БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ 97

• 119 213
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Разбрах аз вече, че тая работа "от средата" не е за мене, ама късно  Mr. Green Каквато съм разсеяна... кой знае какви неща мога да натворя, все пак това ми е първото истинско произведение  Simple Smile.
Все още тая скрити надежди, че може и да ми стигне панамата за всичко, една вечер броях около 4 часа квадратчета и на схемата знаците. Мисля, че приятелят ми си мисли, че се упражнявам да броя, може да си мисли, че съм повтаряла класовете в училище, кой знае  Joy Joy Joy Ама ме гледаше много странно де  Mr. Green
Като стигна до крайния ръб на панамата, ще докладвам   bouquet  bouquet

# 646
И аз съм в същия отбор ...
Иначе напредвам с коня и за сега няма поражения ... пупупу ...
Утре ще видя да взема батерии да се отчета с етапче.

# 647
Момичета,трябва ми спешно схемата на гоблена Молитва за дома . Ще съм много благодарна ако някои ми я прати llv@abv.bg

# 648
teddybearm много красиви са станали твоите гоблени в рамки.Аз моите лодки още не съм ги рамкирала.
Бачийска супер са станали и твоите цветенца.
А относно грешките и аз нямам гоблен,в който да не съм сбъркала по нещо.но нали за това е творчество и за това са си наши уникални произведения на изкуството.Аз не съм бодвала нищо от доста време и направо завиждам на тези момичета които го правят.Лека вечер на всички.

# 649
Показвам  Hug Hug
Значи това е иконата, няма да ми стигнат точно 2-3 см за тази златиста ивица най-отдолу по средата, където завършва иконата.

С гобленов бод ли я шиеш или на кръсчета? Аз много я харесвам и ми е в бъдещите планове , но дано да и дойди времето. Вижда ми се доста трудна, понеже има образи.  bouquet

# 650
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
То4е, ако шиеш на разграфена панама (защото си мисля, че този гоблен е за разграфена панама с гобленов бод) защо си почнала от средата? Ако го шиеш с кръстчета това си е прибиване! доколкото  имам представа не е малък гоблена.

Аз снощи започнах Кафявият замък (класика в жанра  bowuu)  на разграфена панама .
Първия конец ми се оплете;  ooooh!
идеята ми беше да шия с бод 1:2, но ших с два ката конец и не ми хареса и затова разших и  започнах с бод 1:4;
обърках на две-три места  в първите 20 бода  ooooh!
и реших, че днес не ми е ден да почвам гоблена.

Но не му се дадох - продължих. Дано не съм омацала нещата още в началото, че просто няма го да го довърша...

# 651
Шия кръстчета, с гобленовия бод не ми хареса, започнах го на разграфена панама 22 каунт, след 20-30 бода не ми хареса.
Бях подготвена психически, че ще е голям труд и голямо шиене, парчето на панамата ми е 80 на 70 някъде, готова би трябвало да е около 65 на 45-50 по мои сметки. Всичко щеше да е просто перфектно, ако технически не бях слязла 20 реда надолу, забелязах го, когато вече 1/3 беше готова.Сега отгоре има доста резерва, а отдолу може и да не ми стигне за 1-2 см, ще видим  Mr. Green Mr. Green  Не е болка за умиране, даже и без страничните ленти пак е хубава наистина.  Heart Eyes Heart Eyes
Започнах от средата, защото четох, че така се прави, ама нали ми е първата творба, освен някоя картичка, та явно този метод не е за мен и другата, Казанската, която съм харесала да си ушия за мен, ще я започна от някой долен ъгъл.
Между другото става много красиво с кръстчета, някой път ще покажа.  Hug

# 652
  • Пловдив
Четох някога, някъде из гоблените орг, че панамата се снажда - наслагват се едно върху друго парчетата и като се нацелват дупчиците се шият няколко реда в/у двете панами и така ставало........ Ще се опитам да го намеря, но беше преди години, дано го открия.................

# 653
  • София
Четох някога, някъде из гоблените орг, че панамата се снажда - наслагват се едно върху друго парчетата и като се нацелват дупчиците се шият няколко реда в/у двете панами и така ставало........ Ще се опитам да го намеря, но беше преди години, дано го открия.................

И аз съм го чела накъде, също е удачен вариант  Peace Зависи за колко няма да стигне панамата  Confused
Бачийска, много хубаво са ти станали цветята   bouquet

# 654
То4е, ако шиеш на разграфена панама (защото си мисля, че този гоблен е за разграфена панама с гобленов бод) защо си почнала от средата? Ако го шиеш с кръстчета това си е прибиване! доколкото  имам представа не е малък гоблена.

