Няма радост по-голяма, да тупка сърце под сърцето на мама! Септемврийки 2012!

• 25 207
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, току-що си изтеглих кръвните изследвания и виждам, че нивото на фибриногена ми е много завишено. Аз съм на фраксипарин и май, май дозата трябва да се промени. След малко тръгвам  към доктора, за да се консултирам.
Той е и един от малкото специалисти, които извличат стволови клетки в БГ. Ще го разпитам подоробно за тях и утре ще ви пиша.

Стискайте ми палци резултатите да се окажат фалшива тревога  Praynig

# 286
  • Варна
За адаптираните млека, зависи на детето кое ще му допадне. В болниците масово използват Фризолак. Давала съм от него, става, Нутрилон е добро, Аптамил , Милумил.

# 287
До сега се рових в подфорума за бебето и детето, та най-разпространените там млека са Аптамил, Лактана Био, Хип и Нутрилон. Нищо не ми говорят.

Значи още има Фризолак, Константин само такова пиеше, обаче в началото имаше страхотен запек от него.

мама Зайка, Канелка, Толинка, вие имате малки деца. Някакво мнение по въпроса  newsm78

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 16:40 от Мартичка

# 288
Стискайте ми палци резултатите да се окажат фалшива тревога  Praynig

Много стиснати палчета  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed ... ще чакаме новини  Hug

# 289
Мартичка,мила....толкова време е минало,но и аз това мисля.Мисля го защото Папи не е кърмен.Храних го със Нан 1 в началото,после 2.Още съществува,защото мои приятелки си хранят мишлетата с това мляко.Чудя се аз,понеже прочетох доста противоречиви мнения.Но съм почти сигурна,че ще заложа на изпитаното.Понеже бях доволна от него,минах ме си без колики (или поне аз не помня нещо трагично).Но и аз приемам мнения,минало е време,може млякото да е с променени съставки,но за времето си Нан 1 беше доста висок клас АМ

# 290
  • Варна
Мартичка, дребното също се беше запекло от Фризолак. С Нутрилон и Аптамил не сме имали никакви проблеми. И двете млека са чудесни  Peace

Точно от Нан съседката на детето се беше запекло зверски, че и се изрина

# 291
# 292
Скай, не ми се отваря, дава ми рекламен спам.

С Нутрилон и Аптамил не сме имали никакви проблеми. И двете млека са чудесни  Peace

Точно от Нан съседката на детето се беше запекло зверски, че и се изрина

Готова съм, нави ме  Mr. Green  Едно от двете ще е  Hug

# 293
И аз за Аптамил съм чувала само хубави отзиви. Кутията е голяма и издържа по-дълго време. Аз също съм хранила само с АМ и малкия получи стахотен запек. Сега като чета в дневника му, на 1 месец е бил, като съм му смесвала Фризолак и пюре от сини сливи(за разхлабване)
Добре,че ги има тези дневници(албуми), че иначе наистина бързо се забравя.

# 294
Явно Фризолака си действа запичащо на всички.

# 295
а какво мислите за Лактана Био?  newsm78 Чета само позитивни мнения за него.Някой със впечатления? newsm78

# 296
# 297
на мен ми препоръчаха Милумил като най-безобидно.

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 17:01 от Agira

# 298
Излиза като рекламен спам за това. Ето текста:

Практика в България е новороденото да бъде къпано всяка вечер. Къпането е превърнато в ритуал и на него се гледа като неизменно задължение, неспазването на което може да навреди на бебето. Често дори се случва спящото бебе да бъде събудено, специално, за да бъде изкъпано, вместо да бъде оставено блажено да спи, след като му се спи. Ритъмът на живот на цялото семейство вечер се върти около къпането и нерядко, когато децата ми бяха малки ми се е случвало да ме питат познати, с които предстои да се виждаме: „А бебето в колко часа го къпете?”

