Явно си твърде нападателна, мъжете не обичат да излизаш само ти с поканите, предложенията и т.н. Този човечец си е помислил нещо много просто- излизаш от една връзка, започваш веднага да го каниш през ден-два някъде, съответно си му вдигнала мерника да запълни освободеното място. А той след като има приятелка, значи е навит само за флирт, секс и нищо повече. Като за начало спри да си инициаторът, пускай му някакви аванси,но режи, разигравай, отказвай. Покажи, че ти е излязло нещо ново интересно на хоризонта, отказвай му под предлог други срещи и излизания, а не като него- зъболекари и бля бля.
Като цяло- като чета и онази история за секретарката, много сложност влагаш в тез мъжки глАви, нещата са много по-прости на практика, затова и лесно се разиграват, ама то кучките обикновено си се раждат такива, не стават в последствие...

Човекът сигурно очакваше, че при първа възможност, като се видим на работа, ще ходя да му търся сметка, да се изясняваме, да му правя муцуни, да съм ядосана, сърдита или кой знае какво. Защото когато аз бях в грешка, ходих да дообяснявам, да се извиня... Нали, таковата, 'щото тъй е редно и така бих искала да постъпват и с мен. Даааа, ама не! Или пък е очаквал, че ще продължа да инициирам разни работи там, да му обръщам внимание... Дааа, ама пак не!
Нито съм студена, нито съм "топла". Иначе по принцип все така усмихната... И тоя съвсем се обърка... 
И оня вика "Да, разбира се", само че по физиономията и тона му стана ясно, че хич не се (под)разбираше

Но нямам намерения да си го държа за по принцип

Тва последното може и да е част от нескопосания му начин на свалки, ама що пък минава да я види? Да мине през приятелката си и да я осведоми нея кой зъб ще му човъркат.