Как се живее без любов?

• 29 587
  • 482
  •   1
Отговори
# 255
Как се живее , когто сърцето е другаде?
Не се живее....и ти сама го казваш....вече има друг, за когото да мислиш.
Без любов животът е просто смърт в будно състояние,вегетиране, примирение..........
Този, който казва, че може да живее без любов, или че любовта не съществува, значи никога не я е изпитал.
Тук не става въпрос за страстна нощ, или за пеперудите, които летят, когато се запознаеш с някой нов интересен човек.

Тук става въпрос за онази единствена, изпепеляваща, страстна, доминираща, омайваща, дълбока, трайна, опияняваща, омагьсваща и стимулираща любов.Любов, която ти дава сили, която те кара да се усмихнеш, дори когато ти е тъжно и страшно, любов, която не те упреква, а те подкрепя....
Който се е докоснал до магията на Тази любов, не може вече да живее без нея.
Тя е като наркотик....един път почувствал опиянението и силата на такава любов, не можеш вече да се лишиш от нея.
Пожелавам ти да прецениш силите си и да решиш искаш ли и дали можеш да живееш без любов.

А отговорите в темата няма смисъл да чета.Те Винаги са два варианта:
1.Любовта е само първите 2-3-5 години.Та, ако мъжът ти е добър баща, съпруг и мъж (разбирай-не пие, не бие и не харчи по чуждо), натискай си парцалите.
И
2.Следвай сърцето си.Една нещастна майка има нещастни деца.

А става дума за твоя живот и само ти можеш да прецениш кое е най-доброто за теб.   Peace

# 256
Краси...*, а ако си избрал да си сам, какво....вегетираш?
Големи заключения....

# 257
КАМ,аз мисля,че ти просто си спряла да обичаш мъжа си и до момента не смееш да го признаеш дори пред себе си.Струва ти се много страшно и нереално и не искаш да го признаеш.Но ако е така - само ти можеш да прецениш за себе си - можеш ли да живееш без да обичаш,просто по навик,заради миналото ви.

# 258
Всякак може да се живее. Зависи какво искаш, как ще го постигнеш и дали си готов да платиш съответната цена.

Именно де! В това е цялата работа!  Peace

Според мен, случая който обсъждаме е по-добре индивидуална консултация да има. Така поне ми звучи на мен, като  объркано нещо, като изгубена идея за живота и т.н. разни екзистенциални въпроси за отговор.
А в семейната терапия доколкото знам терапевтът предоставя специално пространство, където двойката разговаря по проблемите си по специални правила, защото понякога от емоции хората не могат да чуят какво точно казва другия. Използват се и различни ролеви игри, брейнсторминг и какво ли не, зависи на какъв терапевт попаднете.
Според мен трябва да бъде занимателно и релаксиращо и да отпрати хората у дома с чувството, че изход винаги има.Та добрите терапевти май не питат какво си решил твърдо, а ти изследват ресурсите за справяне със ситуацията и обикновено те докарват до гранично състояние. Тогава си проличава какво наистина искаш, какво можеш обективно и какво ще направиш реално. И те така....

# 259
  • София
Краси, такива работи като описаните от теб за омайващата и прочие трайна любов, се срещат рядко в живота и обичайно са обект на романите. Особено такава за цял живот. За доста хора, да не кажа повечето, нещата са доста по-прозаични, и това никак не им пречи да живеят добре и до дълбоки старини. Ако всички се женеха или трябваше да се женят само по изпепеляваща трайна дълбока любов, досега сигурно щеше да има не повече от двайсет процента семейства.

Не помня в кой филм го гледах, но имаше една закачка със семейните терапевти, че след такава терапия повечето хора се развеждали, но поне били напълно убедени и наясно защо се развеждат.

# 260
Не се живее....и ти сама го казваш....вече има друг, за когото да мислиш.
Без любов животът е просто смърт в будно състояние,вегетиране, примирение..........
Този, който казва, че може да живее без любов, или че любовта не съществува, значи никога не я е изпитал.

Ей тъй като почнете да изказвате мнение за чужди животи, че равни нямате.  ooooh!

И аз казвам тогава, че която жена каже, че може да се живее щастливо и без да има хубаво тяло и да е красива, значи никога не го е имала и просто вегетира.  Whistling

Това постоянно повтаряне, че само Любовта носи щастие и едва ли не нищо друго не може нито да те ощастливи, нито да те направи нещастен ми говори, че май нищо друго не им се случва в живота на такива хора, значимо ... И са се хванали като удавник за сламка, ама аз Любов имам.
И аз имам, и съм имала неведнъж, а кой знае, може докато умра още любови за имам. Е и? Толкова много други неща са ме правили и правят щастлива, както и нещастна.

# 261
Е, хайде сега, всички, които сме все още влюбени в мъжете си живеем във фикция! Не е така. Всъщност всяко обобщение по тази тема е погрешно.

