Как се живее без любов?

• 29 566
  • 482
  •   1
Отговори
# 315
Жените имат едно предимство, чисто законово, поради което много по лесно се решават на търсене на ново щастие. Защото си знаят,че най ценното - децата върви с тях. Обаче я да си представят обратната ситуация, че хубаво, тръгват по новия път на търсене на щастието, обаче детето остава с бащата. Я го видят два пъти месечно, я не, ако се налага да са в различни градове. Дали в такъв момент новото щастие ще им се види толкова розово и непоносимото настояще толкова непоносимо,че да не искат да се помъчат да оправят нещата там.

Когато другия не те иска и си тръгне, айде нямаш избор. Ама тука нищо такова не се каза по въпроса.Изобщо какво прави или не прави този мъж, който е такава черна овца, че направо ти се изпарява желанието за живот?
Като изброиш един дълъг списък с неща, с които те е наранил, като си му го казал в лицето и той не е пожелал да си мръдне задника да си те върне или запази, тогава с чиста съвест можеш да пееш песента, не те обичам вече, но иначе да, смятам,че трябва ако имаш поне малко достойнство да чувстваш вина.

# 316
Не става дума за ,,изпаряване желанието за живот,, а за ,, да живеем без любов,, или ,,да живеем без да обичаме,, . Децата не са разменна монета. И в случая жената е спряла да обича,в друг случай може да е мъжът. И това,че ако децата оставаха при бащите си при развод,а разводите станеха по-малко не означава,че жените,които са се пожертвали в името на децата и закона ще са по-щастливи,нали ? Авторката си знае списъка ...макар,че не винаги е задължително да има такъв.
Както когато обичаш някого - не знаеш защо,така е и когато не обичаш вече.
То ако беше да обичаме по критерии и качества щяхме да си избираме мъжете по обява.
А за вината спор няма - чувстваш огромна вина,която те задушава но нищо не можеш да промениш.

# 317

Както когато обичаш някого - не знаеш защо,така е и когато не обичаш вече.
Когато обичам някого, знам защо. Когато съм спряла - също. Когато ме обичат искам да знам защо, а ако ме разлюбят да ми покажат причина.
Много лошо гледам на хора, които са подвластни изцяло на някакви настроения и искат някой друг да им прави веселото и щастието, а те все не са виновни и не знаят защо така се чувстват, но все са в някакво неудовлетворение и причината е извън тях.Обаче те са центъра на вселената и всички трябва да се съобразят с  тяхното щастие.
Животът не е само лични чувства, ами и доста голяма доза отговорност.А щастието пък още по малко е концентрирано само в един елемент или човек.

А в конкретния случай не знам какво точно се пита. Тя няма бъдеще с новия мъж така или иначе защото  той си има семейство.Ако остане сама с децата и без любовника по щастлива ли ще е? Ей този въпрос е доста ключов според мен. Защото ако остане сама, а любовника женен, със сигурност няма да е по добре.

# 318
E, хайде сега пък вие как се разлюбва съпруг. Ми не е много трудно. След брака и децата хората се променят (и жените също). Сексът почти изчезва (с изключение на Краси  Joy) или е по-зъдължение (щото жената гледа да се "съглася"  hahaha), или е за отчитане (както каза Андариел). При много продължава, но не е същото и не може да бъде, защото хората вече са други (готината секси мацка вече е майка със стрии и целулит, а пък сексапилният пич е татко с кредит и бирено шкембенце, може и плешак да е станал като бонус). Ако няма любов и интимност между тези двамата, направо са си свършени. Като прибавим и това, че никой не е съвършен и ако спрат да се развиват като личности, просто е въпрос на време кога ще спрат да се поздравяват даже.

Има съпрузи, които са му намерили колая я на риба, я пещерняци (за да избегнат дългите уикенди с прекрасната си съпруга). Други сглобяват влачкета, самолетчета или някакви подобни. В най-лошия случай ходят по мачове или пият с приятели и играят карти. Е голЕм кеф е това, честно. Ще ми трябват 5 минути за да разлюбя подобен екземпляр. На вас също, ама нЕма да си признаете щото ще ви секнат паричките, ако загубите добрия чичко у дома и ще трябва да се хванете на работа  Wink

Има и много други сценарии, по които се разлюбва мъж/жена....само илюстрирам.....

