Как се живее без любов?

• 29 700
  • 482
  •   1
Отговори
# 180
Вече за кой ли път се пробутва идеята че ако беше с обратен знак темата би предизвикала бурно освиркване на съпруга...
Касита, сигурно имаш предвид себе си.
Аз не бих освирквала никого за това че е престанал да обича партньора си. Любовта не винаги е вечна и нейната смърт не идва по нечие специално желание и намерение.
Ако съпругът ми каже че не ме обича вече, ще го разбера- няма да го освирквам.

А децата...децата са фактор за страхливците. За тези, които искрено смятат че по-добре двама макар и нелюбящи, отколкото сам. Тя тази гледна точка битува само там, където хората смятат че не струват повече, и без това на никого не са изпотрябвали. Т.е. присъща е на неудачници. Повечето хора са такива. От всеки конкретно зависи дали желае целия си живот да прекара като такъв.

# 181
Лизет, за разпада на една връзка в редки случаи е виновен само единият. Нещата са твърде комплексни, лични и строго индивидуални за да се правят обобщения на едро. Пак да си кажа- тук си говорим по принцип.
Теми с обратен знак е имало и доста са съчувствали на авторката. Ето я, темата на джоджо. Какво ли би казал джоджовият мъж по въпроса защо е охладнял към нея?
Какво ли би казала ти на авторката на тема със следното съдържание- изневерява ми, държи се хладно, не ме забелязва, дразни се от мен, не ми говори дори, едвам го вдига, не му се прави секс с мен, а аз съм мила, добра, гледам му децата, работя на три места, а Мичка от третия етаж го е видяла с Кичка от осмия?

Децата са фактор за обективните.

И само да вметна- аз рядко съчувствам изобщо. Камо ли в ситуации като тази, за която ми липсва обективен поглед, поради липсата на информация. Така че, и рядко си позволявам да освирквам някого за неговите действия, именно поради липсата на обективност.

# 182
Усеща се и друга ясна тенденция. Домакини, срастнали се с ролята си (при цялото ми уважение към домакините), загубили трудови навици и перспектива за самостоятелно печелене на сносни доходи, да рисуват катастрофични картини. Обяснимо е, че такива жени ще се страхуват. Те без мъжО си нямат голяма стойност. Те наистина могат да загинат на свободния пазар на труда и да повлекат и децата със себе си.
Ако жената има професия, прилични доходи и малко спестявания нещата изглеждат съвсем по друг начин. И по-леко се диша, и по-лесно се крачи към щастието. Както казах и преди, има цена всичко. Не се заяждам, изнасям факти!  Peace

# 183
Лизет, за разпада на една връзка в редки случаи е виновен само единият. Нещата са твърде комплексни, лични и строго индивидуални за да се правят обобщения на едро. Пак да си кажа- тук си говорим по принцип.
Теми с обратен знак е имало и доста са съчувствали на авторката. Ето я, темата на джоджо. Какво ли би казал джоджовият мъж по въпроса защо е охладнял към нея?
Какво ли би казала ти на авторката на тема със следното съдържание- изневерява ми, държи се хладно, не ме забелязва, дразни се от мен, не ми говори дори, едвам го вдига, не му се прави секс с мен, а аз съм мила, добра, гледам му децата, работя на три места, а Мичка от третия етаж го е видяла с Кичка от осмия?

Децата са фактор на обективните.

Какво значение има защо е охладнял? И за знаеш причината, нещата назад ще се върнат ли?
Не ми трябва да измислям какво бих казала, защото съм го казвала не един и два пъти. Така както сама бих постъпила, така бих посъветвала и всеки друг. Както и на джоджо примерно казах същото, описано и в тази тема. Изнасяш се и си оправяш сама живота - той там няма да се оправи от самосебе си. Абсолютно безсмислено и ненормално е да обичаш някого, който не те обича.
Съчувствие има разбира се, но да препоръчваш на някого да остава с нелюбим (нелюбящ) човек- това не е съчувствие. Това е откровенно вредителство. Съчувствието върви ръка за ръка с желание за помощ.

# 184

А децата...децата са фактор за страхливците. За тези, които искрено смятат че по-добре двама макар и нелюбящи, отколкото сам.

А детските чувства нямат ли значение?! Децата обичат и двамата си родители, те не оценяват любовта помежду им, а любовта към тях самите.

# 185
  • София
лизет, тук не видях някой да е препоръчал героинята да остане с нелюбим мъж, а да помисли много добре какво ще прави вбъдеще, защото има деца, чието бъдеще също е фактор, както и че често се случва човек да се обърка, да се самонавие, и да реши, че всичко е свършило, а после да се окаже обратното, но да няма връщане назад. но за сметка на това няколко човека без деца (както правилно забеляза Касита), и ти като хардлайнер, сто пъти дадохте акъл да си търсела щастието и да не живеела с нелююбим човек, а да го напусне, пък децата щели да са щастливи, ако е щастлива и тя. А дали ще е по-щастлива, а?

