Това е обичай и може би най-точно биха ти отговорили туркините от темата. Мисля, че е едно и също и по традиция не е точно целувка. Предполагам, че означава, че човекът, докоснал челото си (главата/темето) се подчинява на другия, слагайки демонстративно ръката му на главата си. Доколкото знам, напр. в Ирак има даже и такава фраза "Твоята ръка е на моята глава (чело)". Жестът на целуване на ръка при мюсюлманите (или при монголците) не е същият както целуването на ръка в Западна Европа. 
не приемай нещата така - никой не те игнорира, я виж колко пъти и аз си пиша сама със себе си...

Съгласна съм и с двете части на изказването (за Сойчето и за сериала). А относно дължината - това е най-голямата слабина на турските сериали, които иначе като цяло са добри. Като удължат нещо прекалено, неминуемо трябва да възникнат "непреодолими" проблеми, за да се поддържа огъня на страстта у героите и интереса у зрителите. Нали знаем, че приказките, а и романите от този жанр приключват със сватбата. Ежедневието сивее, а и е лично, така че е редно да се спусне завесата. Препоръчани теми