Германска нова медицина - 8 тема

• 119 559
  • 884
  •   1
Отговори
# 420
По молба на Christian и с благословията на Nenaatoa, съставеният от dimo777 файл, в който са поместени материали от gnm-bg.com, е вече наличен за сваляне (като pdf) в два торент тракера:

http://zamunda.se/details.php?id=355002

http://thepiratebay.se/torrent/8383950/ (не е нужна регистрация)

Още веднъж, огромни благодарности за положения безвъзмезден труд по популяризирането на ГНМ в България ...  smile3525

И аз благодаря!   bouquet

# 421
Някой може ли да ме насочи ,каква може да е причината за епилепсия?

# 422
...Въпроса ми е може ли да се въздейства толкова назад във времето и какви са начините за да има ефект.Четох че помага  Тес , въпроса ми е тесам болестта или конфликта?

Времето няма никакво значение, ако е намерена причината.
Болестта или конфликта?!?!?! ... "Болестта" е следствие на конфликта, тя е начинът тялото да продължи да съществува без да умре. Най-сигурният начин за справяне с даден проблем е да се атакува причината. Ако не можеш да се справиш, акцентираш на последствията с цел да ги минимизираш и да омаловажиш причината, така че тя да стане несъществена.
Няма нищо невъзможно ... стига да вярваме!  Hug

# 423
Здравейте!Прочетох книгата ''пътят на болестта'', и схванах основните неща, но да си призная, много не на мой език е ГНМ.Трудно навързвам нещата, постоянно имам чувство, че истината е някъде другаде.Как да разбера кожния проблем на съпруга ми, и да му помогна, като един път чета, че ''не се чувства добре в кожата си'', друг път ''че изпитва страх от раздяла'', и още разнообразни заключения...нещо бъркам то е ясно, но какво...?
Преди около 3 години, ни подариха диван(употребяван,собствениците имат котка).След по-малко от месец на левия крак ми крак се появи екзема.Започна да се разраства много бързо, и слава богу в един момент, ме посъветва една позната да се мажа с Екзодерил, за котешка екзема.Мина ми за дни...но мъжа ми започна да се чеше по лакътя, и периодично да получава обрив(екзема), по ръцете и краката.С този диван се разделихме много бързо, че и в друга държава живяхме повече от година, но не му минава, на лекар не е ходил.Кожата му на местата където е екземата изглеждат като изгоряло, и ту се лющи и го сърби, ту го боли, или пък затихва почти изчезва...Сигурна съм, че има връзка с психиката, защото ако е алергия към котки, той ги избягва като вампир - чесън, и няма как да му навредят Simple SmileТо и алергията пак е в психиката....абе омотавам се много :/

# 424
  • някъде там
Какво се препоръчва при смърт на много близък човек:( ,за да се справим без последствия?

# 425
Какво се препоръчва при смърт на много близък човек:( ,за да се справим без последствия?

Този конфликт е тежък и трудно се решава с осъзнаване, че човека го няма, а живота продължава... Особено ако загубата е на много близък от семейството. Посъветвайте се с хомеопат, Игнация е едно от най-често употребяваните лекарства в такива случаи.

# 426
  • някъде там

Този конфликт е тежък и трудно се решава с осъзнаване, че човека го няма, а живота продължава... Особено ако загубата е на много близък от семейството. Посъветвайте се с хомеопат, Игнация е едно от най-често употребяваните лекарства в такива случаи.
Благодаря,точно игнация закупих,ако видя че нещата се влошават ще се насочим към хомеопат,но нещо с което да помогна да ПРИЕМЕ нещата по бързо и да погледне напред,то е ясно че никога няма да забравим ...

# 427
Точно за да ПРИЕМЕ, се дава Игнация. Но какава потенция и колко често, а може и да не е точно това лекарство, все пак хомеопатията се предписва индивидуално - е нужен хомеопат. Една и съща причина често причинява еднакви травми, но не винаги и не в същия размер.

# 428
Може да са обсъждани проблеми с щитовидната жлеза в светлината на ГНМ, но не можах да намеря къде. Направих кратко обобщение на статията на Хамер от сайта на Пилхар, но понеже немският не ми е още на ниво, бих помолила Кристиян или някой друг по-запознат да "провери" обобщението:

