Няма радост по-голяма, да тупка сърце под сърцето на мама! Септемврийки 2012!

• 25 162
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Много мами са против микровълновите фурни Данайка. Много ги избягват дори и за себе си. Имам приятелка, която дори и яденето не топли на детето така. Само на котлон. Според мен трябва да се довериш на собствения си инстинкт или да попрочетеш насам натам и да видиш дали наистина е вредно. Аз лично за себе си я ползвам, за бебе не съм решила още  Grinning

# 406
  • София

anghella Хубаво и евтино нали знаеш , че се продават на различни щандове(шегичка). Аз с дъщеря ми някъде след като стана на година и половина и взех хавлийка с ръкави и качулка.
Да кажа и за къпането моето мнение  - с каката всяка вечер като луда, без пропуск по каквато и да е било причина.Беше нещо като на живот и смърт Mr. GreenКато казах на моят мъж какво сте писали за къпането ми каза видя ли , а ти луд ме правеше сакън да не пропуснем банята. С кожата никога не сме имали какъвто и да било проблем  - ползвах Джонсън и Бочко за дупето. Но мисля сега живот и здраве да мирясам и да не си причинявам тази хамалогия всеки ден 2-3 седмично звучи ОК. Доводите в защита на тезата за по-рядкото къпане на бебетата ми звучат много логични. С първото май съм проспала да прочета относно банята Confused
Ползвам микровълновата за нас и за каката още от бебе и за всичко, и със сигурност няма да се лиша от това удобство за мен и в бъдеще. Разбира се уважавам мнението на всички които не ги ползват - всеки решава сам за себе си Hug

# 407
Еее сепер Фейт, чаках те с нетърпение с отзивите за болницата. И малко бебче сте видели  ylinfant
И аз много искам да посетя ВМИ и ОБ, но с тая работа #Crazy #Crazy
Във ВМИ наистина ли е толкова зле? Не съм ходила до сега в нито една болница и наистина нз какво да очаквам newsm78

# 408
Ина - добре му успокояваш  Hug просто искам нещо качествено, а синият вариант в друг сайт е 85лв - http://malaksviat.com/index.php?main_page=product_info&cPath … p;products_id=201

ама аз хем искам хубаво, хем евтино  Mr. Green

Еее, ама те направо са се не уляли, ами заляли, двойна цена  Close  Според мен, тази хавлийка ще може да си я ползва дълго време. Моят син още си ползва бебешките, като излиза от банята стъпва на тях  Mr. Green

Данайче, аз по принцип ползвам микровълнова в нашето ежедневие. Но за бебчо, живот и здраве, в началото не. На котлона, в едно джезве ще си му преварявам. Няма да купя и стерилизатор за микровълнова, а електрически.
И в тази връзка да попитам - В Джъмбо гледах универсален стерилизатор, на сносна цена, някъде около 40лв. май беше. Някой има ползвал ли е такъв?

# 409
Така е, и розова ще ползва  hahaha вече се пробвах да я поръчам, пък ще видим, дали ще ме огреят в скоро време  Mr. Green

все пак е 140/70см с качулка - пише от 0-5 години  Heart Eyes

# 410
Тумбачета здравейте,
Аз докато прочета всичко което сте изписали покрай тези почивни дни и се наканя да пиша тя темата ще свърши. Нещо много се сте разписали сигурно заради лошото време  Simple Smile Не пиша често, но да знаете че ви чета редовно  Simple Smile  Hug

# 411
Аз не бих ползвала микровълнова за детето си, както и за нас я ползвам основно за пуканки, от време на време за претопляне на манджа и разтопяване на кола-маска. С нея се убива всичко живо в храната, унищожават се почти всички полезни вещества, а на водата се променя структурата. (по темата има много хубав документален филм, ако се интересува някой, казва се Тайните на водата) Т.е. след микровълновата ядеш само баластра, колкото да си напълниш стомахчето, без никаква хранителна стойност. Та мисля, че не е много добре да се преварява там водата.
Не препоръчват и каните за топлене, но аз може би ще я ползвам след 3-тия месец, защото е доста голямо удобство и все пак си е като бързовар на ток.

