Как се живее без любов?

• 29 561
  • 482
  •   1
Отговори
# 330
Мислех, че се чете и между редовете, но явно на някои им е необходимо специално обяснение.

След като на авторката не и е лесно да живее без любов, явно не е създала семейство само за да се плоди.

От битова гледна точка, авторката е предимно тази, която осигурява удобствата.

# 331
Мислех, че се чете и между редовете, но явно на някои им е необходимо специално обяснение.

След като на авторката не и е лесно да живее без любов, явно не е създала семейство само за да се плоди.

От битова гледна точка, авторката е предимно тази, която осигурява удобствата.
Споко де, нали си признах, че и редовете не съм чела, пък какво остава за между тях.
Щом ти чувстваш, че носиш и по голямата част от материално-битовата тежест честно казано изборът ми се струва не толкова труден. Стига да си наясно и представата ти за нещата да е реална. Защото много често чувствата пречат да се види истинската картинка. И като казвам чувства нямам предвид само любов, а обида, унижение, умора и т.н.

# 332
pasinet , пиша каквото си искам. Не се нервИ  Wink. Защо спират да летят съпрузите след 15-20 години брак, според теб?
Не те разбирам какво искаш да кажеш. Ако си мислиш, че хората спират да правят секс след 15-20 години си в голяма грешка.   Whistling Ако под летене имаш предвид друго, поясни се. Да, 50 годишен мъж може да е оплешивял и с коремче, но може да има нежни и внимателни ръце, които знаят какво да правят, когато те докосват. А секса за жените е не в очите, както при мъжа, а в допира.
Така че, недей да ръсиш мъдрости, които не са ти личен опит, моля. Wink
Ако брака е успешен и щастлив, хората с времето стават все по-сплотени и близки, а не обратното.

# 333
Е, човек обикновено не лети щото е сплотен и близък и си знае кътните зъби ( и да не се бърка със секса). Други са нещата, които  предизвикват летенето и пърхането. То и неслучайно най драматичните и разтърсващи любовни истории не са на хора, които са живели 30 години ката ден заедно:)
Но това какво общо има с темата? Хората, които живеят на ръба, си се оправят и без нас. Болшинството живее по съвсем други правила.

# 334
  • София
Andariel, теб като те чета имам чувството, че майка ми се е регнала в мамата Laughing  bouquet

Така е сигурно, аз съм доста консервативна, когато става въпрос за семейни работи. Трябва наистина нещата много да се провалят, за да помисля дали и накъде.

Не зная дали ще ти е утеха, ама с възрастта доста мъже стават такива, изморяват ли се не знам, или просто леко поизостават с "развитието". Сигурно ако отнякъде можеш да надникнеш какви разговори си воддят твоят човек и жена му, или какво мисли жена му за него, е много вероятно да е много сходно с твоите мисли и терзания - и за нея той не подкрепя достатъчно, не е достатъчно инициативен и др. Преди няколко дни в една друга тема четох как като стане въпрос за курсове и изобщо инициативи по децата, все майките са насреща, и как таткото твърди,че детето щом има шестици в училище, значи не му трябва курс за кандидатстване за седми клас. Такъв много разгорещен спор, че и направо караница, имахме и с мъжа ми миналата година, после от други познати и приятели, минали по този път  чух, че и при тях е било същото. В такъв момент ти се иска направо да го удушиш този мъж, защото не разбира или не иска да разбере колко е важно. И така през години сто неща за нанижат. Обаче, идва земетресение, например, и ти става по-сокойно като мъжът ти вземе на ръце едното дете, ти вземеш другото, и повтаряте един на друг, че няма страшно.

# 335

Някой попита какви са причините за това охладняване от моя страна....
Ами причините ..
Да, попитах, защото не можех да приема, че любовта се изпарява просто така без причина.
Ако той е ОК с това положение и не му пречи, че не го обичаш, защо толкова много те тормози наличието на любовник?При положение, че е и женен и явно не мислиш, че ще имаш бъдеще с него, по лесно ми се струва да носиш малко вина евентуално спрямо мъжа си, отколкото спрямо децата си. Нали каза, че те го обичат и спрямо тях поведението му е чудесно. Пък ако и това не помогне и стане натегнато и не добре дори и за тях, то вече явно че няма какво да се направи.
А да се поставиш в ситуация да зарежеш едновременно и мъжа си и любовника, не знам дали ще имаш сили да си стабилна, защото поне заради децата трябва. Все пак в случая те са единствените без никаква вина.

# 336
  • Най-сетне у дома

Някой попита какви са причините за това охладняване от моя страна....
Ами причините ..
Да, попитах, защото не можех да приема, че любовта се изпарява просто така без причина.
Ако той е ОК с това положение и не му пречи, че не го обичаш, защо толкова много те тормози наличието на любовник?

Винаги ми е било интересно как болшинството хората, които подкрепят запазването на семейството на всяка цена, нямат проблем да водят двойствен живот или не го намират за чак толкова грозен. (Паси, не конкретно към теб, адски разпространено е това "ти си ходи настрана, ама не си разваляй спокойствието", сякаш веднъж хукнал "настрани", имаш някакво спокойствие). Мама и тате - всеки своето настрана, а в къщи крепят семейство за доброто на децата. Това е ... тъжно, наивно, просто не работи и нещото, което и истински пагубно за децата. Но е адски разпространено. Не е нужно да си честен със себе си и околните, не е нужно да ти е леко на душата, не е нужно децата ти да не живеят те върху бунище, добре покрито с найлон, имитиращ семейно щастие... Не, важното е да се запази семейството. Егати.

