Счетоводител в нужда се познава 2

• 64 482
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • тук-там
Нещо ми бяга логиката, за какво им е ГДД на фирмата. Там не мисля, че има информация, свързана с осигурителния статус на лицата.

Искат ги, за да се докаже един вид, че фирмата е действаща и е работела през годината и лицето е имало основание за самоосигуряване! Peace

# 676
Ми, според мен да. Всичко старо ще се покрива с приоритет предполагам.

това е ужасно...

# 677
За покриване на стари вноски по здравни осигуровки и ако имате и други неплатени вноски към НОИ трябва да подадете декларация, че сумите които внасяте са за здравните осигуровки. В противен случай се покриват най- старите задължения. Това е от новините от тази вечер. Както и кодовете при попълване на платежно отпадали.

# 678
това не се ли отнасяше само за самоосигуряващите се?

# 679

За самоосигуряващи се и за безработни, които си внасят осигуровките. За работодателите, които имат стари задължения обясниха, че служителите не трябвало да се притесняват, че ще останат без осигуровки. Струва ми се, че голяма каша ще настъпи. Хем първо най-старите задължения, хем пък и с декларация можело първо здравните. А, работодателите не знам как ще ги хванат по този начин да си платят старите данъци  newsm78

# 680

За самоосигуряващи се и за безработни, които си внасят осигуровките. За работодателите, които имат стари задължения обясниха, че служителите не трябвало да се притесняват, че ще останат без осигуровки. Струва ми се, че голяма каша ще настъпи. Хем първо най-старите задължения, хем пък и с декларация можело първо здравните. А, работодателите не знам как ще ги хванат по този начин да си платят старите данъци  newsm78

без здравни права сигурно искаш да кажеш?

предполагам, че самоосигуряващото когато конкретизира ЗО, то отиват там, но когато не уточни, то първо се покриват старите задължения.

Но мен в момента не ме интересува самоосигуряващото лице, а осигуровките от работодателя. Там - щеш не щеш отиват да покриват първо стари задължения, които (в моя случай) не трупат лихви.

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 01:14 от Бо_

# 681
http://play.novatv.bg/play/292149/?autostart=true

около 13- та мин.

# 682
  • Балчик
За покриване на стари вноски по здравни осигуровки и ако имате и други неплатени вноски към НОИ трябва да подадете декларация, че сумите които внасяте са за здравните осигуровки. В противен случай се покриват най- старите задължения. Това е от новините от тази вечер. Както и кодовете при попълване на платежно отпадали.
Заявлението ще се подава в НАП  и ще е за НАП . Peace

Държавата не може да се си събере старите задължения , генериране от фирмите затова са тия гимнастики, обаче аз си мисля друго - как ще ми покриват стари задължения , като много често не се знае за тях. Примера ми е най- вече като се вади Уведомление по чл. 87, знаем супата какви ги забърква, излизат " задължения " , които се налага с платежни да се доказват , че са платени.
Съвсем от приходната администрация ще си правят каквото си искат за наша сметка.

# 683
  • София
Точно това ме притеснява и мен. Стари задължения, които оказва се изобщо не са такива, защото всичко е платено, но незнайно защо в тяхната супа излизат. Или несрещнати осигуровки на самоосигуряващи се лица членове на осигурителна каса. Там какъв батак е (който признавам не е сътворен от НАП а от самата каса), просто не е истина. Имам лица със излизащи в системата на НАП задължения за 30хиляди, без да дължат една стотинка.

# 684
  • Варна
А дали ще може с електронен подпис на фирмата да се проверяват задълженията ежемесечно и дали ще се дава информация онлайн или ще трябва да се ходи на място в НАП? Питам това, защото досега с електронен подпис мога да заявя, че искам справка за задълженията, но получаването е само на място.

# 685
  • В полите на Пирин планина
А дали ще може с електронен подпис на фирмата да се проверяват задълженията ежемесечно и дали ще се дава информация онлайн или ще трябва да се ходи на място в НАП? Питам това, защото досега с електронен подпис мога да заявя, че искам справка за задълженията, но получаването е само на място.

Нали ще има "сметка" на всеки, по която може да си провери задълженията  newsm78

# 686
Да, уж от 12 декември с ПИН или ел. подпис ще гледаме на сайта на нАП какви задължения имаме...
Най- много ме притеснява СУП-ата...и досега не веднъж са ни излизали лихви не по наша вина, а сега просто не знам...
Иначе уж всичко с едно платежно, пък ДЗПО с отделно-  Stop И здравните с нова декларация, ако искаш само тях да възстановиш...Каква е файдата тогава от цялата гимнастика...

# 687
  • Балчик
От сега "виждам" как съдебната ни система ще бъде претоварена , ще започнат да се жалват хората, щото вече не се трае. А наглостта на напарите е огромна - пак ще си измият ръцете със счетоводителите , щото като почнат хората да настояват , че всичко си е платено , ще бъдем сочени с пръст , че батака ние сме го създали. ooooh!

# 688
  • София
http://computerworld.bg/42235_nap_puska_nova_klyuchova_eusluga__ … _za_zadalzheniya/

Ето нещо във връзка с възможностите за проверка он лайн на задължения.

# 689
  • Балчик
http://computerworld.bg/42235_nap_puska_nova_klyuchova_eusluga__ … _za_zadalzheniya/

Ето нещо във връзка с възможностите за проверка он лайн на задължения.

благодаря ти , много полезно инфо  Peace

На тези фирми вече сме изпратили съобщения по електронната поща да се явят в офис на НАП, за да се изяснят дали имат стари задължения или има некоректно попълнени данни в платежните нареждания"  и дума няма , че те имат вина , за всичките  каши - фирмите виновни

Общи условия

Активация на акаунт