Да не ми се обиди някой, казвам си мнението и това, което знам по въпроса Simple Smile

# 412
Еее сепер Фейт, чаках те с нетърпение с отзивите за болницата. И малко бебче сте видели  ylinfant
И аз много искам да посетя ВМИ и ОБ, но с тая работа #Crazy #Crazy
Във ВМИ наистина ли е толкова зле? Не съм ходила до сега в нито една болница и наистина нз какво да очаквам newsm78

Ако се чудиш м/у двете ... няма да съжаляваш ако избереш ОБ. Миналата година минах през ВМИ ... втори път няма  Crossing Arms Не мога да кажа, че е много зле, но определено ОБ е много по-добре от към родилно, следродилно и т.н. Оставам с впечатление, че и персонала е много приветлив.

Те пак ще имат дни ва ОВ, можеш периодично да следиш сайтовете им  Hug

Стефи ... честити покупки  Hug

# 413
Излязох само да си купя тоник,че много ми се беше припило и вижте с какво се върнах /в албумчето/.Ама така се заиграх и раздрънках с това ,че не знам за себе си или за бебо го взех  Embarassed

# 414
Ел.кана Не преварява водата,а само завира и изключва,преварена трябва да е вряла поне 10 минути след завирането,за микровълновата нямам идея,най-добре е на котлона.
Мен нещо ме друса паниката с тия земетресения,всичко живо казва че има аналогия с Италия,а днес там е ударило яко над 6 по рихтер,тук сутринта е имало в Перник 4,5,не съм усетила нищо,но мисля някакви варианти да бягаме временно от София,незнам,егати и ужаса!

# 415
Излязох само да си купя тоник,че много ми се беше припило и вижте с какво се върнах /в албумчето/.Ама така се заиграх и раздрънках с това ,че не знам за себе си или за бебо го взех  Embarassed

хахаха Миленка ... ако на всяко излизане взимаш по нещо ... до деветия месец ще си готова с покупките  Mr. Green Шегата на страна, но наисина е много сладко  Heart Eyes

Ех момичета и аз чух днес отново, че имало трусове  Tired ... дано спират вече  Praynig Praynig Praynig

# 416
unforgiven сега разбирам защо не я препоръчват Simple Smile

Колкото до земетресенията - не го мисли предварително, няма аналогични природни стихии, всяка е различна. Най-важното е да си спокойна, защото иначе вредиш на бебето... Аз това днес не съм го усетила, но изобщо не го и мисля. Животът продължава  smile3521

# 417
Unforgiven , имало е в Перник, но беше 3.8. Аз го усетих, а съм в София. Това са уж затихващи. Бяха предопредили хората, че ще има такива поне 2-3 месеца. Но ако за твое успокоение има къде да отидеш за известно време, ще е по-добре. Аз и при наще да си отида, те са още по-близо до Перник  Laughing Само ми се карат, че вредя на бебка с нервите си и затова сега го избивам на смях при всеки трус. Пък да видим до къде ще доведе  Crazy На мен ми е жал за хората, които са на епицентъра точно. те милите сигурно се чудят как да закрепят къщите си... направо е ужасно. Моят приятел искаше да се прибира от работа като му казах, защото ме знае каква съм паника, но се изненада от реакцията ми  Heart Eyes Само спокойно, пък ако можеш да забегнеш на наякъде, направи го, поне няма да го мислиш постоянно  Hug

# 418
Ооо ама аз сега пак излизам.Даже имам идея да му купя още нещо  Heart Eyes
За земетресението-имаше да.Слабо,само лампата ми разклати.Вече спрях да се притеснявам...

# 419
Ако нямах познат доктор във ВМИ, изобщо нямаше да се замислям и бих родила в ОБ, защото съм говорила и с много други мами, които са раждали там и са много доволни! Само положителни мнения съм чувала за ОБ, за ВМИ коментарите са смесени. Но имам време още да помисля, като излезна в майчинство ще си направя разходка и до двете болници.

Общи условия

Активация на акаунт