# 319
caffeine , големи глупости пишеш и надявам се да се шегуваш и да не си вярваш.
След като същата целулитна съпруга като си хване любовник и може да лети, както и този любовник да бъде също такъв чичко с бирено шкембенце, значи причината за евентуалното разлюбване изобщо не е това, че преди са били съвършени и са се обичали, а като са станали несъвършени са спрели.

# 320
Цитат
Краси, казваш, че няма да четеш отговорите, защото те са два типа - налягай си парцалите и бягай (най-грубо казано, разбира се). Аз не разбрах обаче твоят отговор къде е?............
.......... пита се в темата обаче авторката какво да прави. Видях, че си й казала да си прецени - ама това нищо не значи и не е никакъв отговор......................
Авторката не пита какво да прави.
А "Как се живее без любов?.....въпросът дори не е Как да живеЯ без любов?
И аз й отговарям, че АЗ, не някой друг, а именно АЗ, не мога да живея без любов.Нито работа, нито кариера, нито професионално израстване, нищо няма значение, ако отсреща няма едни щастливи очи, заради теб.
А съвет не мога да й дам, не я познавам.Тя може да е от хората, които лесно се приспособяват, и да свикне да живее така....а може и да й е невъзможно да приеме, че никога вече няма да има любов в дома й ....Решението е изцяло нейно, на база споделеното от нас.

Цитат
Ам, Краси, тя, тази дълбоката любов не е съзерцание в очите и спокойна като езеро, а си има страсти и върхове и спадове. Извън нея са и качествата на хората, възгледите им, ежедневието им, които ги държи заедно, и в които понякога е по-важно да има доверие, лоялност, ако щеш чувство за дълг към семейството, отколкото живеена "душой в душу".
Грешиш, Анди.Дълбоката любов ВКЛЮЧВА И качествата на хората, възгледите им, ежедневието им, доверието, лоялността, дълга......, Не са Извън нея, а в нея.Иначе не е любов.

# 321
pasinet , пиша каквото си искам. Не се нервИ  Wink. Защо спират да летят съпрузите след 15-20 години брак, според теб?

# 322
pasinet , пиша каквото си искам. Не се нервИ  Wink. Защо спират да летят съпрузите след 15-20 години брак, според теб?
Защото са егоистични хора, които не са се погрижили да запазят чувствата си, ако са ги имали. Ако не са ги имали по начало е повече от ясно защо.
Защото са им се случили големи травми да речем, с които не са могли да се справят. О да, и такива неща се случват да не повярваш, не е най голямата беда малко скука или битовизми. Тогава въпреки любов, може и да не ти е до летежи и връзката да се провали.

По мое мнение няма нужда да се пита как се живее без любов, защото много малко хора изобщо са в състояние да обичат някой друг освен себе си през целия си живот истински. Но пък не пречи да се оплакват, че не им е весело и да обвинят липсата на коса, хобито или случайността за това.  Wink

# 323
Сори, ама се оказва доста прозаична история.  Sad Каквото и да е имало като нееудовлетворение през времето, сега за капак се появява друг мъж........................
Другият мъж е Следствие, а не Причина.
Коя щастлива, влюбена, обичана, обожавана и обгрижвана жена ще си търси друг мъж?
Аз дори бих била учудена, ако няма друг.....колко време човек може да живее в тъга?

По-назад четох съвети да се опита да оправят нещата.Аз пък питам Как?Как да стане?Та те не си говорят, доколкото разбрах , от години.....Когато двама се карат, имат разминавания и спорове, все пак е някакъв знак, че все още има нещо , което ги вълнува....
А когато вече няма какво да си кажат?Когато мълчанието се е настанило толкова трайно, че имаш чувството, че не помниш вече дори гласа му?Когато говориш много повече с продавачката в магазина, отколкото с него?Тук ,за мен поне, вече всичко е казано, изчерпано................

