Земетресение

• 189 907
  • 3 989
  •   1
Отговори
# 2 310
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png
Ето качих я, но не знам дали ще се появи в сайта. Ако някой знае как нека я постне тук.
Готово... Simple Smile))))

# 2 311
# 2 312
# 2 313
Ами гледам Милен Цветков и са хванали двама сеизмолога. Както знаем, земетресенията са непредвидими за науката като цяло, не само за България. И ги пита възможно ли е да има трус от 7,5 и те казват "Според нас е невъзможно, на база данните с които разполагаме, няма такива предпоставки" и се започва "Ама 100 %? Ама убедени ли сте напълно? А да се закълнете може ли? Я кажете по-добре истината?!" Е извинете... някои искат да чуят нещо без оглед вярно ли е или не.

Казаха, че в Пернишкото сеизмологично огнище е почти невероятно да се получи по-силен трус от вчерашния! Теоретично може да се активира друг разлом в зоната на влияние на този разлом, но в България няма проучване за разломите и не знаят къде има такива! Но вероятността да повлече друг разлом е минимална, защото трябва да е бил много близко. Хората може да са спокойни защото от научна гледна точка няма да има скоро силно земетресение. Иначе не може да се каже кога ще има, защото трябва да изследват конкретен разлом в точни момент, за да кажат утре или еди кога си тия дни ще има земетресение, но това няма как да стане.

офф - Снимките са уникални браво! Чак ми се иска и утре да е така, защото ми предстои една фотосесия на Витоша и първо се надявах да спре да вали, ама да остане с такива облаци! Дано... и дано не изригне баш тогава Витова хахахаха  hahaha

# 2 314
  • Пловдив
Eй, бъгнахме сайта на хората, ей hahaha
 Снимките са много красиви!  Hug

# 2 315
Чирпан и Пловдив са най-безопасните райони в България. (това пак според Емил Ботев и другия сеизмолог, чието име за съжаление не запомних)

# 2 316
  • София
От телевизията е трудно човек да разбере какво се очаква, преди време в Хасково един беше казал: "Ако тая вечер няма силно земетресение, да ме обесят на площада"  hahaha и хората от Харманли и Хасково се изнесоха да спят навън. И какво се оказа: нямаше нищо  Mr. Green Земетресение имаше в Турция.

# 2 317
Ами гледам Милен Цветков и са хванали двама сеизмолога. Както знаем, земетресенията са непредвидими за науката като цяло, не само за България. И ги пита възможно ли е да има трус от 7,5 и те казват "Според нас е невъзможно, на база данните с които разполагаме, няма такива предпоставки"

7,5 не може, но каза че 7,2 може.
Не знам каква беше идеята на гостуването на тези господа, но и двамата не казаха точно нищо. Дажи ни били чували за прогнозата на БАН от 4 май.

# 2 318
Тези сеизмолози говореха едно къмто гьотере. Вижте тук какво пише за Пловдив и Чирпан.
http://www.vsekiden.com/117540/75-po-rihter-udrya-plovdiv/
Според мен Милен ги беше викнал за да ни успокои след психозата.

# 2 319
  • Linz
Чирпан и Пловдив са най-безопасните райони в България. (това пак според Емил Ботев и другия сеизмолог, чието име за съжаление не запомних)
Аз пък мислех, че са Рило-Родопския масив и района на Странджа-Сакар.

# 2 320
  • София
За това ли Чирпанското земетресение е във всичките учебници по география като едно от най-силните случвали се някога

# 2 321
Някой може ли на кратко за Пловдив да преразкаже (колко е сеизмичен),че от телефона няма как да отворя линка в момента?

# 2 322
Да, в предаването на Милен Цветков имаше двама сеизмолози.Милен попита единия дали може да има земетресение със степен7,5.Единия сеизмолог отговори, че не 100, а 200% е сигурен, че това няма как да се случи на територията на България.И аз естествено си отдъхнах..., но не за дълго.В следващия момент същия този каза, че максимума на степента, с която може да се разтресе нашата територия е 7,1-7,2 Shocked.Е голяма разлика няма що.То и 7 ми звучи достатъчно плашещо.Голяма работа, че не би могло да е 7,5, а 7,1 например.

# 2 323
Някой може ли на кратко за Пловдив да преразкаже (колко е сеизмичен),че от телефона няма как да отворя линка в момента?
Говорят за т.нар. Маришки шев, който бил сред най-силно сеизмичните райони в България, минавал по Марица и обхваща Чирпан и Пловдив. Пише, че там чакали голямо земетресение, защото от 1928г не било имало и тн.

# 2 324
  • Linz
Да, в предаването на Милен Цветков имаше двама сеизмолози.Милен попита единия дали може да има земетресение със степен7,5.Единия сеизмолог отговори, че не 100, а 200% е сигурен, че това няма как да се случи на територията на България.И аз естествено си отдъхнах..., но не за дълго.В следващия момент същия този каза, че максимума на степента, с която може да се разтресе нашата територия е 7,1-7,2 Shocked.Е голяма разлика няма що.То и 7 ми звучи достатъчно плашещо.Голяма работа, че не би могло да е 7,5, а 7,1 например.
Това е несериозно. Абсурд е да знае!

Общи условия

Активация на акаунт