Ийит Озшенер в "КРАЙ" * Yiğit Özşener / SON - тема 107

• 23 821
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
Днес нищихме с Лакуна какво е това място, на което държат Селим. Пак изхождайки от опита, че във филма нищо не се появява току така без връзка, това място трябва да има връзка с качулката и да е белег кой е той. Все пак който и да е този, който е затворил Селим, той по някакъв начин е научил за това място. Въпросът е как.
От кадрите във фрагмента съдим, че явно е някакво предприятие, изоставено и вече безлюдно - място, на което може необезпокояван да се шири Йорго, а Селим да си крещи на воля. Има застрашаващи живота машини (надписа "смърт") и пулт с автоматика за управление (синьото табло във фрагмана). Принципът, че в синьо се боядисват машини и елементи, свързани с вода, кръглата форма на измервателните уреди, както и специфичните кръгли кранове и затварящи механизми на нещо като люкове, ни наведе на мисълта, че това е нещо, свързано с вода - примерно помпена, пречиствателна станция или нещо подобно. И кой и откъде сред наличните ни герои ще знае за такова изоставено място?
Така се сетихме, че бащите на Селим и на Али и Халил са работили в турското "В и К". Може би в това предприятие навремето, но после то да е било затворено.
Ако с тези разсъждения сме на прав път, те водят към Халил. Уви.  Cry

# 631
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Двусмислено
Все по-зловещо взе да става в СОН-а,
а тук все по разгаря  се купона.
Една жена -началото на Края
големи опити да иде в рая.
А  другата със ужас във очите,
заплита още май конците.
КОй(я) е причината за всичко що се случва.?
Гадаем си ,но кой ли тук Улучва!

bouquet     bouquet     bouquet

Ники, суперско е станало! Браво!  Heart Eyes

Като човек, който има близнак категорично отказвам да повярвам в теорията за близнакът, който иска да отмъсти. Близнаците са една душа в две тела. Няма завист, няма съперничество, няма омраза... или може би ги има в изключително редки случаи. Ще кажете - ами, ако е луд?! Ми то и Халил е луд и то доста.  Mr. Green Него какво да го правим? Добре поне, че Късметова се записа като доброволец там  Laughing да не го мисля.
Все пак да видим в понеделник какво ще ни сервират. Въпреки че дълбоко подозирам, че серията ще мине в бягството на Лена от Иран. Трябва внимателно да гледаме откъде минава, щото ще ни трябва един ден  Joy

# 632
Здравейте  Hug
Отдавна не съм писала , но продължавам да следя филма и вече към финала , където сме на стъпка от големите разкрития ми става все по-интересно и вълнуващо за гледане .

Теорията за близнака , който е в комбина с Халю , е логична и
напълно възможно е двамата взаимно да си помагат ,
 макар мотивацията на близнака да си отмъщава на напълно невинния си брат да ми е малко непонятна , но да кажем , че се връзва , дори с  това , че го държат  все още жив .
Ако е имало план единият да замести другия е трябвало също така , този който ще замества да опознае навиците и маниерите на другия и да ги придобие иначе , как ще влезе в ролята на друг , без да го познава , нищо че изглежда досущ като него   newsm78

Ако има нещо вярно в това , то Халю е изпратил Качулката да престрещне Айлин на границата , което обяснява ужасеният и поглед , когато го е видяла , и  който и да е той трябва да е замесен заедно с Халю в плана , иначе защо ще наблягат толкова много , на това че  Халю е виновен  Thinking

А за мястото където  е затворен Селим , виждала съм сцени  със същите машини и в други сериали и филми  , мисля че е било стара фабрика за произодство на керемиди , или поне машините са от такава , а мястото често го използват като филмово студио , за да снимат сцени с преследвания , измъчавне на заложници , разпити и др.такива криминални истории , даже някой от сцените между Кудрет , Джевдет , Ариф , са ги снимали пак там , но в друга зала , машините са си същите обаче  Hug

# 633
Селея, мислех си абсолютно същото - че им е бил необходим Селим жив, за да може брат му да опознае живота му.
Теорията на Ари, че качулката крие белези е също много на място.

Има една единствена причина, Омер да мрази Селим и тя е завистта за по-добрата съдба. Един човек, отгледан от хахото Йорго, с белези от катастрофата как няма да завижда, че на него съдбата е отредила това, а другият се е измъкнал, живял е в семейство с двама братя, станал е доктор, има прекрасен уреден живот, луксозен дом, любяща съпруга-красавица и детенце.

Може би не само Йорго, а и Омер е следил какво се случва в живота на Селим, видял е пробойната и е решил да се възползва. Може би е щял да разкаже някоя история как е бил ранен, но поне е оцелял и разчитайки на това колко много Айлин обича Селим -- че тя ще го приеме обратно и той ще заживее живота на брат си.