# 324

По мое мнение няма нужда да се пита как се живее без любов, защото много малко хора изобщо са в състояние да обичат някой друг освен себе си през целия си живот истински.

E, хубаво че поне ти започна да говориш на малко по-друго ниво, за чувства и обич вече. Защото ми дотегна да приземяват нещата до манджата и издръжката тука.

# 325
  • София
много им е лесно на някои, дето се се гаджосвали по 2-3 години да дават съвети на хора с дългогодишен брак и деца ( макар че и авторката е женена само от 7 години)
Май това седмата година наистина е проклета ( има едно такова поверие в Австрия) или по-скоро е един преломен момент във всеки брак Wink

Тц, просто се наслагват естеествените спадове и възходи при хората и съвместния им живот. за седем-осем години горе-долу човек минава от една степен на житейска и личностна зрялост в друга, като в пубертета се пита кой съм, къде съм, защо съм. Горе-долу в естествения цикъл на едно семейство свършва романтичният меден период, започва се с уреждане на бита (жилища, заем, наем, работа),  ражда се и се отглежда поне едно дете, което е също много времеемко, трудоемки, емоциоемко, и пак създава трусове и търкания заради дългата и постоянна промяна. И когато всичко това се получи в една и съща фаза (а не в противофаза), ефектите на факторите се засилват едни-други, и ето ти някой от двамата вкъщи гръмнал!! За седем-осем години брак се случват повечето промени, които се случват в живота на едно семейство - тем си млад, хем имаш грижи, хем искаш да се доказваш, хем не ти стигат ресурси, хем и деца.

# 326
Написах го един път. Ще го напиша пак. Защото явно всеки си пише,а никой не чете.
Другият мъж не е причината,а следствието от обстоятелствата в семейството !
И авторката никъде не е казала,че не иска да се разведе,защото и другият не искал,а просто каза,че  там няма влюбване и не иска да се увлича,нито да живее с него,нито т..н. Ама който както му оттърва си интерпетира.
На авторката проблемът и е тръгнал от това,че не обича вече мъжа си.... останалото,което е последвало е просто резултата от това.

И ако някой е готов да живее живот без любов само да не хвърли 20 години в боклука,то тогава за други това означава да хвърлят целия живот в боклука. Така,че всичко е строго индивидуално.
Отново си права.

Някой попита какви са причините за това охладняване от моя страна....
Ами причините се натрупаха с времето.....и свекървенски  Laughing и финансови...., роднини ако щете. В ситуации, в които се изисква подкрепа и вземане на решения, основният фактор съм аз. Е, говорих, говорих...плаках, молих се и накрая се уморих! Постепенно , ако имах нужда от помощ и само разбиране ако щете не ги намирах в негово лице. ....Започнах да премълчавам, да не споделям и в един момент охладнях Confused

# 327
К-А-М, така вече стана по-ясно. Не е като да е бил идеалният съпруг, а на теб просто да ти е писнало от него. Липсата на разбиране и подкрепа е сериозен проблем в една връзка - то не остава за какво да се хване човек...

# 328
Andariel, теб като те чета имам чувството, че майка ми се е регнала в мамата Laughing  bouquet

# 329
Защото са им се случили големи травми да речем, с които не са могли да се справят. О да, и такива неща се случват да не повярваш, не е най голямата беда малко скука или битовизми. Тогава въпреки любов, може и да не ти е до летежи и връзката да се провали.
Все съм се чудила защо двойки, които са преживели успешно голяма травма ( например Ланс Армстронг и забравих-й-името) се разделят точно след победата. Имам някакви теории, дано да разбера някой ден дали са верни.

Иначе да питам, че нещо нямам нерви да чета обичайните заподозрени, авторката обясни ли дали преди е била влюбена в съпруга си? Или просто е живеела в зоната на удобство, щом и родителите й го харесват, и от битова гледна точка я осигурява?

Общи условия

Активация на акаунт