Как се живее без любов?

• 29 583
  • 482
  •   1
Отговори
# 270

Да, има и други важни неща в брака, освен любовта.Но те са важни, когато я има любовта....

Краси, става въпрос за това, че бракът не е задължително да е целият свят за жената. За теб вероятно е така и ти затова абсолютизираш любовта като фактор за щастието на жената. За други жени може да е най-важна професионалната реализация, за трети да се реализират като майки, за четвърти да са полезни на хората, за пети да се забавляват на макс и т. н. Има толкова много начини човек да бъде щастлив и не е задължително те да съвпадат с твоя. Аз например също мисля че моето семейство е едно от малкото, в които любовта се е запазила след много години съвместен живот, но ако остана вкъщи да се въртя около печката и се лиша от друга реализация, депресията ми е в кърпа вързана.  За мен щастието се тъче на много фронтове и ако от един от фронтовете издиша, това няма да е фатално, точно защото е един от многото. 

# 271
  • София
Краси, казваш, че няма да четеш отговорите, защото те са два типа - налягай си парцалите и бягай (най-грубо казано, разбира се). Аз не разбрах обаче твоят отговор къде е? Освен приказките за възвишена и прекрасна любов през целия живот, разбира се, които ги знаем и сме ги чели, за теб ни е ясно, пита се в темата обаче авторката какво да прави. Видях, че си й казала да си прецени - ама това нищо не значи и не е никакъв отговор, тя си знае, че трябва да си прецени и не може да го направи.
Та прощавай, ама в твоите постове аз виждам една гигантска фукня на гърба на жена, която страда. Съвет за нея имаш ли изобщо, или ти е по-важно отново да обясниш колко сте влюбени с мъжа ти? Щото ние това го знаем вече.

Не помня в кой филм го гледах, но имаше една закачка със семейните терапевти, че след такава терапия повечето хора се развеждали, но поне били напълно убедени и наясно защо се развеждат.

Анди, идея си нямаш колко е важно това, нищо, че е било шега във филма. Да вземеш решение за развод е ужасяващо трудно, дори при обстоятелства, за които винаги си се кълнял, че няма да търпиш. Дори само за това да ти помогне терапията, да си убеден и наясно, че това решение е правилно, това е огромна, огромна помощ. Ние живяхме две години в ад с мъжа ми, защото никой не можеше да се реши на тази крачка. Да бях отишла по-рано на терапия Wink, можех да го намаля до месец-два.

# 272

Докато една жена, с едно несъвършено тяло, или пък такава, която винаги си е била пухкава, може да бъде много по-щастлива от една Мис-ка....
Не, не може , Краси, тя трябва да признае, че само вегетира и да се откаже то всякакви лъжливи компенсаторни радости в живота и да се посвети на търсене на начини да постигне красотата.  Wink

# 273
  • София

Докато една жена, с едно несъвършено тяло, или пък такава, която винаги си е била пухкава, може да бъде много по-щастлива от една Мис-ка....
Не, не може , Краси, тя трябва да признае, че само вегетира и да се откаже то всякакви лъжливи компенсаторни радости в живота и да се посвети на търсене на начини да постигне красотата.  Wink

като през това време чете постове на Шанталчето колко е хубаво и лесно да си слаба и красива и как не може да повярва, че има жени, които са готови да вегетират по този начин  Laughing Laughing
Шанталче, нищо лично, твоя ник ми дойде първо на клавиатурата Wink

# 274
  • София
Ам, Краси, тя, тази дълбоката любов не е съзерцание в очите и спокойна като езеро, а си има страсти и върхове и спадове. Извън нея са и качествата на хората, възгледите им, ежедневието им, които ги държи заедно, и в които понякога е по-важно да има доверие, лоялност, ако щеш чувство за дълг към семейството, отколкото живеена "душой в душу". Малко ли са случаиет, в които хората много се обичат, направо умират един за друг, обаче събереш ли ги под един покрив и  с ежедневието, или започват да се карат, или единият мисли повече за себе си, или нещо друго, в критичен момент най-малодушно драсва и оставя другия да се оправя. А аз бих казала, за какво му е на човек такава любов, ако семейството не върви напред и няма лоялност! Това с любовите се оказва явно, една матрица любов/отговорност, със съответните "да и не", и е късмет в кое квадратче ще попаднеш и дали искаш да останеш в него или да го промениш.

Да, и аз се питам, какво всъщност предлагаш на авторката, нещо контректо! Защото е ясно, че тя ще си прецени, няма аз да преценявам вместо нея, но като така не е, и онака не е, как е?

Лизет, твоето дори не знам как да го коментирам, толкова ми е екстремно. ТежкО му на човек, който остане да разчита на платени услуги и на чужди хора, мен тръпки ме побиват от такава мисъл. За продаването  също не зная какво да кажа, ужасно ми звучи.

# 275
Заглавието на темата е ,,Как се живее без любов?".
Любов,любов дами и господа.
В името на любовта се извършват велики дела,
в името на любовта се правят невъзможни неща,
в името на любовта се водят войни,
в името на любовта се извършват престъпления.
И това ,,стихийно бедствие",това чувство ние хвърляме в калта на ежедневието.
За липсата на любов пита авторката,а не как да запази семейството си.

# 276

За липсата на любов пита авторката,а не как да запази семейството си.

