Счетоводител в нужда се познава 2

• 64 525
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
За заверка на осигурителни книжки заявление ли пускате? Аз имам две незаверени от 2003 година до сега. Щ е ходя тези дни до НОЙ, защото трябва да си взема нова книжка.
Jof, ако искат годишни декларации, трябва да са на физическото лице.

# 646
На физическото лице може да поискат годишната деклрация.
Поне в СУСО не искат заявление за заверка.С книжките,декларациите  и печатите ,ако са ЕТ се минава през дижурните инспектори на 1 етаж Peace

# 647
  • София
Привет момичета, напоследък ви чета по-активно, радвам ви се на компетентните мнения! Браво!
Търся работа като счетоводител в Бургас, затова реших да пиша и тук, ако има бургазлийки сред вас, дано се отзоват.

# 648
На физическото лице може да поискат годишната деклрация.
Поне в СУСО не искат заявление за заверка.С книжките,декларациите  и печатите ,ако са ЕТ се минава през дижурните инспектори на 1 етаж Peace
Моите са на съдружници в ООД.

# 649
      Благодаря на всички за съветите! Тази седмица ще ходя в НОИ и ще пиша!

# 650
Аз попълвах заявление за заверка на осигурителна книжка на физ.лице , но ми я завери ревизора ,който ми идва на ревизия.

# 651
Някой запознат ли е дали тези часове за преводи се спазват наистина?

http://www.bsbg.net/show_page.aspx?key=products&pId=4&prKey=pr_faq

# 652
  • София-Младост

Да.

# 653

Да.
Да и от мен.

# 654
мерси   Peace

# 655
Здравейте, момичета ! Извинявам се че така нахлувам в темата, искам нещо да попитам. Във фирмата където работя има нощни смени ( от 18 до 02, от 20 до 4 от 22 до 06 и т.н през 2 часа), всички смени са  8 часови. Според нашата счетоводителка нощен труд се заплаща само за смяната от 22 до 6, за другите смени - нощен труд не се заплаща защото не започват в 22 и не свършват в 6.  Искам да чуя и вашето мнение. Според мен във смяната която започва в 18 и свършва в 02, от 22 до 02 е нощен труд, но тя твърди че според някакви промени това не е така.

bouquet

# 656
  • Балчик
Здравейте, момичета ! Извинявам се че така нахлувам в темата, искам нещо да попитам. Във фирмата където работя има нощни смени ( от 18 до 02, от 20 до 4 от 22 до 06 и т.н през 2 часа), всички смени са  8 часови. Според нашата счетоводителка нощен труд се заплаща само за смяната от 22 до 6, за другите смени - нощен труд не се заплаща защото не започват в 22 и не свършват в 6.  Искам да чуя и вашето мнение. Според мен във смяната която започва в 18 и свършва в 02, от 22 до 02 е нощен труд, но тя твърди че според някакви промени това не е така.

bouquet
нощен труд при 18 часа - 02 часа  е от 22 часа до 02 часа
да не би да имате вътрешен правилник , който да казва друго и затова
тя така да коментира ?

# 657

Благодаря за отговора, исках да знам че съм права преди да споря  Simple Smile
Шефовете ни са чужденци и първите месеци даже не знаеха за нощния труд, после направиха събрание и казаха че вече ще се плаща. И този месец на фишовете за заплати наистина има  нощен труд има но само за смените от 22 часа до 6 часа.  Явно счетоводителката не е много в час, преди това имахме проблеми и с отпуските.
Благодаря още веднъж.

# 658
Има ли някъде в закона или правилника по ДДС, където е указано, че ако имаме покупка за 50 лв. с право на данъчен кредит за 10 лв., при продажбата можем да определим данъчната основа много по-ниска /10 лв./ и да начислим за тази продажба ддс 2 лв.?

# 659
  • В полите на Пирин планина
Има ли някъде в закона или правилника по ДДС, където е указано, че ако имаме покупка за 50 лв. с право на данъчен кредит за 10 лв., при продажбата можем да определим данъчната основа много по-ниска /10 лв./ и да начислим за тази продажба ддс 2 лв.?

Няма забрана за продажба на загуба по ЗДДС, освен в някои специфични случаи - например сделки между свързани лица, или сделки със сгради и земи /УПИ/, които се водят "нови", според формулировките на закона. В тези случаи е възможно да възникне задължението за доначисляване на ДДС по размера на цената на придобиване.

Общи условия

Активация на акаунт