АФК ~140~Колкото по-горчиво е миналото,толкова по-сладко е бъдещето.

• 32 063
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
  • в подножието на планината
Меги, не виждам снимката! Hug

# 556
Снимка от Селин абла Simple Smile

Това е с бебенцето на Толга Карел и Гюнай Мусаева. Peace

# 557
Снимка от Селин абла Simple Smile

Вече и при мен се вижда!  bouquet

# 558
Тинче, Венци мерси за разясненията около въпроса, който зададох. Привет на всички появили се след мен. Hug

# 559
Да изпием по чаша горещ чай, защото не само навън е студено, но хладина лъхаше и от снощната серия въпреки, че се сдобриха.
Заповядайте. Hug

http://www.vbox7.com/play:36082566

ПИСМО
Бих ти изпратил писмо без адрес.
И аз знам, че ще получиш писмото.
То, ще стигне при тебе нощес
или днес, но, ще стигне, защото
този вятър, ту тих ту свиреп,
тези птици, с лъчи по крилата
са приятели с мен и с теб,
и по тях, и по тях, ще го пратя.
Ако вятърът се умори,
ако птиците хвърлят писмото,
от ръцете на хора добри
то, ще стигне до теб - не защото
сме единствени хора в света,
не защото света ни познава,
а защото приел любовта
от сърце на сърце я предава!

Дамян Дамянов

# 560
Kızlar Finalda tek Emir ve Feriha'nin Sonunla
Bulmucak Simple Smile Herkesin bir Finali olcak.
Barış Kılıç da dedi Wink)
Emir ve Feriha, Hande ve Koray , Ece ve Yavuz, Gülsüm , Seher, Mehmet ve ve ve ...
Herkesin Sonu olcak Simple Smile
Yarın Beykent Setti Sabah olcak Simple Smile
Tüyo bugün vermicem. Soranlar icin

Наде  bouquet

# 561
Венци и аз забелязвам, че целувките им са различни във фрагманите и серийте. Снощната им целувка в чифлика беше по-дълга за разлика от трейлъра където беше орязана. Същото забелязах и в 44 епизод. Имаше и целувка, която Емир си спомняше в началните епизоди когато остана в Корай и разбра за хапчетата-15 серия, та тогава си спомни целувката им от 6ти епизод, която въобще нямаше нищо общо със самата им целувка в 6та серия, направо си беше на 100% различна, а не орязана.
Мерси за всички вкусотийки, които ни поднасяте днес.

# 562
Наде, благодаря  bouquet  bouquet  bouquet

Сцените, които дават във фрагманите като цяло са по въздействащи.Не знам защо се получава така ,може би зависи от самия режисьор на сериала. newsm78

# 563
За мен сцените във фрагманите в по-голямата си част се припокриват на практика с тези в серийте. На мен проблема ми е следния и  си го обяснявам по този начин. Виждайки суперска ФЕмирска сцена в даден фрагман инстинктивно се настройвам за романтична серия, а на практика се оказва, че серийте са си съвсем нормални без особени  положителни емоций(с малки изключения). С две думи виждайки суперски трейлър се настройвам на много романтична вълна и на практика не ми се оправдават очакванията ми, и от там идва, и  разочарованието ми.
Все си казвам да не очаквам кой знае какво от предстоящите епизоди и все наобратното правя, и оттам, и разочарованието ми на моменти е огромно, но никой не ми е виновен, въпрос е на вътрешната ми нагласа предварително преди всеки епизод.

Последна редакция: сб, 26 май 2012, 13:47 от Neidjal

# 564
Привет и от мене, мила компания! Макар и ново включила се, искам да кажа на Сойчето, че не следва да се обижда от липсата на отговори. Тук е открит форум и всеки може да споделя мисли и мнения. Те може да се различават от общото мнение, но никой не е сложил знак ТАБУ за инакомислещите. Аз се чувствам приятно, въпреки че съм непозната и не особено активна. Сойче, върни се и забрави за индивидуалност , тук сме компания, нали? Хайде ела си!
Мнението за сериала си позволих да изкажа снощи, сега може би ще се повторя.
Толкова много серии няма как да бъдат смислени. А може би сценаристите имат за цел да покажат и част от реалния живот. Всички ( или поне по- порасналите ) знаем, че една връзка е в апогей, доста идеализирана, само в началото. Всяка една драскотина от нараняване остава отпечатък, макар и любовта все още да я има, страстта или копнежът са вече по друг начин измерени - предпазливи и все пак носещи отпечатъка на горчивия привкус от преживяното. Така е в реалния живот, мили момичета.
Сериалът трябваше да е по- къс, за да не се забележи елемента на "навика" в една двойка да остане заедно, заради красивото минало, заради останалите чувства, които далеч не са тези, горели в началото!

# 565
Наде,   bouquet

# 566
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Здравейте!  Hug
Тъкмо влизам и още не съм ви изчела, но виждам, че са "наболели" някои отговори...  Simple Smile
Много благодаря за кафето и закуската!   bouquet
Вяра, благодаря ти за "Тоника" - разчувства ме още с първите акорди!   bouquet

Ферда имам въпрос към теб. Момичетата явно не знаеха отговора, защото не ми отговориха, затова питам теб, надявайки се ти да знаеш.
Този жест, който е на снимката и целуването на ръка едно и също значение ли имат!? Питамте, защото Емир допря с брада и чело ръката на Ръзда, а Фери му целуна ръката и след това се допря  с чело. Забелязах тази разлика още във фрагмана и би ми било интересно да разбера дали жестовете в знак на уважение макар и различни значат едно и също.