За Халил мотивите са същите - завист. Живели са заедно със Селим уж като братя, но може би Селим е бил галеника на родителите, тъй-като той е сираче. И докато бате му Али е бил по-голям и е разбирал как стоят нещата, то за малкия Халил може би едно такова обгрижване на чуждото дете за сметка на него е било затормозяващо за детската му психика. Да не говоирим, че после Селим му взе Айлинката току изпод носа.

Тябва да ви кажа, че ако Байрактаров накрая ни предложи финал по-слаб от нашите сценарии, направо да вземаме да се кандидатираме за сценарен екип на следващия му филм hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

а, да и все се каня да питам  и забравям -  дали има  някаква символика в имената на героите - Селим, Омер, Халил, Кудрет...защото ми прави впечатление, че с Гугъл името на Селим винаги се превежда като 'доброкачествен'...Някой знае ли другите имена какво значат ?

# 634
Разсъждавайки за фабриката, в която държат Селим, имах предвид що за място е в смисъла на сюжета на филма. Къде го е завел качулатко и как се е сетил да го заведе там.
Иначе мястото и на мен ми е познато. Струва ми се, че в Сускунларите го видях - бяха снимали точно в залата, където Джевдет разпитваше Надя в началото, а пък после на същото място с Танер закараха Кудрет.

# 635
Бланче , ако стъпя на твоята логика за мястото на което държат Селим и факта , че то е свързано с бащите на Селим и Али , Халил . Значи Али е точно толкова възможната качулка колкото и Халил . И за това също има доста улики . Чисто физически качулката е по близо до Али , факта ,че в работата беше много ценен професионалист , а по отношение на случая на Селим е пълен профан го превръща във възможно най неочаквания заподозрян  Peace Само мотива не ми се е избистрил  Laughing
А и връзката му с Йорго , факта че изтри записите от летището , архивира досието в полицията , думите на Йорго , че е заблудил всички включително и полис и Роза / за Али това не е проблем /  Rolling Eyes Моя човек е Али за сега  Mr. Green

# 636

и един поздрав с песен на певец, който нямаше да чуя, ако не беше това дизи. http://www.youtube.com/watch?v=Y-4BPq9KLyc

А,така зариби ме с тая песен а превод не намирам...  Crazy
Страхотна е....

# 637
Добро утро Simple Smile

Вчера и аз си мислех за това кой ли би могъл да заблуди Роза, че Йорго е изчезнал, докато всъщност го е принудил да пази Селим в дупката. Когато Селим молеше Йорго да иде в полицията той не му каза нито веднъж - иди при бате Али, а знаем, че Йорго го познава и е логично като на по-близък и доверен човек да потърси именно него.  Но Йорго каза именно, че човекът ще заблуди и тях/полицията/, както е заблудил и Роза.
Не се сещам за мотив обаче, поради който  Али да иска да навреди на Селим. newsm78

# 638

и един поздрав с песен на певец, който нямаше да чуя, ако не беше това дизи. http://www.youtube.com/watch?v=Y-4BPq9KLyc

А,така зариби ме с тая песен а превод не намирам...  Crazy  Страхотна е....

Пеят на жесток диалект (от черноморския регион, ако не се лъжа). В общи линии гаджето е заминало, а любимата му страда и го укорява, че не е помислил как ще я боли. А, и го кълне никой да не го вземе, пак за нея да си остане.  Grinning

# 639
Даж, по тази логика колкото е заподозрян Халил, толкова е под подозрение и бате Али. Само че Али е толкова безпомощен, така загубен във всичко, което става, че просто не виждам как може да влезе в тази схема. Освен това Халил постоянно го вини, че обича прекалено Селим, което е и една от причините за лудне.
Лор хубаво се сети, че Селим не вика за батко си, а за полицията. Но той може би не знае, че Али се е пенсионирал и счита, че като се иде в полицията, пак ще стигне до Али. А и ако Йорго иде при Али, едва ли ще успее да му обясни като хората какво става, Али ще се изпусне пред Халил и пак ще се прецака спасяването.

# 640
  • СТАНДАРТНО.
 Добро утро!  Hug
Почерпете се за здравето на моето малко-голямо момче! Днес става на заветните 3 години  Grinning.

# 641
Късметче, да ти е жив и здрав малчо и винаги да те радва
и да те кара да се гордееш с него и с неговите постижения.
Както и баткото, разбира се.

Впрочем май направихме почти 3 години заедно, а? Спомням си, че малкият беше току-що роден, когато се събрахме около Езел.  Hug Hug Hug Hug

# 642

А,така зариби ме с тая песен а превод не намирам...  Crazy
Страхотна е....

Веднага ти пускам да си изтеглиш подбрани от мен негови песни, ако искаш.  Hug

Kazım Koyuncu - Best

# 643
Честит рожден ден на малката скица!
Да ви е жив и здрав и все така весел!

За мама с много любов!

# 644

Общи условия

Активация на акаунт