Майчинството счетоводно - 49

• 47 518
  • 786
  •   1
Отговори
# 315
Аз мисля, че нещо бъркате, защото докато тече периода на бременност и раждане осигурителния доход се подава от НОИ и това е дохода, от който е изчислено обезщетението. После в периода на отглеждане на дете осигурителния доход е 0,00 лв. Може би имате предвид дохода, върху който се внасят здравните осигуровки през посочените по-горе периоди. Този доход се определя от Закон за бюджета на ДОО и работодателя няма как да измисли друг доход.

[/quote]

Май не мога да обясня тоно въпроса си ,но справката,която гледам е от сайта на НАП и е "СПРАВКА ЗА ОСИГУРИТЕЛНИЯ ДОХОД ЗА СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ ПО ДАННИ ОТ ДЕКЛАРАЦИИ ОТ НАРЕДБА Н-8
КЪМ КОДЕКСА ЗА СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ" за избран от мен период и там има промяна на осигурителния доход

# 316
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, искам да попитам за еднократната помощ за майки студентки. Аз съм от Варна, но от социално подпомагане Сливен са обяснили на моя приятелка, че въпросната помощ от 2880лв може да се получи и от бащата, ако той е студент редовно обучение. Има ли такова нещо?

Точно този вид помощ е само за майката-студентка.

# 317
faitn, нещата са както обясних. Този осигурителен доход, който виждате /420 лв,/ е дохода, върху който се дължат здравни вноски. Той е еднакъв за всички, които са в болнични през целия месец и не зависи от кода на професията.

# 318
  • София-Младост
Здравейте,да питам произтича ли някаква  отговорност за работодателя ми, който малко след като излязох по майчинство(тогава влезе в сила новия класификатор на професиите и моята изчезна от него) започва да подава до НАП информация за по-нисък осигурителен доход(без мое знание,предполагам ме е преназначил на нова длъжнист)?
Не се внасят осигуровки за периода в отпуск за бременост и раждане, освен здравни.
Не се внасят осигуровки,но се подава информация осигурителен доход 400лв, а не 800(който си беше преди майчинството).Как е възможно това?
Не е ли по-лесно работодателя да отговори какво е направил?!
Да,така е.Но аз питах,за да съм "подготвена" за разговора с него,защото ако е подавал тази информация на базата на допълнително споразумение,което не е обсъждано с мен и не съм разписвала да знам дали имам право да търся някаква отговорност от него!
Аз мисля, че нещо бъркате, защото докато тече периода на бременност и раждане осигурителния доход се подава от НОИ и това е дохода, от който е изчислено обезщетението. После в периода на отглеждане на дете осигурителния доход е 0,00 лв. Може би имате предвид дохода, върху който се внасят здравните осигуровки през посочените по-горе периоди. Този доход се определя от Закон за бюджета на ДОО и работодателя няма как да измисли друг доход.

Наистина НОИ подава този осиг. доход, но той не е ли този, от който и е изчислено обезщетението? Поне при мен 2008 като гледам  е било така.
faith дай линк, защото аз точно такава справка не виждам в сайта им :
http://noi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn

# 319
Здравейте! Може ли да ви помоля за съвет? В работа предстоят съкращения, а аз все още не съм казала, че съм бременна. На постоянен трудов договор съм, но се опасявам, че като не съм ги уведомила официално може да ме съкратят. Мислите ли, че е възможно?? Ще съм ви благодарна за всякакви съвети!
  bouquet

# 320
Нямат право да те съкратят.

# 321
Те не знаят. че е бременна. Т. е. нищо не я пази.

# 322
  • На брега на морето
Кажи на работодателя си, в противен случай по всяко време може да те съкрати и както е казала Шушулче нищо не те пази.

# 323
  • София
Писмено уведомление с входящ номер. Простото казване не върши работа.

# 324
благодаря, ще го имам предвид!!

# 325
  • На брега на морето

това какво ще рече? Confused

# 326

това какво ще рече? Confused
Ще рече да вземеш бележка от доктора, в която пише, че си бременна и я носиш на работодателя. Дават ти вх. № и имаш доказателство, че си информирала черно на бяло, че си бременна. Така си защитена от съкращение.

# 327
Здравейте,да питам произтича ли някаква  отговорност за работодателя ми, който малко след като излязох по майчинство(тогава влезе в сила новия класификатор на професиите и моята изчезна от него) започва да подава до НАП информация за по-нисък осигурителен доход(без мое знание,предполагам ме е преназначил на нова длъжнист)?
Не се внасят осигуровки за периода в отпуск за бременост и раждане, освен здравни.
Не се внасят осигуровки,но се подава информация осигурителен доход 400лв, а не 800(който си беше преди майчинството).Как е възможно това?
Не е ли по-лесно работодателя да отговори какво е направил?!
Да,така е.Но аз питах,за да съм "подготвена" за разговора с него,защото ако е подавал тази информация на базата на допълнително споразумение,което не е обсъждано с мен и не съм разписвала да знам дали имам право да търся някаква отговорност от него!

Наистина НОИ подава този осиг. доход, но той не е ли този, от който и е изчислено обезщетението? Поне при мен 2008 като гледам  е било така.
faith дай линк, защото аз точно такава справка не виждам в сайта им :
http://noi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn

https://inetdec.nra.bg/pikservices.html

# 328
Здравейте искам да попитам след колко време след подаването на документите за еднократна след раждане се изплащат парите аз подадох на 7.05 а все още нищо не ми е преведено става въпрос за 600лева и след кое число горе долу пускат парите.

# 329
  • Пловдив
Здравейте искам да попитам след колко време след подаването на документите за еднократна след раждане се изплащат парите аз подадох на 7.05 а все още нищо не ми е преведено става въпрос за 600лева и след кое число горе долу пускат парите.

след 15 ти юни т.е чакаш превод

Общи условия

Активация на акаунт