Майчинството счетоводно - 49

• 47 526
  • 786
  •   1
Отговори
# 300
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте момичета. Не съм сигурна дали въпросът ми е за тук, но поне ако не е се надявам да ме насочите към правилния подфорум...ако изобщо има такъв. Ситуацията е такава, че свекърва ми не работи, защото гледа болната си майка която е 100% инвалид с придружител. Свекър ми го осигуряват на 340 лв. Тя е чула, че е възможно да се кандидатства и да получава пари за това, че гледа майка си, защото тя и е придружител. От социалните са и казали /но според мен не е разбрала правилно/, че ако дохода на семейството е над 140 лв не може да взима такава помощ. Вярно ли е това? Знае ли някой как стоят нещата.
Благодаря ви предварително за отделеното време  Hug

Мисля че в тази тема ще ти помогнат най-много:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=530367.270

# 301
Здравейте! Майчинството ми изтича на 21 септември 2012/за отглеждане на дете до 2 год./, но смятам да се върна на работа през юли месец. Какви документи трябва да подам?Благодаря предварително.

# 302
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте!
Имам един въпрос - имате ли представа в коя стая в НОИ трябва да отида, за да взема бележка с осигуровките ми за една година назад? Трябват ми за детските, а от фирмата ми издадоха такава бележка, но на нея всичко е 0. Втора година майчинство съм.
Благодааря предварително   bouquet

# 303
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Майчинството ми изтича на 21 септември 2012/за отглеждане на дете до 2 год./, но смятам да се върна на работа през юли месец. Какви документи трябва да подам?Благодаря предварително.

Заявление до работодателя.

Здравейте!
Имам един въпрос - имате ли представа в коя стая в НОИ трябва да отида, за да взема бележка с осигуровките ми за една година назад? Трябват ми за детските, а от фирмата ми издадоха такава бележка, но на нея всичко е 0. Втора година майчинство съм.
Благодааря предварително   bouquet

НОИ и Социално подпомагане си прехвърлят служебно информация за размерите на изплатените обезщетения. Можеш да вземеш справка на място при подаване на декларацията за детски.

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 16:26 от Lady Brinne

# 304
Здравейте,да питам произтича ли някаква  отговорност за работодателя ми, който малко след като излязох по майчинство(тогава влезе в сила новия класификатор на професиите и моята изчезна от него) започва да подава до НАП информация за по-нисък осигурителен доход(без мое знание,предполагам ме е преназначил на нова длъжнист)?

# 305
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Lady Brinne, благодаря за отговора   bouquet Ходих до СП и ми казаха да си напиша сумичките по спомен, пък после те ще си ги проверят.

# 306
  • София-Младост
Здравейте,да питам произтича ли някаква  отговорност за работодателя ми, който малко след като излязох по майчинство(тогава влезе в сила новия класификатор на професиите и моята изчезна от него) започва да подава до НАП информация за по-нисък осигурителен доход(без мое знание,предполагам ме е преназначил на нова длъжнист)?
Не се внасят осигуровки за периода в отпуск за бременост и раждане, освен здравни.

# 307
Не се внасят осигуровки за периода в отпуск за бременост и раждане, освен здравни.
Не се внасят осигуровки,но се подава информация осигурителен доход 400лв, а не 800(който си беше преди майчинството).Как е възможно това?

# 308
  • София-Младост
Не се внасят осигуровки,но се подава информация осигурителен доход 400лв, а не 800(който си беше преди майчинството).Как е възможно това?
Не е ли по-лесно работодателя да отговори какво е направил?!

# 309
Здравейте момичета, имам един въпрос, на който ще се радвам да намеря отговора тук. 
В майчинство съм. Беба вчера направи 6 месеца. Другата седмица обаче се налага да вляза в болница за операция. Въпроса ми е може ли таткото да си вземе болничен за гледане на детето през това време? Положението е такова, че няма кой да дойде да ни помага и се налага той да я гледа. Личната лекарка не била чувала за такъв болничен и се чудя какво да правя. ще съм благодарна на всеки който знае нещо или ми даде някаква идея.
Благодаря

# 310
  • София-Младост
Здравейте момичета, имам един въпрос, на който ще се радвам да намеря отговора тук. 
В майчинство съм. Беба вчера направи 6 месеца. Другата седмица обаче се налага да вляза в болница за операция. Въпроса ми е може ли таткото да си вземе болничен за гледане на детето през това време? Положението е такова, че няма кой да дойде да ни помага и се налага той да я гледа. Личната лекарка не била чувала за такъв болничен и се чудя какво да правя. ще съм благодарна на всеки който знае нещо или ми даде някаква идея.
Благодаря
Болничен...детето е здраво нали? Може за периода на твоя престой вболница ти да му прехвърлиш майчинството, съответно да си ползваш ти отпуск за временна неработоспособност. Много бумаги са на пръв поглед, но ако се организирате ще успеете. Другият по-лесен вариант е таткото да си вземе платен отпуск.

# 311
Мерси Ала-Бала. Беба да чукам на дърво е здрава да. иначе това е вариант наистина за прехвърляне на майчинството. още в понеделник ще разпитам. не знам ще имаме ли време, че аз в четвъртък влизам.

# 312
Да,така е.Но аз питах,за да съм "подготвена" за разговора с него,защото ако е подавал тази информация на базата на допълнително споразумение,което не е обсъждано с мен и не съм разписвала да знам дали имам право да търся някаква отговорност от него!

# 313
Да,така е.Но аз питах,за да съм "подготвена" за разговора с него,защото ако е подавал тази информация на базата на допълнително споразумение,което не е обсъждано с мен и не съм разписвала да знам дали имам право да търся някаква отговорност от него!
Аз мисля, че нещо бъркате, защото докато тече периода на бременност и раждане осигурителния доход се подава от НОИ и това е дохода, от който е изчислено обезщетението. После в периода на отглеждане на дете осигурителния доход е 0,00 лв. Може би имате предвид дохода, върху който се внасят здравните осигуровки през посочените по-горе периоди. Този доход се определя от Закон за бюджета на ДОО и работодателя няма как да измисли друг доход.

# 314
  • Варна
Здравейте, искам да попитам за еднократната помощ за майки студентки. Аз съм от Варна, но от социално подпомагане Сливен са обяснили на моя приятелка, че въпросната помощ от 2880лв може да се получи и от бащата, ако той е студент редовно обучение. Има ли такова нещо?

Общи условия

Активация на акаунт