---------------------
Базедова болест = хипертиреоидизъм = повишено отделяне на тироиден хормон в кръвта = повишена активност на организма.
Хипотиреоидизъм (микседем) = забавени вътрешни метаболитни процеси, понижено отделяне на тироксин. Характерно е затваряне на каналите на щитовидната жлеза от малки кисти, видими като възли на шията.                                                                                                                                                                                                                                                           
Конфликти при аденокарцином на щитовидната жлеза, контролирани от мозъчния ствол:
1.   Лява част на мозъчния ствол - Невъзможност да се освободим от (смелим) нещо, поради слаба секреция на щ. жлеза. Биологичен смисъл в активната фаза – повишаване на метаболизма чрез продукция на повече тироксин с цел смилане на нежеланите залци.
2.   Дясна част на мозъчния ствол – Невъзможност да хванем желания залък, понеже не сме достатъчно бързи. Биологичен смисъл в активната фаза – повишаване на метаболизма чрез продукция на повече тироксин с цел хващане на желания залък.
В активна фаза расте компактен адено тумор на жлезата. В лечебна фаза се разгражда от микобактерии, ако са налични. Ако не са – туморът се енкапсулира (небиологично лечение), но продължава да произвежда повече тироксин, което обърква метаболизма на тялото. Пациентът има постоянни симптоми на тиротоксикоза, които при наличие на микобактерии биха съществували само за кратко. В този случай се налага операция с цел нормализиране нивата на хормона.

При улцери на плоския епител на изходящите канали на щитовидната жлеза (т.нар. студени възли), контролирани от кората на главния мозък, конфликтът е следния:
1.   Огнище на Хамер фронтално в ляво - Да се чувстваш безсилен: „С вързани ръце съм. Не мога да направя нищо.”, „Чувствам се безпомощен” или „спешно трябва да се направи нещо, но никой не прави нищо!”.

Биологичен смисъл в активна фаза – да се увеличи секрецията на тироксин чрез разширяване на каналите.
По време на активна фаза се образуват улцери в щитовидните канали, които не могат да се видят, но могат да се усетят като придърпване.
Еутиреоидни (също ретростенални или медиастенални) тироидни кисти се образуват в лечебната фаза. Тироидните кисти са еквивалент на не-Ходжкиновите кисти; те се определят като „еутиреоидна или доброкачествена гуша”.

2.   ОХ фронтално дясно – конфликт на фронтален страх,  страх от идваща заплаха, която не можем да избегнем, напр. от диагнозата рак.
Биологичен смисъл – разширяване на архаичните пътища на хрилете за подобряване водния поток и подобряване на дишането.

Кистите нарастват и постепенно се нормализират в лечебна фаза. Евентуално тези пътища може да се слепят и да останат така, което е безобидно. При започване на стандартно лечение с химиотерапия, операции, обикновено пациентите се завъртат в омагьосания кръг на новите конфликти.
------------------------------------

Моя близка има хипотиреоидизъм, затова се зарових в тая статия. Доколкото разбирам е излишно приемането на л-тироксин доживот, каквото е стандартното лечение в такива случаи? При нея не се напипват и явни кисти, макар че чувства придърпване в шията. Вероятно е в активна фаза или се върти в кръг.

# 429
  • Пловдив
Защо толкова много млади хора се разболяват от левкимия?

# 430
Andrea$ ,за балансиране дейността на жлезата потърси инфо за Kanchnar guggul .Но във вашия случай по-добре намерете лекар,който да го изпише,понякога има нужда от допълнение с други формули за увеличаване на действието, а и да определи времето на приемане и дозите.

# 431
Андреас,
Не ми е ясно какво точно си превеждала.Прескачала си редове или?
Тироксин трябва да се взима до решаване на конфликта.
Конфликтите на жлезата са силни и трудно решими (ежедневието ни пречи да ги решим защото са постоянно с нас).
Пьрво трябва да се установи коя е причината.

Защо толкова много млади хора се разболяват от левкимия?
Профилкатичните прегледи откриват стари решени конфликти.
Много хора изкарват левкемия без дори да знаят...

# 432
Кристиян, не е превод на цялата статия, а опит за обобщение на важните моменти. По-особено ме интересуваше частта за хипотиреоидизма. Благодаря за отговора. Наистина конфликтите на щ. жлеза са трудно решими...

Ом, благодаря за информацията за  Kanchnar guggul. Ще потърся повече инфо по въпроса.

# 433

ОФИЦИАЛНО СЪОБЩАВАМ, ЧЕ ИМЕТО gnm-bg.com ВЕЧЕ НЯМА ДА РАБОТИ.

САЙТЪТ ЗА ГНМ ОСТАВА ЕДИНСТВЕНО ТОЗИ - https://sites.google.com/site/germanskanovamedicina/

# 434

ОФИЦИАЛНО СЪОБЩАВАМ, ЧЕ ИМЕТО gnm-bg.com ВЕЧЕ НЯМА ДА РАБОТИ.

САЙТЪТ ЗА ГНМ ОСТАВА ЕДИНСТВЕНО ТОЗИ - https://sites.google.com/site/germanskanovamedicina/

nenaatoa, моля за малко разяснение, което е нужно не само на мен, а на всички, които четат и пишат тук. Очевидно този домейн няма да бъде заплащан повече, но той е регистриран, запазен.. и може би не е продаден още. Само за пари ли става въпрос или?

Общи условия

Активация на акаунт