Няма радост по-голяма, да тупка сърце под сърцето на мама! Септемврийки 2012!

• 25 241
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
имам един въпрос, може да е малко тъпичък, но как се измерва дължината на маточната шийка?
с коремен ехограф става ли или трябва на магарето?

# 226
Здравейте,бъдещи майчета!
Днес съм много подтисната,поради редица обстоятелства ще сменяме болницата,в която ходих на ЖК досега. Тъй като в момента се налага спешно да проучвам лекари и болници за раждане в София,ще се радвам да ми дадете малко инфо. Досега бях в Тина Киркова,няма да навлизам в детайли,има много добри специалисти.Чуденката ми е между МБАЛ Света София-там раждането и следенето на бременността ми ще са безплатни,защото ми се покриват от работа.Чудя се още за Токуда и Щерев,приемам всякакви мнения за лекари,както и за болниците.Ако искате да препоръчате болница/лекар,различни от гореизброените,пак ще се радвам:)Знам,че в малко късен етап питам за тези неща,но така се стекоха обстоятелствата.

Благодаря предварително  bouquet

# 227
  • Варна
Melly.G, аз не смятам да ползвам стойката до 8 ми месец. Тогава децата наистина са много активни, така, че смятам да я ползвам до към 5-ти.

belli става и на коремен ехограф

# 228
belli, с коремен ехограф не може да се измери. Само с вагинален ехограф. При ранен срок на бременността може и през корема и то при слаби жени, но не е точно.

Белчето, защо се отказваш от Тина Киркова? Аз мисля там да се насоча за раждане, даже юли мисля да отида на отворените врати.
Иначе консултацията си водя в Щерев, нямам забележки, много съм доволна от прегледите.

# 229
  • Варна
При всички положения се вижда дължината на шийката на ехограф. Вече двама лекари са ме гледали така.

# 230
За моженето, може да се види. Друг е въпроса колко е вярно и прецизно измерването, и въобще дали я мерят. Само на око да преценяват. За да не съм голословна http://kenguru.bg/%D0%A1%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0% … rMpWLQtiLcZmzY1ef

# 231
хм, на мен до сега никой не ми е мерил дължина на шийката на матката. какво да правя? да искам ли? да кажа?!  newsm78 все си мисля, че не е моя работа това... но с нашите лекари...  четирима различни са ме гледали! никой нищо не ми е казал. ooooh! хем, не искам да съм "многознаеща", хем пък ме е страх да не се пропусне нещо фатално.

# 232
мерси за отговорите, аз след обед съм на преглед и ще питам, дано и изследванията ми са наред
после ще се отчета

# 233
  • Варна
Мартичка, мен ме гледаха и на магарето. На ехограф сами си казаха, без някой да ги пита Simple Smile Явно се вижда , ако е достатъчно дълга и не е скъсена Peace

# 234
Хайде малко прясно инфо  Mr. Green

Събития за месец ЮНИ в страната, организирани от и с подкрепата на Ла Лече Лига България*:

ВАРНА
5 юни, вторник, 10:00 ч., РЗИ - гр. Варна, Ла Лече Лига лекция, тема: „Често задавани въпроси за кърменето.”
9 юни, събота, 10:00 ч., Майчин Дом, ул. Мир № 1, Ла Лече Лига среща, тема: „Предимства на кърменето.”
12 юни, вторник, 10:00 ч., клуб “Цветове”, Ла Лече Лига среща, тема: „Работа и кърмене“
16 юни, събота, 10:00 ч., Детски кът „Българче“, ул. Оборище 28, вх. Б, ет. 1, Ла Лече Лига среща на майки и деца около и над годинка, тема: “Партньорът на майката, кърмеща дете над годинка” - Предварително записване : Йоанна Рачовска - 0885 210 764
21 юни, четвъртък, 10:00 ч., детски клуб “Невеляшка”, Бебешко кафе
23 юни, събота, 10:00 ч., Майчин Дом, ул. Мир № 1, Ла Лече Лига среща, тема: „Как да подобрим храненето на цялото семейство”
26 юни, вторник, 10:00 ч., клуб “Цветове”, Ла Лече Лига среща, тема: „Избягване и преодоляване на често срещани проблеми и трудности.”
28 юни, четвъртък, 10:00 ч., ж.к. „Младост”, сладкарницата вътре в детския кът, който е до Ледената пързалка, Бебешко кафе

