Германска нова медицина - 8 тема

• 119 543
  • 884
  •   1
Отговори
# 480
Какъв конфликт имам при камъни в жлъчката?
Деснячка съм, не съм имала кризи и болки.
Благодаря предварително за отговорите и насоките!   bouquet
Решила си го.За сьжаление камьните не се разграждат лесно.
Конфликтьт е "яд в територията",като често става дума за имоти и пари.
Мерси за отговора!
А дали камъка ще се разгради въобще или ще се увеличава и след време ще имам проблеми с него?

# 481
Christian има ban...

# 482
Сега пък за какво  Rolling Eyes

# 483
Клюкарник  >> Тема: За донорството

# 484
Какъв конфликт е в основата на тиковете? Синът ми почти на 6  от повече от година смърча, без да има причина, най-вече вечер преди да заспи или когато гледа телевизия, а напоследък и мига едновременно с това. Не съм го водила на лекар, чета в момента за синдром на Турет.
Мигането се беще появило преди известно време, когато беше на 4, но изчезна и сега се започна отново. Не мога да открия някаква закономерност в това какво е било преди и сега. Първият път нямаше братче, сега има братче. Няма проблем с очите.

# 485
Клюкарник  >> Тема: За донорството
Ох, пак ли?  Confused Прочетох последните му коментари и не виждам като причина неспазване на правилата на форума, освен ако не са изтрили нещо. Той познава проблемите отвътре и дори от съвсем друг ъгъл, като живеещ извън БГ. Този път защо има бан?

fat.wombat, надявам се да се включат някои по-запознати, защото аз не съм чела нищо по този въпрос от ГНМ. Мога да споделя само лично мнение и информация от други алтернативни източници.

Тиковете по принцип говорят за стрес - нещо внезапно, което е въздействало силно и е разстроило много човека. При чувствителни хора сигурно може да се отключи и от не чак толкова сериозни причини. Предполагам също, че може да има "шина" - подобни обстоятелства мислено да го връщат към преживявания от същия момент, което събужда проявленията или увеличава честотата им.

Имам близък приятел от студентските години, който след смъртта на майка си беше развил тика с честото мигане. Но освен това отслабна много, започна да страни, дори се затвори и не се радваше да общува както преди, а чувството му за хумор стана много черно. А преди това беше много усмихнат и позитивен.

Може проявлението да има връзка с вида на стресовия фактор, не знам, само предполагам. Примерно подсмърчането да е аналогично на хремата, а мигането - да отговаря на проблеми с очите, свързани с негативната оценка на това, което си видял.

Говори с детето, научи го да ти споделя всичко от изминалия ден. Ако нямате такава практика в семейството, опитай ти да разказваш, а после предложи всеки да сподели как му е преминал деня.

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 23:49 от Green&shiny

# 486

Това вярно ли е
А онази "човеколюбка", дето нарече чуждите деца "непотребни остатъци" получи ли също бан?

Много лицемерно ми се вижда това, как се мери с различен аршин и едни се толерират независимо от простотиите, които бълват
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=722399.msg25353918#msg25353918

За да не съм съвсем извън темата, да се върна на стария си въпрос към ненатоа и какво стана с нейната позната с рак на дебелото черво

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 12:33 от Анонимен

# 487
Здравейте,
някой знае ли какъв е конфликта на силно подсечено дупе? Накакво трябва да обърна внимание?
Има ли някаква алтернатива на антибиотичните и кортикостероидни мазила?

# 488
По принцип обривите при децата бяха конфликт на раздяла. Но може да е също от памперс или храна.
Свекървата правеше крем с мас и невен, но пък не ми се е подсичала кой знае колко, не знам дали ще помогне за по-тежък случай.

# 489
Здравейте,
някой знае ли какъв е конфликта на силно подсечено дупе? Накакво трябва да обърна внимание?

Подсечено бебешко дупе последно третирах с хума на прах... До ден днешен, ако се появи зачервяване около дупето/дудата пудря по малко... Хумата е тази обикновената, която продават навсякъде за лице и коса...

