Земетресение

• 193 909
  • 3 989
  •   1
Отговори
# 1 230
Тайна, дано да нямаме скорошно покачване на адреналин!

Иде буря, дами. За предпочитане е.

# 1 231
...но не знам как някой го е проспал това нещо.
Всички гардероби се разтвориха вратите и захлопаха, всички видове вази, свещници и декорации из цяата къща са паднали, изобщо и звуково беше добре озвучено, освен друсането...

Аз писах защо си спах - нищо не мръдна, освен щорите, и звук нямаше, а сме на 6 ет. в западната част, на тавана на кухнята имаме бутилки с алкохол, за които чак сега се сетихме, че са направо на ръба, но и те не са мръднали, в банята детето е закрепило едни играчки в/у ваната, които са нестабилни, и те си стоят, както са оставени, явно вълните са се разпространявали различно  newsm78

Аз на съседите се чудя - след 3 часа, не спряха да се возят с асансьора, луди хора, най-малкото токът може да спре...

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 14:52 от Не се сърди, човече

# 1 232
  Жаве, до преди да заспя, бях супер,от адреналина, като преспах час и половина и се отпуснах, адреналина ми се нормализира и сега нямам никакви сили, все едно ми е изпуснат въздуха, като надуваема топка.
Да, предполагам това наричат посттравматичен шок. В момента на бедствието се притесняваш какво може да се случи и се мобилизираш, а сега, след като си в относителна безопасност, си даваш сметка какво е можело да се случи и се скапваш.

# 1 233
Ама и аз нямах никакви реакции, честно да си кажа, при всичко изчетено. Повече от половината земетресение го прекарах в леглото и по-точно под мъжа ми  Laughing Но когато скочихме и се осъзнахме, застанах под каса на врата, която не е грам носеща... При втория трус, застанах под още по-нестабилна, а вкъщи имаме чудесен вътрешен свод, над който е земетръсната шайба... Какво да си говорим повече... Радвам се, че не беше опустошително, защото... не искам и да го мисля дори!

# 1 234
Тайна, дано да нямаме скорошно покачване на адреналин!

Иде буря, дами. За предпочитане е.

O да, бурята да ни е проблем Simple Smile

# 1 235
 Аз съм от един от засегнатите блокове , няма да ви описвам какъв ужас изживяхме снощи, аз както и друг писа бях вцепенена, блокирах и просто легнах над детето и аз да го пазя Cry, само така си обяснявам реакцията си, и не помръднах, докато траеха двата силна труса, добре,че беше моя мъж да ме извади от вцепенението и н за 2 мин след втория трус приготвихме няколко неща за детето и право долу ,където беше излязъл целия блок буквално -прибрахме се тази сутрин в 9 ч! Не смея да заспя, не съм спала от снощи, докато мъжа е на работа,сега детето спи, незнам, дали ще мога да заспя и тази нощ!

http://prikachi.com/images/268/4797268K.jpg

# 1 236
Всичко проспахме, но сме в Пловдив все пак. Май само детето е усетило нещо нередно, но и в това не съм убедена. В просъница искаше да идва при нас на спалнята, но й казах, че е рано за ставане и моментално заспа пак.

# 1 237
Започна да гърми, май бурята идва. Апокалипсиса ще е пълен Laughing. Честно казано през нощите ще очаквам трусове, по-леки, но за мен са много вероятни. Поне при предишните земетресения беше така. Друсна сутринта и после вечерта преди и след полунощ имаше два труса. Леки, но се усетиха. Сега може би ще са малко по-силнички, ама то и земетресението беше по-силно.

# 1 238
А, има ли информация дали в момента се случват още вторични трусове? Затихна ли или какво? Къде може да се прочете? Mr. Green Ако не е твърде много, да искам подобна информация.... Mr. Green
Ето  на EMSC има постоянно добавяне на земетресения. Според него е имало последно около 7 часа. Всички трусове слд основния са по-слаби.
На една лекция за земетресението в Япония лекторът обясни как след едно земетресение има "афтършоци"  както следва- 1 с 1 степен по-ниско, 10 с две степени, 100 с три, 100 с четири и т.н. Не би могло да се каже как ще продължат те във времето и каква ще е последователността им. В нашия случай- 1 с 4М, 10 с 3М , 100 с 2М и хиляда по-слаби, които няма как да усетим.
Телевизиите наистина се изложиха. През нощта, когато се събудихме от първия трус превъртяхме няколко пъти националните телевизии, но никъде никой не отрази дори със съобщение. На сайта на EMSC имаше 10тина минути след това инфо. За сметка на това започнаха да паникьосват хората със сутрешните си новини. И щеше да е добре да изпращат малко по-научно подготвени хора за подобни репортажи, за да не задават глупави въпроси.

# 1 239
За мен е проблем, предвид срутеният комин. Има изпочупени керемиди и ако има порой, той ще се излее директно в спалнята ми.
Гражданска защита са в дрямка унесени. Чакам ги от сутринта за оглед Whistling.

# 1 240
  • Sunshine state
Аз съм с вестибулопатия и не се чувствам зле.Тук в Пловдив като че ли не се усети толкова силно,колкото го описват.Събудихме се,но не го отразихме особено и заспахме отново.Може би има връзка с това,че сме на 2-рия етаж.Така или иначе,не се страхувам много от трусове... Peace
Съжалявам за всички,които са пострадали. Tired

# 1 241
Представям си каква паника ще настане, ако се случи през деня и в един момент всички се изсипят на улицата. Виждам, че някои хора даже са го проспали и не са разбрали.

този план за евакуация[/url]. Mr. Green

Хахах hahaha. При първото земетресение тичах от спалнята в хола, при второто от хола в спалнята. И през ум не ми дойде да застана под маса, а пък и  краката ми тичаха в различни посоки Laughing

# 1 242
  • Ланкър, планините Овнерог
Не знам някой дали вече не ме е изпреварил, но все пак пускам това клипче - да видите всъщност колко силно е било  Shocked.

# 1 243
  • София
  В нас падна само едната колонка на компютъра, то тя ме събуди още преди да затресе силно.В първия момент помислих,че дъщерята е минала и я е бутнала, но се оказа,че си спи в стаята. В магазина който е на земята, бяха изпопадали всякакви бутилки,вино,мастика,друг алкохол, миещи препарати. Миризмата бешееее  Sick

# 1 244
  • София
Опитах се да заспя сега следобеда,но не можах.Явно яко съм стресирана.Ако си намеря валидол или чай от мента ще се почерпя.Като съм легнала все ми се струва,че пак ще разлюлее. Confused

Общи условия

Активация на акаунт