с младата конкуренция!   bouquet  Каква специалност избра?

Jarrita, честито и на теб! Поздравления за успеха и куража!

Благодаря!  Hug

Първото ми желание беше руска филология, на второ място - английска, и най-накрая психология. По принцип ми вървят езиците и ми е приятно да се занимавам с тях, в бъдеще планирам да добавя още няколко езика.

Шапка им свалям на всички, които са кандидатствали с български и история, това са сигурно най-трудните предмети и изпити, децата са направо герои  Simple Smile

# 652
  • В голямото море...Живот
Честито на всички приети бъдещи студенти  Hug

Аз имам малък въпрос - как ви се вижда тази специалност "Мениджмънт в хотелиерство и ресторантьорство" ? Спориме в къщи с половинката - това не било нищо, нямало преспектива, нищо нямал да може да работи после наследника.... Thinking
Детето завърши гимназия със специалност " Барман/Сервитьор". Харесва му, идва му отвътре....а и друго не го влече  Confused

# 653
ДОРОМ, според мен не е ясно кое има перспектива и кое не. Никой не знае как и накъде ще се промени ситуацията след 4 години. Най-важното е специалността да е желана и да я учи с интерес.

# 654
  • София
Честито на всички приети бъдещи студенти  Hug

Аз имам малък въпрос - как ви се вижда тази специалност "Мениджмънт в хотелиерство и ресторантьорство" ? Спориме в къщи с половинката - това не било нищо, нямало преспектива, нищо нямал да може да работи после наследника.... Thinking
Детето завърши гимназия със специалност " Барман/Сервитьор". Харесва му, идва му отвътре....а и друго не го влече  Confused

В тази специалност би трябвало да се учи как да се ръководи и управлява хотелски или ресторантски бизнес, заедно с маркетинга, контрола, счетоводството, та до рекламата....
Всеки ресторант и хотел разполагат поне с един такъв кадър, който да ръководи всички процеси.
Освен това, вероятно знанията, които получават са много полезни, в случай че се започва частен бизнес. Тогава придобитите знания и опит са от решаващо значение. Така че , не смятам, че специалността е безперспективна, а точно обратното- може да бъде добра основа за успешна кариера. Обмислете нещата от всички страни преди да решите! Успех в избора Peace

# 655

Здравей Ирена,
Дипломата и е 5.65  на немски не знам как се изчислява.Консултантката която използвахме за документите каза че е около 1,3 1,4 немска.Миналата година са влизали 1,4 1,5 право  беше ни дала една статистика за градовете които кандидатстваме Simple Smile

Маман, ти пак си разбрала недоразбрала. Дипломата ми е 5.69 /1.4/ . Миналите 3-4 години според статистики са приемали с дипломи 2.3, 2.2 плюс минус някой друг Wartezeit. Интересното и невероятното е единствено бързия отговор на Хайделберг :]. Сега остават още три отговора, от Франкфурт, Манхайм и Бон. Ако има някой насочил се на там да пише.

# 656
charming_junkie , важното е за теб всичко да е ясно. А ние, майките, можем и да пропуснем някоя и друга подробност  Laughing
С дъщеря ми нямате съвпадение в уни-тата - тя иска в Мюнстер и Кьолн, за съжаление, можехте да сте колежки. Статистиката е обнадеждаваща за нас /дипломата й е 5,91, сиреч 1,1/, но все още чакаме.

# 657
charming_junkie , важното е за теб всичко да е ясно. А ние, майките, можем и да пропуснем някоя и друга подробност  Laughing
С дъщеря ми нямате съвпадение в уни-тата - тя иска в Мюнстер и Кьолн, за съжаление, можехте да сте колежки. Статистиката е обнадеждаваща за нас /дипломата й е 5,91, сиреч 1,1/, но все още чакаме.
Приети сте 100%, няма какво да се притеснявате, а да се ориентирате към евтини самолетни билети за записването вече. Само си харесайте град от тези двата. За Мюнстер чувам много добри отзиви, аз просто се ориентирах да съм в близост да Франкфурт, иначе сигурно и аз там щях да кандидатствам. Най-вероятно ще сте в абитурбесте, наистина няма за какво да се притеснявате. Само за общежитие ще стискам палци да има :]

# 658
Мюнстер й е фаворит със сигурност. Ама чакането мен много ме мъчи...

P.S. Ще ме осветлиш ли какво е "абитурбесте", защото ме държи в неведение по повечето въпроси, свързани с кандидатстването? Laughing

# 659
Мюнстер й е фаворит със сигурност. Ама чакането мен много ме мъчи...

P.S. Ще ме осветлиш ли какво е "абитурбесте", защото ме държи в неведение по повечето въпроси, свързани с кандидатстването? Laughing

Ако го разбирам правилно, това е една средна оценка, характерна за дадената NC специалност, например 1.3 за право. И всички кандидатстващи с такава или по-висока се водят в тази бройка на Abiturbeste. Не съм обаче особено сигурно, че е точно това, но доколкото съм гледала таблици с такива оценки за абитурбесте и обеснения, това трябва да е.

Общи условия

Активация на акаунт