# 186
caffeine, права си. Аз също не се заяждам. Гледам ситуацията от ролята си на майка преди всичко, затова ми направи впечатление другата позиция. Моята е ясна. За доходите не бях се замисляла, но и затова съм съгласна с теб. За много жени са причина да останат в семейството си- да.
Аз съм рентиерстваща домакиня. Благодаря ви, бабо и дядо.  Sunglasses

Лизет, а да дадеш съвет на някого да се раздели със съпруга си и баща на децата си, за да може евентуално да бъде щастлив, защото гаранция няма, че ще е, как се нарича? Аз го наричам безотговорност.

Стига с тези деца, Мишона. Не стана ли ясно, че децата са щастливи, когато мама и тати са, дори и поотделно.

# 187
Лизет, а да дадеш съвет на някого да се раздели със съпруга си и баща на децата си, за да може евентуално да бъде щастлив, защото гаранция няма, че ще е, как се нарича? Аз го наричам безотговорност.

Гаранции дава само застрахователната компания. Живота човек си твори САМ и той самият си е гаранция. Моята препоръка е да се обичат и ценят повече, да искат от живота си ВСИЧКО и да не се задоволяват с агонията на брака, защото в крайна сметка, това не е просто примирение че ще живееш и без любов, това е нещо, което бавно, но неусетно те убива и психически и физически.

# 188
Виж, Лизет, тук съвет да остане и да си кюта със съпруга никой не й даде. Съветите се делят на два типа:
а) да го напусне, защото цитирам такова съжителство "бавно, но неусетно те убива и психически и физически", веднага без много-много да му мисли, а децата са си деца, те всичко надмогват и преживяват лесно, дадени предимно от потребители без деца;
б) сериозно да си помисли какво ще прави със своя и на децата си живот, да си изясни отношенията със съпруга си, с любовника също и тогава, слагайки внимателно на кантар плюсовете и минусите да вземе своето решение, но да не забравя, че това решение ще е фактор, и то основен за момента, и в живота на децата й. Това се писа нееднократно от повечето потребители с деца;

И двете позиции са нормални и отразяват напълно закономерно положението и състоянието ни.
Информацията дадена ни от авторката е крайно малка като обем подробности за да се опитаме и на йота да достигнем някаква обективност, която да й помогне да вземе правилното /много разтегливо понятие/ решение.

Още веднъж й желая здраве и успех!

# 189
Тя авторката ми се струва, че изобщо не знае какво иска и темата е пусната също ей така...да ни гледа сеира...
Като не понася мъжа си, сядат на масата, обяснява му защо точно не може да го понася и чака да види какво ще стане.
За това не се иска нищо....просто да кажеш на човека срещу теб, че не ти е приятен.
Що не вземе да пробва....?
А....тя се фръцна преди няколко страници, че само тези, дето го били преживели това можели да я разберат....и нямало нужда от подробности...)

# 190
  • Насред хаоса
Авторката от първия си пост още помоли да не я анализират и да търсят причини, а също и спомена, че седи и търпи, защото съзнава, че ще нарани мъжа си, децата си, родителите си. Това според мен изобщо не се нарича непукизъм и егоизъм. Ако беше заради егоистични почесване, тръпки и прочие, мисля, че досега щеше да си е тръгнала, без изобщо да иска нечие мнение и одобрение.

# 191
  • София
 А желанието за неанализиране е нереално, защото нещата се развиват съвсем естествено с обсъждането на определен въпрос. Приказката за покритото мляко всички я  знаем. Всъщност, в темата на джоджо нарпимер, имаше ясно поставен въпрос с ясно поставени проблеми, и се намериха достатъчно много хора, които да предложат конкретна помощ. Тук няма такова нещо, а "аз имам някакъв проблем, обаче няма да казвам почти нищо, вие не ме анализирайте, а пишете, за да си направя изводи от вашите писания, ама за вас самите пишете, или за трети лица, а не за мен".

# 192
  • Насред хаоса
Не мисля така - по-скоро задава въпрос, иска мнение от хора, попадали в същата или подобна ситуация. Което отново говори, че вероятно целта й не е да хукне с другия, а да се научи да живее така, както живее в момента.

# 193
Трудно и безрадостно се живее.

Цитат
А....тя се фръцна преди няколко страници, че само тези, дето го били преживели това можели да я разберат....и нямало нужда от подробности...)

Ами права е - трудно се дава акъл и съвети, ако не си минал през нещо подобно или не изживяваш в момента на собствен гръб даден проблем, независимо за каква ситуация или случка в живота иде реч.
Хората съпреживяват най- реално и силно за нещо сполетяло и тях самите. Другите само философстват.

# 194
La Sombra, няма как да не се анализира авторката....като не е искала да и се правят анализи, да не е пускала тема.
А с какво ще и помогнат съветите от хора, преживели същото? Всеки човек си е със своята индивидуалност и абсолютно няма 2еднакви ситуации.
Всеки си знае положението и ако един е постъпил по определен начин, то друг ще постъпи по друг.
След като е избрала да си "наляга парцалите", тогава най-доброто е да започнат да си говорят с мъжа си и да обсъдят къде нещата куцат.
Или просто да си живее в някакъв си нейн, паралелен свят...

Общи условия

Активация на акаунт