Тормози я наличието на любовник, защото не всеки може да живее двойствен живот. Хората в добро психично здраве предпочитат да се съберат на едно място. Защото да лъжеш е трудно, да живееш с човек, с когото не искаш - също.   

# 337

Винаги ми е било интересно как болшинството хората, които подкрепят запазването на семейството на всяка цена,
O, аз не подкрепям семейството на всяка цена. По скоро цена, която трябва децата да плащат не приемам.
Освен това идеалният вариант всеки го знае за себе си, ама като нещо някъде в идеалния вариант му куца, не се самоубива или да затрие всичко що е неидеално заедно с хубавата част и да почва от нулата обикновено. Например аз съм против убийството и определено ще имам проблеми със съвестта, ако убия, но ако убия заради детето си, няма да ми е чак толкова гузно. ( давам нарочно драстичен пример) Така, че изобщо не ми е чудно как хората имат приоритети и като не могат да съчетаят всичките си принципи избират по важност.

Много ми се иска да и кажа на авторката, зарежи ги и мъжа си и любовника щото е женен и нищо хубаво от него няма да видиш, голямата любов до Нова година ще те споходи, ама не мога да и дам такива гаранции.За това съветите  ми са на база информация, която тя дава пречупена естествено през моя мироглед. Нормално е нейният да е съвсем друг и изобщо да не я устройва, решенията си ги взема всеки за себе си.

# 338
  • София
Ами, как, намират си достатъчно причини на рационално ниво, а после и си ги повтарят като мантра, и се справят! Самонаговарят се, точно за да останат в добро психично здраве, че трудно се живее с конфликт отвътре. "Серийните кръшкачи" го усвояват до съвършенство. Винаги съм се изумявала на какви чудеса е способен човек, само и само да се опита хем да изяде тортата, хем да я остави цяла.  Simple Smile Дето вика, като е забранено - да не е отменено!
На мен понякога доста ми харесва оназии реплика на Сталин - няма човек-няма проблем. И затова, за да не се тормози от морални дилеми, просто трябва любовникът да изчезне.

# 339
Серийният кръшкач най често е в мир със себе си и не се чуди сърби ли го, боли го, а знае че го сърби. Знае и как да се почеше, знае и как да се прикрие и све.
Затова и писах по назад, че различните хора приемат брака, своята роля, права и задължения в него по различен начин, та дори и представите за редно и нередно са различни.

# 340
Винаги ми е било интересно как болшинството хората, които подкрепят запазването на семейството на всяка цена, нямат проблем да водят двойствен живот или не го намират за чак толкова грозен................
Защото все още повечето хора плащат огромен Данък Обществено Мнение.Особено ако имат по-престижна работа.....Важно е семейството да е запазено, а какво правят тайно и потайно, няма значение, щом обществото не знае.
Което е тъжно.....човек един живот има, толкова кратък при това, а го пропилява за "какво ще кажат хората!"....

Преди няколко дни в една друга тема четох как като стане въпрос за курсове и изобщо инициативи по децата, все майките са насреща, и как таткото твърди,че детето щом има шестици в училище, значи не му трябва курс за кандидатстване за седми клас............
В такъв момент ти се иска направо да го удушиш този мъж, защото не разбира или не иска да разбере колко е важно.........
Всъщност, дано не те разочаровам, но ....мъжът ти е прав.Най-малкото, защото мъжете мислят доста по-рационално от нас , емоционално мислещите..... Laughing 
А и тук има много ДОМ.....ама много.... Simple Smile

# 341
Saule, освен като психолог, поглеждала ли си света през очите на обикновена жена, която влачи торбите, бяга между курса по английски на едното дете и детската градина на другото, реже всяка вечер шопска салата, студи ракия, къпе децата и заспива с грима още към 9 и, чиято подкрепа от близките й се изразява в реплики от сорта "Ти си го избира! Поне не те бие като Пешо на Буба"?

# 342
Стига драми, не бъркайте икономическата зависимост със запазването на семейството.

# 343
  • София
не, не е прав! И времето  и фактите го доказаха. той сам се убеди и си призна, макар и с половин уста, че без допълнителна подготовка  с учители, детето не би се справило достатъъчно добре, че да има някакви шансове да се бори за място в хубавите гимназии. И го разбра по много, ама много елементарен начин - като виждаше колко време и какво учат с допълнителните учители,за колко задачи по математика не би могъл да помогне, а иначе е доста добър математик, и на състезания е ходил навремето. Ако го бях послушала, детето щеше да е в по-неизгодна позиция в сравнение с другите деца, с които се състезава. Рационалният в случая бях аз, а той си лежеше най-оптимистично-нереалистично на ухото, че "по наше време..., нали има шестици в училище..., детето е умно и ще се справи самичко..." ама, нъцки! Сега за сина гък не казва, че можело без уроци, ама що трябваше пунически войни да водя, катонещата бяха кристално ясни, а пътеките известни! Заради едното мъжко самолюбие колко супер може да са ни децата! Демек, от такъв петел, само гениални деца моггат да произлязат.  Laughing

# 344

То и аз сигурно малко така, ама не разбрах другия мъж как ги вижда нещата; иска ли да се съберете; иска ли децата; познава ли ги.

Общи условия

Активация на акаунт