# 262
  • София
Не съм казала, че няма влюбени в мъжете си, а чее това е по-скоро рядкост, особено след дълги години брак. Има достатъчно много други неща в съвместния живот, които са важни и държат партньорите заедно, без някакви емоционални вихри, драми, подкосявания на краката следд трийсет години и прочие. Семейството е преди всичко спасителна мрежа, начин да се повишат шансовете за оцеляване на инвидивите, и в този смисъл интересът клати феса.

# 263
# 264
КАМ,аз мисля,че ти просто си спряла да обичаш мъжа си и до момента не смееш да го признаеш дори пред себе си.Струва ти се много страшно и нереално и не искаш да го признаеш.Но ако е така - само ти можеш да прецениш за себе си - можеш ли да живееш без да обичаш,просто по навик,заради миналото ви.

# 265
Ама ела си направо на думата Анадриел и кажи че браковете в тази страна са меркантилни и какво си играем на повече приказки? И като обобщаваш така за интереса дето клател феса, първо почни от себе си.

# 266
Животът е само един. Не е доказано съществуването на други. Можеш да го изживееш, както искаш. Не е казано, че ще е лесно. Нито ще постъпваш само правилно. Хора сме. Грешим. Влюбваме се. Грешим. Пак се влюбваме. Да, имаме и деца между грешките. Децата не са грешка, каквото и да се е случило. Не си длъжна да обичаш. Не си длъжна да приемеш нечия любов. Представи си, че утре ще умреш. Какво би направила днес? Не те изпитвам. И аз не знам отговора.

Няма да умреш утре.  Hug

# 267
  • София
Ама ела си направо на думата Анадриел и кажи че браковете в тази страна са меркантилни и какво си играем на повече приказки? И като обобщаваш така за интереса дето клател феса, първо почни от себе си.

Меркантилни в грубия смисъл на думата - не. По-скоро близки до ежедневието - човек има нужда от сигурност в поне минимални  размери от вида покрив над главата, храна на масата и подкрепа в критични ситуации като болест, а тази подкрепа се получава и се разчита първо на семейството в лицето на съпруга/съпругата, и след това от братя, сестри, родители. Братята исестрите, обяснимо, имат свои семейства, а родителите остаряват и самите те вече имат нужда  от помощ. Та, както и да го смятаме, спасителната мрежа е малкото семейство, разширеното семейство, и следват приятели, колеги и др. Та, ако това смяташ за меркантилност - ок, но аз му казвам обикновен живот, в който сам е по-трудно, отколкото с партньор в живота.

# 268
Меркантилни в грубия смисъл на думата - не. По-скоро близки до ежедневието - човек има нужда от сигурност в поне минимални  размери от вида покрив над главата, храна на масата и подкрепа в критични ситуации като болест, а тази подкрепа се получава и се разчита първо на семейството в лицето на съпруга/съпругата, и след това от братя, сестри, родители. Братята исестрите, обяснимо, имат свои семейства, а родителите остаряват и самите те вече имат нужда  от помощ. Та, както и да го смятаме, спасителната мрежа е малкото семейство, разширеното семейство, и следват приятели, колеги и др. Та, ако това смяташ за меркантилност - ок, но аз му казвам обикновен живот, в който сам е по-трудно, отколкото с партньор в живота.

Да ама така си мислиш ТИ. Сам е многократно по-лесно отколкото с партньор. Мислиш само и единствено за себе си и всеки предприеман риск касае само теб. Никому нищо не длъжен и пред никого за нищо неотговорен. Дет е рекъл Левски "ако губя, губя само себе си, ако печеля- печели цял народ".

А за това дето ти му викаш подкрепа има приятели, болногледачки и всякакви прочие професионални помощници улесняващи живота.

Всичко това си е най-грубо сметкаджийство. Ама от най-долнопробния евтин вид. Като се продаваш, барем се продавай за повече!
Мъжете се продават за безплатна готвачка и чистачка, жените- за покрив над главата. Sick ooooh!

# 269
............. Има достатъчно много други неща в съвместния живот, които са важни и държат партньорите заедно, без някакви емоционални вихри, драми, подкосявания на краката следд трийсет години и прочие................
.........емоционални вихри, драми, подкосявания на краката-ти говориш за влюбване, аз говоря за Любов, Обич.

Да, има и други важни неща в брака, освен любовта.Но те са важни, когато я има любовта....
А когато мъжът ти охладнее към теб, когато спре да те забелязва, когато си по-нищожна за него от шкафа в коридора, когато те гледа с поглед "Яя, ама ти тук ли си....?", с една дума, когато осъзнаеш, че за него си едно голямо нищо, повярвай, хич няма да ти пука за другите основни неща в брака.
А ще се терзаеш само и единствено какво си направила, за да си му вече така безразлична....

И аз казвам тогава, че която жена каже, че може да се живее щастливо и без да има хубаво тяло и да е красива, значи никога не го е имала...................

Ами, вярно е това.    Simple Smile
Я си представи една Мис-ка, как изведнъж става 120 кг....мислиш ли ,че ще е щастлива?
Тя знае какво е имала, какво е загубила и това няма да й дава мира....
Докато една жена, с едно несъвършено тяло, или пък такава, която винаги си е била пухкава, може да бъде много по-щастлива от една Мис-ка....

Общи условия

Активация на акаунт