Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 41 527
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Изборът по аптеките е голям. Неофолик Мета струва около 10 лв., стига ти за 3 месеца. Има и доста по-евтини за около 5лв., обикновено пак са за 3 месеца. Не е нужно лекар да ти я предписва.

http://zdrave.framar.bg/%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%82%D0% … D0%B8%D0%BD%D0%B0

Ето тук можеш да се ориентираш като разнообразие и цени.

# 556
Благодаря и на двете ви!  Hug
Ще прегледам в интернет и отивам до аптеката.

# 557
Някой има ли впечатления от Медицински център "Марковс"?  Hug

/една позната ми предложи да отидя при д-р Марков/

# 558
  • на последния етаж
По време на двете ми бременности ходих при д-р Марков за ранна и средна ФМ. Добър специалист е (нищо лошо не съм чувала за него), но е необходимо да се запише час поне месец преди датата на прегледа.

# 559
По време на двете ми бременности ходих при д-р Марков за ранна и средна ФМ. Добър специалист е (нищо лошо не съм чувала за него), но е необходимо да се запише час поне месец преди датата на прегледа.

Лита, благодаря, че сподели!  Hug
Лошото е, че едва вчера разбрах, че съм бременна, а искам възможно най-скоро да отида на първия преглед, защото май вече минавам 1-вия месец!
Ще звънна, пък да видим дали ще успея да си запазя час.  Praynig

# 560
  • на последния етаж
maminka23, ти искаш да следиш бременността си там? Моите бременности установи и следи личният ми гинеколог (при която и раждах). При Марков съм ходила единствено на първа и втора фетална морфология (съответно между 11-14 г.с. и 18-23 г.с.).

# 561
maminka23, ти искаш да следиш бременността си там?

Сега си търся гинеколог, който да ми следи цялата бременност, предишната ми гинеколожка се пенсионира и сега не знам къде да отида.  Confused

# 562
  • София
мисля, че Марков не води женски консултации и проследяване на бременност, а само специализираните ултразвукови прегледи като - Ранен скрийнинг, Биохимичен скрийнинг, Фетална морфология.

Намери си подходящ лекар и отиди да установи бременността си! Реално всеки един АГ може да го направи, независимо частен ли е или по здравната каса. Ако искаш да си по ЗК трябва Личния ти лекар да ти даде направление.

Ако в твоя град има АГ болници - бременността можеш да си следиш и в АГ болниците примерно за София - Шейново, Майчин дом, Тина Киркова, можеш и в Токуда, Вита, София Мед и още много други болници, които имат АГ отделения.
Също така можеш да посещаваш частни АГ кабинети - в тях лекарите често следят бременносттите и след това повечето лекари имат договори с болници и израждат в тях.
В ДКЦ-тата има винаги АГ кабинети където по здравната каса можеш да се запишеш за следене на бременността а после и точно този лекар да те изражда в болницата с която има договор.
Има АГ лекари, които нямат практика да израждат - ако избереш такъв, той ще те насочи после за раждането къде да се ориентираш!

За втоите седмици - 4-5 седмица трябва просто да отидеш при който и да е АГ, да видите дали има сакче, дали е в матката и дали всичко е наред. След 2 седмици можете да чуете сърдечен ритъм и след още 2-3 седмици най-често лекарите почват да провеждат женските консултации за следене на бременността.

Късмет!

# 563
Brayda, големи благодарности, много полезна информация!!!  Hug

Малко ми е виновно, че съм неподготвена, но се надявам, че ще си намеря възможно най-скоро добър специалист.

След малко отивам до личната лекарка, за да взема направление.

Все си мисля, че поне за първия преглед мога да отида на едно място, а после вече ще си потърся гинеколог за постоянно. Сега ми е важно да разбера в кой месец съм, дали вече може да се види бебчо, дали всичко е наред.

# 564
  • София
Този и другия преглед можеш да отидеш при когото и да е. Като станеш вече 10-11-12 седмица тогава трябва да си решиш и да се запишеш за женска консултация!

Първо установете бременността, после виж сърчице и след това се записвай.

При мен какво стана:
забременях с помоща на репродуктивна клиника, там ми остановиха бременността, видяхме сърчице и след това в 12-та седмица се записах при сегашната ми лекарка и вече не посещавам репродуктивната.

# 565
Първо установете бременността, после виж сърчице и след това се записвай.

Мисля да те послушам!  Hug
Наистина благодарности, че ми даде съвет, определено ми се улесни положението.

Значи спокойно мога да отида в МЦ Марковс - д-р Марков (, ако успея да си запазя час, а и си мисля, че не работи със здравната каса),
а после ще си потърся постоянен гинеколог, който да проследи бременността.

# 566
  • София
Ами незнам дали за установяване на бременност ще те запишат. Аз миналия месец около 21-ви юли си записах първия свободен час за 18-ти септември! Часове просто няма - много е търсен този д-р Марков, но и според мен има защо особено ако бебето има някакви проблеми!
+ това марков е частен и няма да ти трябва направление за там.
Подобен медицински център като марков е МЦ Фемина, но там по принцип ходят хора, за специализирани прегледи, а не просто за преглед...

Защо не се обадиш примерно в болницата София Мед - новата болница и да си запазиш час за някой гинеколог за установяване на бременност?
А ако искаш да минеш през здравната каса - вземи направлние, обади се в ДКЦ някое което е най-близо до вас и си запази час за АГ.
Ако искаш на частно можеш да звъннеш и в Щерев или във Вита (където се следя аз и съм доволна) и да си запишеш час и така...!

# 567
В Щерев са страхотни ( по скромните ми наблюдения) и бих ти препоръчала там да ходиш, не само за установяване.

На мен бременността ми я установи моята АГ, която обаче не следи бременност. След като видяхме тупкащо сърчице, минаха разни прокървявания, в 10г.с. се записах на ЖК в ДКЦто до нас, бях много доволна от лекарката и сега си я посещавам.

# 568
Извинявам се за въпроса, но майка ми спомена за д-р Гагова в Шейново, чета много добри отзиви за нея, но се чудя - дали ще мога да отида с направление или се плаща (става въпрос само за първи преглед)?

Hug

# 569
  • София
Обади се в Шейново и попитай дали въпросната лекарка работи със здравната каза, ако да си запази час за преглед при нея и това е! Имай предвид, че има лекари които работят и на частно и по ЗК, но по ЗК часовете им за месеци напред за заети, а на частно има часове дори за същия ден!

Общи условия

Активация на акаунт