# 490
Здравейте,

Подсечено бебешко дупе последно третирах с хума на прах... До ден днешен, ако се появи зачервяване около дупето/дудата пудря по малко... Хумата е тази обикновената, която продават навсякъде за лице и коса...
Алтернатива на антибиотични кремове е дом. крем от смрадлика или невен, също дом. крем с прополис. И смрадликата и прополиса са естествен антибиотик /фитобиотик/. Аз обаче решавам проблема със крем "Здраве". При нас зачервяването идва от нарушена чревна флора в резултат на живата БЦЖ - от там кандида - зачервено дупе + други неприятности.
За кандидата след 5 години проучване и проби намерих решение. Ако се интересува някой мога да пиша.

# 491
Много е интересно това, пиши  Hug

# 492

За да не съм съвсем извън темата, да се върна на стария си въпрос към ненатоа и какво стана с нейната позната с рак на дебелото черво

Не съм питала напоследък за нея и не мога да кажа нищо конкретно, но лично я видях през март (беше си дошла в България), ала нямах възможност да говоря с нея; поне на външен вид изглеждаше така, както я помнех от преди.

# 493
Много е интересно това, пиши  Hug
Това мисля че е за др тема: Баба каза така... . Извинете за спама, но ще довърша разговора.
1. давах чай от смрадлика за заздравяване на чревната лигавица - 1 седмица, когато имаше ужасно няколко месечно разтройство + хранене само кърма
2. чай от анасон семе за успокойване на перисталтиката
3. някои качествени пробиотици като Био Гайа капки /повечето пробиотици са без ефект при нас/
4. кокосово масло с настърган прополис от касули /стопявам на ниска темп. маслото и добавям прополиса/ замразявам в хладилника във форми за лед. Всяка вечер и сутрин на гладно по един такъв бонбон /около половин лукче/.
5. от време на време топла вода със сода на гладно
6. домашен сироп от черен бъз през зимата
7. дом. крем от зехтин и прополис ползвам за зъбите, които също пострадаха от тази ваксина
С взетите мерки се справихме и се справяме в домашна обстановка, включително и за зъбките.

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 15:08 от Mislq

# 494
Ох, пак ли?  Confused Прочетох последните му коментари и не виждам като причина неспазване на правилата на форума, освен ако не са изтрили нещо. Той познава проблемите отвътре и дори от съвсем друг ъгъл, като живеещ извън БГ. Този път защо има бан?

Тиковете по принцип говорят за стрес - нещо внезапно, което е въздействало силно и е разстроило много човека. При чувствителни хора сигурно може да се отключи и от не чак толкова сериозни причини. Предполагам също, че може да има "шина" - подобни обстоятелства мислено да го връщат към преживявания от същия момент, което събужда проявленията или увеличава честотата им.

Говори с детето, научи го да ти споделя всичко от изминалия ден. Ако нямате такава практика в семейството, опитай ти да разказваш, а после предложи всеки да сподели как му е преминал деня.

Аз четох само неговите мнения в тази тема и не виждам нищо нередно за да се баннва. #Cussing out Това, което е написал даже показва хуманно отношение и уважение към хората, та дори и те да са пътници от този свят.
Аз си помислех, че е заради темата за модерните детски градици - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=716125.315 , която беше затворена, защото няколко хора писаха, че темата била пародия или нещо подобно. А всъщност възпитанието на детето е най-важното нещо и в частност сексуалното. Много се зарадвах, че можеше там да започнем обсъждане на детските книги, които са част от нашето възпитание и оформянето ни като хора, но уви, невежеството пак победи!
Не се извинявам, че съм офф топик, защото всъщност не съм. Кристиян е ключов участник в тази и други теми във форума. Кажете, това временно ли е и може ли нещо да се направи за да се поправи?

Тиковете, мисля, че са свързани с конфликт с някого и трябва да се наблюдава кога започват. Например, при определена дума, израз или тема на разговор. Доколкото знам, те могат да намалеят и напълно да изчезнат, но се иска време.
Мили майки, ще направите едно от най-големите добрини за вас и вашите деца, ако спрете телевизията и филмчетата.  Peace

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 21:35 от Camino

Общи условия

Активация на акаунт