Предварително записване : Ивелина Станева - 0878 601 604; Йоанна Рачовска - 0885 210 764

ДОБРИЧ
8 юни, петък,10:30 ч., Младежки дом, неформална кърмаческа среща с подкрепата на Ла Лече Лига

КАЗАНЛЪК
1 юни, петък, 10:30 ч., парк „Тюлбето“, поляната зад Тракийската гробница, Първоюнски пикник с Ла Лече Лига тема: „Децата и ние“
23 юни, събота, 11:00 ч., парк „Розариум“, Ла Лече Лига среща, тема: „Митова и факти за кърменето“

ПЛЕВЕН
9 юни, събота, 10:30 ч., Градската градина, Бебешко кафе

ПЛОВДИВ
9 юни, събота, 10:30 ч., малката зала в детския център в х-л "Санкт Петербург", лекция-дискусия за кърмене с Ла Лече Лига, тема: „Подготовка за кърмене: всичко важно, което трябва да знаете”
14 юни, четвъртък, 11:00 ч., Градската градина, централният асфалтов площад с каменните пейки, Бебешко кафе
30 юни, събота, 10:30 ч., градинката на Енергото/Четвъртък пазара, детската площадка откъм “6-ти септември” срещу кафене Legal (площадката с каменното петле), Ла Лече Лига Среща, тема: Захранване и отбиване: „За какво искате да говорим?“

РУСЕ
13 юни, събота, 10:30 ч., площадката при бл. "Лермонтов", ул. "Борисова" №87, Среща с подкрепата на Ла Лече Лига, тема: "Често задавани въпроси за кърменето"
20 юни, събота, 10:30 ч., площадката при бл. "Енергетик", кв. "Здравец-Изток", Среща с подкрепата на Ла Лече Лига, тема: "Често задавани въпроси за кърменето"

СЛИВЕН
4 юни, понеделник, 18:00 ч., Градската градина при паметника на юниката с детето, при лошо време в сладкарница Мустан, Ла Лече Лига среща, тема: „АБВ на доброто хранене“
15 юни, петък, 10:30 ч., Градската градина при паметника на юниката с детето, при лошо време в сладкарница Мустан, Бебешко кафе

СОФИЯ
4 юни, понеделник, 11:00 ч., "Морско конче", ул. "Чамкория" №1 (на гърба на парк "Заимов"), Ла Лече Лига среща, тема: "С кърмаче на море? Идеи за пътешествия и почивка с кърменото бебе"
15 юни, петък, 11:00 ч., НИК-Арт Студио 3, SkyCity Mall, ниво М, кв. Гео Милев, ул. Коста Лулчев 52, Ла Лече Лига лекция, тема: "Митове за кърменето"
24 юни, неделя, 11:00 ч., DELANO GARDEN, зад НДК, Бебешко кафе   

За промени и актуална информация моля следете http://www.facebook.com/lllsf

Хасково
5 юни, вторник, 10:30 ч., детски център Смехорани (до зеленчуковия пазар), на 4ет., Ла Лече Лига лекция-беседа, тема: "Хранене на кърмещата майка и захранване на бебето"

Ямбол
12 юни, вторник, 10:30 ч., Градски парк (полянката в ляво след моста за центъра), Бебешко кафе
14 юни, четвъртък, 10:30 ч., ул."Търговска" 16 (в сградата на Бившия битов комбинат и на Диана Кабел), на 4ет., Ла Лече Лига лекция-беседа, тема: "Хранене на кърмещата майка и захранване на бебето"

П.П. И на мен до сега не са ми мерили нищо .... може би вече накрая  Heart Eyes

# 235
Забелязала съм, че на консултации по ЗК въобще не си правят труда да я мерят. На мен нито един път не ми е мерена, даже и дума не е обелвала за нея. На частно обаче нещата не стоят така, поне при мен, задължително се мери. Първо коремен, после вагинален, и това е всеки месец от 15-16г.с. до сега. Даже вече трябва да ходя на всяка втора седмица, защото вече съм в 7 месец.

