Няма радост по-голяма, да тупка сърце под сърцето на мама! Септемврийки 2012!

• 25 194
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Оо Даная няма шанс да и се разсърдя на Рут-кучето.Само дето малко тежи и трябва да разбере ,че не е добре за мама да и се лежи върху корема  Grinning

# 256
.Аз какво да кажа,като моя док нищо не споменава до сега.То и вл,секрет и цитонамазка не ми е взимал...
И на мен, но това не ме притеснява ни най-малко... Разни хора, разни идеали..
Да ви се оплача от моето бебе. Явно е обърнато някак си навътре, към гърба.Защото рядко подкача корема, но така яко ми бърника вътрешностите. Адски е неприятно.
Гледах бебешките сайтове днес. Има предимно летни дрешки та определено ще пазаря през август.

# 257
Стаси, съгласна съм, че всеки лекар си преценява как да подходи към даден свой пациент. Всичко е индивидуално, и зависи от много неща. Аз, все пак съм в клиника специализирана в ин витро, и там всичко е по много - прегледи, изследвания и т.н. Контрола е голям, все пак тези лекари първо се борят да се случи това бебе, и после да го запазят. Дали ще ти мери шийката или не, той си знае и носи отговорност.
Но... категорично не съм съгласна с твърдението, че вагиналния ехограф е опасен, вреден, че е ровичкане и други глупости, не зависимо в кой срок на бременността. Колкото е опасен секса при една нормално протичаща бременност, толкова е опасен и той, даже секса е по-опасен. Спермата, освен сперматозоиди, има и простагландини – това са вещества, които способстват изглаждането на шийката на матката, получава се скъсяване и  разкритие. За това последния триместър се прави секс с презерватив. А ако се преносва много лекари препоръчват именно секс, заради спермата.
Не ги говоря на изуст тези неща, просто чета, а и съм издънката на докторски род, и то гинеколози и микробиолози  Mr. Green Мир и любов  Peace

На който му се чете и образова, една много хубава статия, какво е маточна шийка и нейната голяма роля при раждане http://kenguru.bg/%D0%9F%D1%8A%D1%82%D1%8F%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D … rMpWLQtiLcZm-Yhen

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 13:07 от Мартичка

# 258
добро утро,отново дъждовно до безобразие Confused пфффф малко вече ми писна Close
аз днес съм за 2-ри път на ЖК ,та исках да ви попитам,лекарката каза-всеки месец се ходело,ама защо? какво ти правят,гледат ли те на ехограф,или какво Thinking изобщо не съм запозната защо ме вика като не ми е давала например направление за изследвания и сега да ги коментираме Thinking
за мнението ми за външния вид си е лично мое,аз дори след операцията на гърдите още не ме беше пуснала упойката,ама си викнах една приятелка да ми сплете плитка защото не можех да си движа ръцете и да ми сложи малко фонче и спиралка Blush просто е много индивидуално,как живееш в ежедневието Blush а и не говоря да се мацотим от първия ден, а само да се подготвим за исписването,винаги ми става много хубаво,като видя мои приятелки на тяхното бебче на изписването колко добре изглеждат,искам и аз така Peace
за ваничката,и аз съм харесала такава със стойка на нас банята ни е много малка няма как да го къпкам там а и няма как да стоя на коене в стаята newsm78 не са много високи около метър са Peace

# 259
Мартичка , съгласна съм с теб. А и щом ходиш в такава клиника ми стана съвсем ясно защо ги правят тези неща, без изрично да ги изискаш. Там докторите са доста по внимателни и треперят над всяка бременност. Важното е да сме спокойни, не е нужно да мислим за всяко едно нещо. Аз в началото ходех в една клиника за репродуктивни проблеми и лекарят постоянно ми изписваше някакви лекарства, пиех дуфастон без да имам кървене. За тези доктори всяка бременност е много ценна и профилактично наблюдават всичко. Но аз сега имам доверие на доктора си и знам, че ако има и най-малкия проблем ще ми каже, че трябва да ми измери шийката. Не отричам "ровичкането", дори напротив, при мен е всеки път. Не знам дали вагиналния ехограф е вреден или не. Няма логика да е, като се прави точно в най-рисковите седмици. Важното е да сме добре и ние, и бебчовците  Hug