Наде,  Hug Това е обичай и може би най-точно биха ти отговорили туркините от темата. Мисля, че е едно и също и по традиция не е точно целувка. Предполагам, че означава, че човекът, докоснал челото си (главата/темето) се подчинява на другия, слагайки демонстративно ръката му на главата си.  Доколкото знам, напр. в Ирак има даже и такава фраза "Твоята ръка е на моята глава (чело)". Жестът на целуване на ръка при мюсюлманите (или при монголците) не е същият както целуването на ръка в Западна Европа.
При мюсюлманските молитви също има едно докосване на земята с чело, въобще там е една поредица от жестове-символи, които си имат дълбоко значение, най-общо на подчинение към Бог ("Боже, тук съм, за да те чуя, слушам те, подчинявам се на волята ти" и т.н. - на мен лично много ми харесват). Относно целуването, то е даже по-сложно, всъщност се  докосва и брадата, и челото. Веднъж, с една приятелка се опитвахме да дешифрираме тези жестове и решихме, че освен подчинение, може да означава и че целуваният е "в мислите" (челото) и "в думите" (ченето, брадичката) на този, който го целува по този начин - но това са наши интерпретации... Мога още да разпитам (напр. в арабската тема) или да се опитам да намеря инфо...

П.П. Аз също така съм целувала ръка на по-възрастни, а и на мен са ми целували ръката.  newsm44

И така пак съм аз,въпреки,че явно съм Ви много досадна,след като никой не ми отговори.Междо другото откакто съм при вас,това се случва постоянно,аз сама си пиша и си отговарям с малки изключения!Не съм дребнава,но когато почувствам,че съм ненужна изчезвам!Беше ми много приятно с Вас,но спирам да коментирам и Ви напускам!Ще продължавам да следя филма,то и много не остана,ще Ви чета,но до там!Хубав ден момичета!Много благодаря на всички,които превеждат,без тях нищо не мога да разбера,гледам само картинки!И така,чао на всички!Ако съм обидила или досадила на някой ,моля да бъда извинена!!!

Сойче,  Hug не приемай нещата така - никой не те игнорира, я виж колко пъти и аз си пиша сама със себе си...  Wink Laughing
Понякога, се случва всички да сме съгласни и да не се налага да си опонираме, да не се преповтаряме... Или пък тактично замълчаваме, за да не разбунваме духовете... А може момичетата просто още да не са се разсънили... Peace
Аз лично ти дължа отговор отпреди няколко теми, но тука много бързо се пише, а аз не смогвам и ми се стори, че вече не е на място да се връщам толкова назад... Иначе въобще не съм забравила и ти благодаря за милите думи!
Мен ако питаш, тази двойка отдавна трябваше да се е разделила, но нали е филм... въобще няма да се впусквам в детайли. Те (и по-специално Фериха) избраха третия път (невъзможния), при положение, че решенията на подобни като тяхните проблеми са само два...

По повод неубедителната игра на Чаги и Хазал - не ви ли е хрумнало, че може би и на тях не им харесва сценария и им е все по-трудно да влизат в роли?!  newsm78

Връщам се да ви чета...

Последна редакция: сб, 26 май 2012, 15:14 от Ferda Valkyriata

# 567
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Привет и от мене, мила компания! Макар и ново включила се, искам да кажа на Сойчето, че не следва да се обижда от липсата на отговори. Тук е открит форум и всеки може да споделя мисли и мнения. Те може да се различават от общото мнение, но никой не е сложил знак ТАБУ за инакомислещите. Аз се чувствам приятно, въпреки че съм непозната и не особено активна. Сойче, върни се и забрави за индивидуалност , тук сме компания, нали? Хайде ела си!
Мнението за сериала си позволих да изкажа снощи, сега може би ще се повторя.
Толкова много серии няма как да бъдат смислени. А може би сценаристите имат за цел да покажат и част от реалния живот. Всички ( или поне по- порасналите ) знаем, че една връзка е в апогей, доста идеализирана, само в началото. Всяка една драскотина от нараняване остава отпечатък, макар и любовта все още да я има, страстта или копнежът са вече по друг начин измерени - предпазливи и все пак носещи отпечатъка на горчивия привкус от преживяното. Така е в реалния живот, мили момичета.
Сериалът трябваше да е по- къс, за да не се забележи елемента на "навика" в една двойка да остане заедно, заради красивото минало, заради останалите чувства, които далеч не са тези, горели в началото!
newsm10 Съгласна съм и с двете части на изказването (за Сойчето и за сериала). А относно дължината - това е най-голямата слабина на турските сериали, които иначе като цяло са добри. Като удължат нещо прекалено, неминуемо трябва да възникнат "непреодолими" проблеми, за да се поддържа огъня на страстта у героите и интереса у зрителите. Нали знаем, че приказките, а и романите от този жанр приключват със сватбата. Ежедневието сивее, а и е лично, така че е редно да се спусне завесата.

# 568
Ферда, Hug  Hug Hug Интересно, бях виждала, че съществува такъв обичай, но не се бях замисляла какво точно е значението му!  bouquet

Чаги и Хазал да вземат да се стегнат, че малко остана, харесва им не харесва, хванали са се на хорото ще го играят докрай! ooooh!

# 569

Общи условия

Активация на акаунт