Аз снощи започнах Кафявият замък (класика в жанра  bowuu)  на разграфена панама .
Първия конец ми се оплете;  ooooh!
идеята ми беше да шия с бод 1:2, но ших с два ката конец и не ми хареса и затова разших и  започнах с бод 1:4;
обърках на две-три места  в първите 20 бода  ooooh!
и реших, че днес не ми е ден да почвам гоблена.

Но не му се дадох - продължих. Дано не съм омацала нещата още в началото, че просто няма го да го довърша...
1:2 се шие с 3 ката конец. аз лично съм доволна, с 2 прозира много

# 655
  • София
ba4iiska много е красиво цветето   bouquet (магнолия е нали  Embarassed).
Колкото до замъците "зеления" ми беше един от първите гоблени и тогава много исках да ушия и "кафявия". Но при соц-а така и не успях да го намеря, и след това видях толкова много красиви неща и той започва да изостава и изостава в плановете и така и до днес не е ушит.  Blush
А 2:1 лично на мен нещо не ми допада съвсем, но всеки си има свое виждане  Peace

То4е иконата ти ще стане супер уникална.  Hug За напасването и аз съм чувала, но си мисля че трябва да стане където има някаква хоризонтална ивица - например там където свършва самата икона и започва златистата ивица, защото така изобщо няма да личи newsm78

# 656
Благодаря, момичета! Да, магнолия е! Много ми харесва това цвете и вече си имам два гоблена с него.

Определено с гобленов бод 1:2 прозираше, но щеше да стане по бързо, отколкото с 1:4. Джемма беше показала Тадж Махал ( ако не се лъжа ) с него и стана доста бързо.

Но Зеления замък съм го шила 1:4 и този ще го правя така.

А това за снаждането явно и аз съм го чела, но от вчера, когато То4е се оплака си го мислех точно това, но моята слаба "техническа" мисъл не можа да го осмисли как ще стане.

Шия кръстчета, с гобленовия бод не ми хареса, започнах го на разграфена панама 22 каунт, след 20-30 бода не ми хареса.

Ама това кръстчета на гобленова панама  #Crazy не е ли много ситно във всяка дупка, или ти го правиш през дупка?

# 657

Ама това кръстчета на гобленова панама  #Crazy не е ли много ситно във всяка дупка, или ти го правиш през дупка?

16 каунт много светло бежова панама с 3 нишки конец, майка ми лично си я избра, след като започнах на 22 разграфената българска и ми стана ясно, че гобленовият бод не ми харесва.
Това са снимки отпреди 1 месец някъде, лицето специално се получи уникално според мен, много красиво се преливат цветовете и братовчедка ми като го видя от 2 метра, помисли, че е снимка  Shocked Shocked За съжаление телефонът ми прави лоши снимки.
Обаче малко изпадам в потрес как ще шия метализираните конци, толкова са много бодовете с тях, че накрая сигурно 1 месец само това ще правя.  hahaha hahaha

http://www.prikachi.com/images/217/4835217j.jpg
http://www.prikachi.com/images/214/4835214n.jpg

# 658
To4e , дано успееш да побереш всички детайли, независимо от прилаганите хитринки и методи! Много е красива иконата!

Промъквам се да ви покажа отново пролетните ми цветенца, за които не успях да намеря търсената рамка и ги оставих като картички:

Вчера дадохме най-после брезичките за рамкиране, другата седмица ще се хваля.  Mr. Green
И съм готова с едни дребни подаръчета, но и тях ще ги покажа след няколко дни, че ги очаква оформяне.

А най-важното от всичко е, че преди няколко минутки моята прекрасна половинка ми рамкира Конете на водопой, за които съм разказвала преди време в темата - бях разочарована от разни неща около тях и не предполагах, че някога ще ги видя в рамка. А самата рамка е НЕГОВАТА ПЪРВА, ИЗРАБОТЕНА ЛИЧНО, в домашни условия. Иде ми да се разплача от радост!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes След толкова години - направо ги заобичах и тях!

По темата за окачването на гоблените - моите почти всички висят на една голяма бяла стена, като тапет са.  Mr. Green Някои по-специални си имат отделни мини стенички. Някой ден, в истинския ни дом ще ги пренареждам по-изискано ... !  Whistling Mr. Green

# 659
Бяло Цвете, поздравление за благоверият ти!

А той от какво я направи тази рамка? От готов профил или ...

Общи условия

Активация на акаунт