# 260
Момичета ние сме от практикуващите напълно редовно секс.Та имам един въпрос.Не ми се случва често,но се случва примерно един-два пъти в седмицата.След оргазъм и то по-скоро след втори оргазъм ми се поучава едно втвърдяване на корема.Не ме боли,нищо не усещам като стягане или нещо подобно.Просто като го пипна и е необичайно твърд.Това нещо преминава след може би минутка.Та на  някоя от вас случва ли и се?И знае ли какво е това?Все ще питам лекаря и все забравям.Не знам какво е контракция,защото съм раждала със секцио,не ми е познато това чувство.Но май контракциите са по-скоро стягане и може би болка?  newsm78 А мен нито ме стяга,нито ме боли,просто го усещам необичайно твърд.И съм забелязала,че се поучава след втория оргазъм,на първия не  newsm78

# 261
Аз съм ЗА,който каквото иска да си носи.Дори наскоро бях видяла едни мини пресички за коса и като прочетох ми дойде идеята да си взема такава и да я сложа в сакчето.Няма да споделям на мъжа за това,нека не очаква:))).Естествено ,че няма да забравим за суетата си Simple Smile.Аз и откакто съм бременна съм постоянно бледа и е немислимо без пудричка поне.Най-важното е да се чувстваме добре,нали:)  Hug

# 262
  • Варна
Канелка, тези са фалшиви контракции. На мен ми се случва постоянно при секс. Доки каза, че са нормални и може да имам малко чувствителна матка, та ми изписа магнезии за един месец.

# 263
Канелка, втвърдяването е пак контракция. По време на оргазъм матката контрахира, било то с или без бременност, и предизвиква по принцип контракции, които не е задължително да усещаш. За това при проблемна бременност е забранен, заради контракциите.

# 264
Мами,магнезия и желязото до кога се пият?За магнезия доки каза,че профилактично се пие ,но не каза до кога newsm78

# 265
аз също съм в инвитро клиника,и моя лекар даже посявка на урина ми пуска Peace толкова е внимателен,толкова грижи и време отделя,ама един видеозон е така за преглед просто е 80 лв
Даун ми излезе видеозон и изследвания при него-220 лв после второ кръвно изследване 86 лв
сега фетална 120 лв и всяко ходене по 100-100 и нещо #Crazy скъпо си е.....за да те гледат така се плаща,за съжаление,отидох в държавната болница лелелелел те нацупени,те забързани заядливи....е аз съм бременна бе усмихнете се малко кой ви е виновен ,че са ви ниски заплатите

за мини пресичката е много сладък  вариант Peace
а аз мисля да ми направят една стегната рибена кост още като тръгна да влизам и така да си изкарам Peace

# 266
При мен ако не правим секс седмица-две, на първия път след това винаги има болка, а откак съм забременяла е малко по-различно, не знам дали съм по-тясна, но като че ли средата във влагалището е по-различна, което мисля е нормално, и нещата са по-различни.
Канелка, мен ако питаш си е контракция.

# 267
Мами,магнезия и желязото до кога се пият?За магнезия доки каза,че профилактично се пие ,но не каза до кога newsm78

Аз знам, че до 36 г.с. се пие и после се спира, за да се подготви матката за раждането.
До когато ти каже твоя лекар, е най сигурно  Laughing

# 268
А аз разлики не намирам,освен в собствената си чувствителност.При мъжа обаче е различно,каза че открива разлика и на него също му е много по-добре ,което прави нещата по-кратички.За контракции -само 1-2 пъти леко ме стегна и то по време на това,после отмина бързо и не ме притесни.

# 269
Благодаря,момичета за отговора.Подозирах аз ,че нещо като контракции има забъркани в тая работа,ама нали не знам що е това чудо контракция  Crazy
Да ви се похваля направих чудесен кайсиев сладкиш,ммммм как ухае кухнята.След малко ще бутна и мусаката.Какво да се прави-хора без работа  Joy Аз по принцип имам кулинарно хоби,всеки ден нещо мишкувам в кухнята,голямо удоволствие ми е.А и това време само за готвене те подканва.Половинчо вика-Веднъж да се оправи това време,че да намалиш малко с готвенето да мога да отслабна  hahaha
А за болницата наистина много зависи кой как е свикнал преди това.При мен ден не може да мине без да си направя нещо с косата и да се гримирам,хубаво ми е.И в болницата няма да пропусна.А за тези мини преси-идеалният вариант.Аз имам такава,защото съм с бритон и отделно си го изправям с такава.Мииии глезла съм си  Crazy
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт