Германска нова медицина - 8 тема

• 119 581
  • 884
  •   1
Отговори
# 375
nenaatoa, съжалявам да прочета, че все още се чувстваш повалена.  Hug Ако нещо сме научили от ГНМ, то е че нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. И ако за нещо сме си мислили че е зло, то всъщност е добро!

ГНМ се състои от природни закони - тези, които действат в нас, са същите които действат и извън нас. Разликата е в само в това, че ние имаме силата (избора) да тълкуваме реалността по различен начин. Тук може би идва ролята на внушението (убежденията) до колко тълкуваме нещо, като проблем. Не случайно първото от нещата, които съветва Хамер е да се омаловажават проблемните ситуации. И не случайно, ако веднъж си запознат с ГНМ, по съвсем друг начин възприемаш реалността. 

Думите са вдъхновяващи, само бих добавил, че всеки край е ново начало.
Няколко пъти през живота ми съм изпитвал това и всеки път, когато по-късно се обърнех назад, си казвах: "Добре, че загубих това, за да ми се открие един цял нов свят, за който дори и не подозирах".
Не е възможно да отворим следващата страница от книгата на живота, преди да сме затворили предходната ...
 newsm32  newsm30  smile3535

# 376
natan76

Би ли написал кои природни закони разкрива сугестологията и как функционира мозька?
Интересно ми е да прочета.Ще сваля и книгата от линка,който си дал.Благодаря Peace
Внушението е голяма сила,но имаме закодирани биологични програми,които не се поддават за сьжаление на внушение.

Запознай се с ГНМ малко повече. Simple Smile

# 377
Не съм  natan76,но да кажа докато се появи.
Тук има за Сугестопедията-cедем  закона:

http://dr-lozanov.com/bg/7_zakona.htm

Останалото за мозъка трябва да се чете в книгите-малко е на високо ниво писано,все пак това му е била професията.

# 378
natan76

Би ли написал кои природни закони разкрива сугестологията и как функционира мозька?
Интересно ми е да прочета.Ще сваля и книгата от линка,който си дал.Благодаря Peace
Внушението е голяма сила,но имаме закодирани биологични програми,които не се поддават за сьжаление на внушение.

Запознай се с ГНМ малко повече. Simple Smile

Не съм  natan76,но да кажа докато се появи.
Тук има за Сугестопедията-cедем  закона:

http://dr-lozanov.com/bg/7_zakona.htm

Останалото за мозъка трябва да се чете в книгите-малко е на високо ниво писано,все пак това му е била професията.

С оглед на моите бегли познания по ГНМ, ще се наложи да се запозная много повече с нея ... Rolling Eyes

Седемте закона на Сугестопедията са формулирани от д-р Лозанов по-късно, те се появяват за първи път в книгата му:
 "Suggestopedia/Reservopedia. Theory and practice of the liberating-stimulating pedagogy on the level of the hidden reserves of the human mind", Sofia, 2009

Книгата "Сугестология" е основния научен (монографичен) труд на д-р Лозанов, посветен на внушението, с който той защитава дисертация за доктор на науките през 1972г.
Предполагам, поради тази причина, в началото на книгата се цитират много учени с техните достижения в областта на разгадаването на мозъка и психиката, към тогавашния момент. Като неспециалист, и за мен тази част беше най-трудна за разбиране и съответно не схванах всичко, но нека това не ви притеснява, след това книгата става много по-достъпна и разбираема.

След като се справите с нея, ще е много лесно да разберете и другата му книжка, която е налична в spiralata.net.

Както казва д-р Лозанов, за постигане на ефективна комуникация е необходимо да се съобразим с антисугестивните бариери на човека: логическа, интуитивно-афективна и етична. За това е написана и книгата "Сугестология", за това имаме и сайт gnm-bg.com, те ни помагат да преодоляваме нашите собствени бариери, за да можем да научим (да позволим да ни бъдат внушени) нови знания.
Ето защо, не ми се иска да правя извадки от книгата ...

# 379
Благодаря,ще погледна. Hug

# 380
Здравейте, отдавна се каня да пиша тук. Ето го и моят разказ по преживяно, (макар и не по темата, която обсъждате):

Преди около половин година по пощата неочаквано дойде писмо предназначено за наш близък, на който любезно бяхме предоставили адреса си за връзка. Обадих му се и с негово разрешение отворих писмото, което не съдържаше никак розови новини за него. И след като донякъде вече бях разбрала, че не е от хората на които може да се разчита в особено голяма степен в сложни ситуации...се притесних как ще реагира в тази и какво решение ще потърси. Първо се ядосах много на особено елементарния начин, по който не за първи път си усложнява живота. След това се ядосах, от това че се почувствах лично замесена и като се сетих колко пъти мъжът ми го бе съветвал да си оправи нещата овреме още повече ме обля студена пот.
    Същия ден, един час по-късно се чух с майка ми по телефона и след като си поговорихме и й излях притесненията си...тя ми съобщи, че току-що се е върнала от погребението на баба ми, (майката на баща ми). Което вече съвсем ме накара да блокирам, тъй като беше абсолютно неочаквано за всички, (дядо ми по онова време не беше добре). Независимо от сложните ни роднински отношения ми стана много мъчно и не ми се искаше да повярвам.
    През следващите две денонощия мислех ту за едната новина, ту за другата, докато ядът ми относно писмото премина в непукизъм и вдигнах много висока температура.
    Остана да преодолея и другата новина. Но не успявах... Не можех да спя. Все си завъртах мислите натам, мъчно ми бе, връщах се в спометите си, не можех да си представя къщата без баба си. Опитвах всякак да се разсея и хобито ми зае заплашителни размери – станах като шиеща машина. Изминаха около 3 седмици и по телефона разбрах, че и дядо ми си е отишъл.
    Изминаха още 2 може би и повече седмици и не съм сигурна кога и как точно, обаче започнах да усещам болка някъде дълбоко в лявата си гърда. (Деснячка съм, но явно по особен начин съм приела нещата.) Имам опит с гърдите си, но главно свързан с млечните канали, а тази болка бе по-различна, а и без никакво зачервяване. Отначало реших, че някое от децата ме е ритнало без да иска с краче при игра, даже ми се привиждаше някаква синка отдолу. Последваха дни, в които болката се засили още. Търпеше се, но бе постоянна, без паузи. Последваха още 8-10 дни, в които вече бе съвсем силна, болеше ме доста при преобличане, при гушкане на децата, при резки движения с лявата ръка. По това време си лягах с децата и заспивах преди тях, без никакъв спомен. Външно на пръв поглед нямаше нищо ненормално. Обаче вътре ясно се напипваше голямо (според моите разбирания) удебеление около млечната жлеза и доста твърдо. Съпругът ми и по-живописно го описваше дори. После изведнъж болката просто спря. Все още напипвах нещо големичко, но не така твърдо в гърдата. Притеснявах се все още да не правя резки двежения, сякаш очаквах пак нещо да ме заболи. Измина месец без болка.
    Един ден майка ми отново ми се обади да ми сподели за нейни лични трудни решения във връзка този път с нейни роднини и се разплака пред мен от безсилие. С едната ръка държах слушалката, с другата инстинктивно се хванах за лявата гърда...усетих се веднага. После тя се поуспокои и след седмица пак усетих болка там – постоянна (в продължение на няколко дни), търпима, на моменти доста лека, но си беше там. После и тя спря.
   Оттогава се чувствам добре. Сякаш нищо не е било. Като си говорим със съпруга ми и го моля да ми припомни дали съм си внушавала нещо – той е твърд, че дори аз да забравя, той си спомня много добре всичко. Естествено нямам документирано нищо.

nenaatoa, Christian, БЛАГОДАРЯ!     bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet

# 381
Пак с въпрос: Обривите са конфликт на раздяла, нали? Ако са повтарящи се, значи има пътека, но как да се разбере от какво е при дете?

# 382
Натан76,
Помолих те на лс да заключиш файла,който си коригирал,защото така както е в момента може всеки да впише нещо в него.

Пак с въпрос: Обривите са конфликт на раздяла, нали? Ако са повтарящи се, значи има пътека, но как да се разбере от какво е при дете?
Пьрво се определя кое в тази вьзраст на детето има приоритет в живота му (всяко дете е различно,затова горе долу) и се тьрси или мька от раздяла или "искам да се оттьрва от нещо".
Обикновено е в решена фаза.

Бяло цвете,благодаря за споделеното.  bouquet

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 13:15 от Christian

# 383
Аз не мога да изтегля сугестологията-трябва ли регистрация? Един път ми иска,друг път започва да тегли и след време прекъсва и нищо не става,пробвах няколко пъти.

# 384
Аз не мога да изтегля сугестологията-трябва ли регистрация? Един път ми иска,друг път започва да тегли и след време прекъсва и нищо не става,пробвах няколко пъти.
И при мен е така.

# 385
Натан76,
Помолих те на лс да заключиш файла,който си коригирал,защото така както е в момента може всеки да впише нещо в него.

Прощавай, твоето ЛС го видях едва днес.

Заключаването с цел защита от модифициране на файла се преодолява лесно, но това дори не е необходимо, всеки може да запише файла под друго име, да го редактира и да предостави връзка за сваляне (както направих и аз). Така файлът може да се допълва и подобрява.

Dox.bg е услуга за временно (до 15 дни) и лесно съхранение и споделяне на файлове (няма нужда от регистрация). След 25.04.2013 файлът ще бъде изтрит автоматично от системата им и аз вече не мога да го редактирам там. Идеята ми беше подобрената версия да бъде качена на dropbox акаунта на dimo777 и да замени старата, за да не се налага хората да преглеждат десетки публикации, докато открият последния вариант на файла.

Мога да конвертирам файла в pdf формат (който е по-труден за редактиране), да го кача отново в dox.bg и да редактирам моята стара публикация, като вместо връзката към .doc файла, сложа тази водеща към pdf. Чудя се дали си струва да правя това, с което само леко ще затрудня неговото допълване и подобряване ...
Във форума bg-mamma има ли възможност да се редактират стари публикации ?

И при мен е така.

Току що я свалих от там за около 3 минути, на мен ми иска само да въведа кода от картинката.

Добре, опитайте отново тук: http://dox.abv.bg/files/dw?a=92bb185fa1 , ако пак не се получи, ще ви го кача на друго място ...

# 386
Натан,сьжалявам,аз нищо не разбирам от твоите обяснения за файлове и тн защото по принцип не разбирам от ИТ. Embarassed
Ако може "книгата" на Димо 777 (или така както ти си я поправил) да се  качи в бг торентите.Ненаатоа позволи.

Книгата не можем да я изтеглим..предполагам защото не сме в БГ.

# 387
Натан,сьжалявам,аз нищо не разбирам от твоите обяснения за файлове и тн защото по принцип не разбирам от ИТ. Embarassed
Ако може "книгата" на Димо 777 (или така както ти си я поправил) да се  качи в бг торентите.Ненаатоа позволи.

Добре, опитайте тази връзка: http://tranzit.dir.bg/load.php?id=VGgfjXcDIwsjlFZR1545728 , мисля че от тук съм пращал в чужбина. Линкът е активен за 5 денонощия.

Изпратих файла за ГНМ (в pdf формат) на един ъплоудер в Замундата и очаквам да бъде качен. Ако не стане, ще потърся друг ...

# 388

Сега виждам,че и гнм-то е там качено,ти как видя какво става там,ако не можем да теглим?

Сугестологията пак не мога да я сваля от последните линкове...natan76, да не би нещо във формата  да има?

# 389

Сега виждам,че и гнм-то е там качено,ти как видя какво става там,ако не можем да теглим?

Сугестологията пак не мога да я сваля от последните линкове...natan76, да не би нещо във формата  да има?
Какво е качено?Нищо не сьм видял.
Ей сега ще погледна.

На докс линка не мога изобщо да видя какво е качено.Препраща ме само за сугестологията.
Кьде да видя качена гнм?

Общи условия

Активация на акаунт