Тя темата не е само заглавие и дори аз попитах защо и е такова заглавието след като:

Естел, настръхнах като прочетох отговорите......, но дилемата е не толкова той или другия ( независимо на кой колко му миришат чорапите)...а как е по - добре за децата Confused
Момичета, не съм тръгнала да се изнасям...а по скоро се опитвам да си налягам парцалите (, което до момента не ми се отдава). Не искам с темата да предизвиквам спор, но ми е интересно да чета различни гледни точки и уважавам всяко ваше мнение. Относно това, какви са взаимоотношенията с мъжът ми........просто не си говорим. Няма за какво и не е от вчера. Това е проблема. А, да...да не пропусна...правим секс Wink..., да но нишката я няма.
И не, не съм тръгнала да живея при него, защото и той е семеен. Нямам такова намерение. Много сте ми полезни....благодаря ви!  bouquet

Повтарям цитатите на авторката за всички, които не желаят за четат темите, но искат да си кажат мнението по заглавието.

# 277
  • София
И какво за любовта? Велики дела и прочие? Велики дела, ама грънци, ако нямаш доверие в човека и няма хляб на масата и лекарства за децата! Хайде, да зададем някои въпроси, че да видим накъде клони кантарът!
Любовта ли е единственото, което й липсва вкъщи?
Мъжът й изхранва ли семейството - носи ли си заплатата вкъщи?
мъжът й гледа ли децата - занимава ли се с тях, готов ли е във всеки момент да подхване нещата и да даде едно рамо на жена си и децата си?
Мъжът й пие ли, бие ли, изчезва ли когато му скефне накъдето му скефне, има ли хазартни прояви, затъва ли в заеми? Изневерява ли й? Изобщо, оставил ли е семейството си на произвола на съдбата - гласни, жадни или на косъм от живот на улицата?
Тормози ли психически и/или физически жена си? Оставя ли я само тя да мъкне всичко вкъщи и по семейството? Обижда ли я, нарича ли я проста, тъпа, неспособна, грозна и др.?
Излъгал ли я е в смисъла на това,  че е скрил много важни неща от нея, които са навредили непоправимо на семейството и на отношенията помежду им?

Сори, ама  аз вече бих попитала направо - какъв ти е проблемъът точно, бе, жена? Какво означава това "без любов"? Какво толкова не прави или прави твоят мъж, което е убило любовта?

# 278
Според мен преминават през някаква криза. След толкова години е нормално нещата да са улегнали до степен скука. Любов в онзи смисъл на пеперуди в корема няма как да изпитват един към друг, но според мен нищо не е изгубено. Винаги може да се потърсят някакви общи занимания, приятни и за двамата, които да ги накарат малко или много да се преоткрият. Не знам колко са големи децата и дали имат време за себе си само двамата, но и това е важно.
Съветът ми към авторката, в случай че иска да опита да запази брака си и да го направи по-хубав, е да елиминира другия на хоризонта. В подобна ситуация има ли и друг обект на въжделения нещата са тотално обречени. Освен ако той не се о..ре толкова, че мъжа и да и се вижда прелестен в сравнение с него... тогава може дори да помогне Simple Smile.

# 279
Чета аз,чета и точно на ,,Любовта" отдавам объркването на авторката и това,че обърква и нас Laughing
[quote author=К-А-М link=topic=660185.msg22059290#msg22059290 date=1337881517
Не искам да изпадам в подробности. Не ме анализирайте. Ако някой е на този хал, нека сподели как се справя по - леко със ситуацията.
[/quote]

# 280
Ми не се живее.  Като няма любов няма и смисъл да си с човек просто ей така. 
Това за "роднината" хич не ми харесва.  Че, какъв е тоя семеен живот с човек просто да си семеен?
По добре сама с децата и свободата.  Защото един ден на края на живота да не съжаляваш, че си го пропиляла за нищо.

# 281
Четете вие ама не достатъчно.
Авторката вече потвърди моята версия на историята,а тя е,че жената просто е престанала да обича този мъж. Това не е задължително да е следствие от някакви негови действия или бездействия,Андариел. Той може да е прекрасен съпруг и баща и в същото време жената да спре да го обича - няма подобна закономерност,която гласи,че видиш ли ако мъжът ти се грижи достатъчно за децата,гледа си семейството и не кръшка,не бие и не пие - ние сме длъжни да го обичаме до живот.Защото любовта е чувство,което не подлежи на подобни закони. И ако продължавате да убеждавате авторката,че видиш ли какъв мъж мечта има,пък тя не знае к'во иска и натрисате само едно чувство за вина,което тя и без друго има в себе си и което по никакъв начин не и помага.

КАМ,не бива да се чувстваш виновна,че не обичаш вече ...

# 282
  • София
В такъв случай няма значение добър ли си, лош ли си, грижовен ли си, пройдохаа ли си, верен ли си, кръшкач ли - ако спре да те обича, просто ти тегли учтиво една майна от вида "ти не си виновен/виновна, аз просто не те обичам". Баси идиотщината! Затова казват, че жените сме патки, защото не ценим хубавото, а все някой идиот да ни вдига адреналина и да ни прави на маймуни, че тогава да сме готови на всичко за него и пищим "обичам гоооо, не мога без негоооо"! И нейната работа същата ще стане - онзи, жененият, или някой друг льольо ще я прави луда калинка, а тя ще пита за още!

# 283
Ами да,така е. В крайна сметка няма значение какъв е човека когото обичаш,по-важното е,че го обичаш ! За мен твоя мъж може да е льохман ама ти си го обичаш,нали ? както и обратното.
Да цениш добротата на един човек не е равносилно на обич и не може да замести любовта.

# 284
Добре де,този мъж не заслужавали да бъде обичан?
Това,че тази жена вече не го обича,няма ли да го направи нещастен?
Или трябва да е доволен,че тя му позволява грижите който той полага.
Тя ще му е съпруга,ще правят секс,но това за него дали ще е достатъчно?
Какво бихте го посъветвали ако пусне тема:Обичам я,но не съм щастлив?

Общи условия

Активация на акаунт