Barbera, нали това казах, че се вижда, но не могат да ти кажат примерно, че е 44 мм. , а преценяват на око дали е скъсена или не. Аз си я знам всеки месец с милиметър, и това ми се казва и записва в картона за консултация. Спирам по темата, всеки лекар си има методика на работа, но за съжаление повечето претупват и не си дават зор.

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 11:50 от Мартичка

# 236
Фейтче, благодаря ти за труда и хубавата тема   bouquet
От вчера вечерта съм ви зачела, ей ме на кога сколасах  Laughing

Мели, и ние с мъжо обичаме да ходим в югозападния край не само щото ми се явява роден.  Мъжо е от Бургас, но все към планините го влече, на някой баир са му хвърлили пъпа явно  Mr. Green
Ева_82, относно какви са хората в този район, мога само да кажа, че това което си описала според мен важи за абсолютно всички части на България. Пиенето на много алкохол и физическия тормоз над жени са неща обратно-пропорционални на интелигентността, самочувствието и социалната среда на хората. Или с други думи колкото са по-интелигентни хората и имат по-висока самооценка, толкова по-малко се занимават да си избиват комплексите наранявайки другите. Мое мнение.  Peace

Относно ваничките и преди споделих, ама пак ще си кажа.
В къщи ползваме анатомична ваничка със стойка. Наследствена ни дойде, от племенниците. Още я ползваме, когато ще мием косата. Прав под чучура това е мисия невъзможна. Може би тази най-много се доближава като размери до нея: http://www.bebence.com/index.php?main_page=product_info&cPat … p;products_id=773. Освен това, момъкът много обича да се плицика в нея- слага си вътре един куп животни и играта започва. Това къпане си е истински празник за него без частта с миенето на косата. Стойката си е доста стабилна, все още на нея си го качваме. Младежа е висок 105 см и тежи около 17 кг.
При родителите ми купихме обикновена ваничка плюс анатомична приставка (после и от хавлиените взех), за да спестим наистина немалката сума от анатомична вана и стойка. Ами голямо неудобство ми предизвикваше къпането. Със стойката - закрепяш я кажи речи, добре ама отпред много нисък стопер, все трябва да го придържаш детето. Този хавлиения много нисък му идваше на младежа, твърде легнал трябваше да бъде и не му хареса. Може и аз нещо да не съм го слагала като хората, не знам newsm78 После махнахме стойката - детето е голямо, седи без проблеми. Нооо, туря ли шампоана и ваничката става супер хлъзгава. При всяко по рязко движение има опасност от цялостно потапяне. За сам човек си е истинско изпитание. А как ми се схващаше кръста, след всяко къпане се изправях с мъки.

# 237
Това за вагиналния ехограф не ми се струва много добра идея...  newsm78. Двама от гинеколозите, които са ме гледали + някои вече раждали приятелки изрично са ме предупредили да не давам да ме "бъркат" след констатиране на бременността заради инфекциите, които могат да се внесат, предвид рязко променената киселинност и незащитеност на средата на влагалището. Даже последният път на консултация, по повод мой въпрос за цитонамазка, ми каза, че почти няма лекар, който да си заложи главата и да "рови". След 3 дни съм на преглед, ще питам за шийката на матката, пък ако ще да ме мисли за каквото иска. Бебето си е мое, в крайна сметка, отговорността - също.  Twisted Evil

# 238
Е, Agira, вагиналния ехограф да не е вибратор, че да ти бърка и рови с него.
Ами ето, жив пример, всеки месец ми "ровят", и всеки месец пускам микробиология, една гъбичка и инфекция не съм имала.
Ма какво ли се чудя, има толкова компетентни гинеколози, че  ooooh!

Има по-голяма вероятност да хванеш гъбички и инфекция при секс с половинката си, отколкото от ехографа. Изключвам варианта лекарския кабинет да е абсолютна мизерия и да няма никаква стерилност.

# 239
Аз съм чувала същото като Агира
И нито миналата година, нито тази са ме ровичкали  Rolling Eyes ... , пък и аз не настоявам  Whistling. Предполагам, че вече в последния месец ще се пусне една микробиология, ако има гъбички да се изпишат глобули преди самото раждане  Crazy

Ох оставям ви за сега и отивам да си взема болничния от докторицата в 5-то ДКЦ в Тракия  Mr. Green
До после  Hug

Общи условия

Активация на акаунт