Преди около 2 месеца се запознах с един мъж на работното ни място. В продължение на около 2 седмици минаваше да ме види всеки път, когато бях на работа (по 2-3 дни в седмицата) и питаше кога пак ще идвам. В началото на април ми взе телефона и след няколко дни се обади. Излязохме да пием по нещо. През това време аз се намирах в центрофугата на раздялата с приятеля си - 8 години връзка. Въпросната вечер по повод на някакъв въпрос от страна на колегата аз казах, че имам приятел, стана ясно и, че живеем заедно. Не исках да лъжа - все пак раздялата все още не беше факт, ако и да беше въпрос на (малко) време. През следващите няколко дни се държах странно и дръпнато, защото той като че ли леко се отдръпна. Това заедно с положението вкъщи ми натегна пружинката съвсем и бях доста изнервена и хаотична. Дадох да се разбере, че съм в процес на раздяла.
После той беше на някакъв семинар в друг град за 1 седмица. Когато дойде време да се прибира, писах закачлив смс и го поканих на по чаша вино навън - като "наказание", че съм се държала незаслужено дръпнато с него досега. Той прие. Междувременно решението за раздялата ми беше окончателно обсъдено и прието и от другата страна. Видяхме се с колегата, дадох да се разбере, че вече съм свободна жена. Все още живеех с вече бившия си приятел - никой не може да се изнесе толкова скоро, няма как просто. Нищо! Усещах, че човекът е някак емоционално дистанциран, от което се стегнах и аз.
Заминах за друг град за няколко дни, при приятелка, да изляза от центрофугата и да се съсредоточа върху дипломната си работа. Междувременно вече ме беше добавил в социалната мрежа. Дистанцията ми се отрази страхотно, заредих се, олекна ми, а може би бях и малко влюбена

Не си струва злобата, която таите. По-добре е да гледате напред от колкото да се борите за нещо което не е ваше. Надали това е последния мъж на тази земя