Когато стане въпрос за къпане на новородено, често питам: „А с какво се е изцапало бебето, че се налага да го къпете?” – обикновено този мой въпрос среща почуда и отговор, че с нищо не се е изцапало, но просто така се прави. Естествено, че с нищо не се е изцапало – как би могло да се изцапа едно новородено, като не може да се движи се допира до изцяло стерилни предмети.

При това къпането не е само ежедневен ангажиращ времето ритуал. То е и причина за въвеждането на множество различни козметични продукти в досег с нежната бебешка кожа. Бебешка козметика, която колкото и да се твърди, че е безвредна и натурална, в по-голямата си част съдържа множество химични съставки, които най-добре да бъдат избягвани, особено в толкова ранна възраст. Всъщност, в това се крие проблемът с ежедневното къпане.

Бебетата се раждат с много нежна и чувствителна кожа. Кожата на възрастния човек е обвита в специален фин слой повърхностна тъкан, която предпазва кожата от въздействието на околната среда – от студ, горещина, вятър, прах и всякакви други нежелани съставки, които не бива да влизат в досег с кожата ни. Този повърхностен слой липсва при бебетата и тяхната кожа е лесно ранима и незащитена от вредни влияния.

Всяка домакиня знае какво се случва с ръцете й през зимата, когато времето е студено, а тя е у дома и ежедневно й се налага да мокри ръцете си – докато мие, пере, чисти. Кожата на ръцете се напуква и зачервява и проблемът е не само естетически, но често подложената на често мокрене в съчетание със студ кожа е болезнена и раздразнена. Какво е решението – подходящ крем за ръце, който да неутрализира вредното въздействие на водата и студа върху кожата и лекува напуканата и раздразнена кожа. Нещо подобно се наблюдава и при новороденото. Повърхностният слой на кожата му все още липсва и кожата му е много чувствителна на всякакви външни въздействия – влага, студ, топлина, химикали.

Какво става, когато къпем ежедневно нежната и незащитена бебешка кожа?

Докато за един възрастен човек вземането на душ всеки ден е нещо нормално и здравословно, то за бебешката кожа ежедневното мокрене води до прекалено изсушаване на кожата и кожни раздразнения (както в примера с домакинята, която често си мокри ръцете). За да неутрализираме вредното въздействие на влагата върху бебешката кожа задължително третираме след баня бебето със специална бебешка козметика, чиято цел е именно да поправи щети, които нанасяме с къпането и да възвърне здравия вид на бебешката кожа. Тъй като къпането изсушава бебешката кожа, използваме продукти, които целят овлажняване и омазняване на кожата. Трябва изрично да добавим, че използването на измиващи препарати на основата на сапун е вредно за кожата въобще, а особено за бебешката кожа, но дори и съвременните измиващи препарати с  формула „сапун без сапун”, че дори и измиването без каквито и да било препарати само с вода, също води до изсушаване на бебешката кожа. За това педиатрите наблягат на важността след баня бебето да бъде мазано със специално бебешко тоалетно мляко или олио. Тези млека и лосиони съдържат нужните на бебешката кожа овлажнители и масла, за да бъде тя здрава и еластична. Същите тези бебешки козметични продукти, обаче съдържат и голям брой съпътстващи вредни химически съставки, някои от които доказано причиняват алергии и са чест причинител на атопичен дерматит сред бебетата.

Какво можем да направим?

С първото ми дете имахме проблеми с атопичен дерматит и знам колко неприятен и тревожен и за бебето и за околните може да бъде един кожен проблем в такава ранна възраст, а също и факта, че и двамата с мъжа ми имаме алергии, ме накараха още докато бях бременна с второто ми дете, да започна да проучвам каква козметика да избера за бебето, така че да бъде максимално щадяща и подходяща за деца, предразположени към атопичен дерматит. Съветвах се и с педиатри и алерголози дали още от раждането да къпя и мажа малката с медицинска козметика или все пак да ползвам обикновена козметика и да прибягна към медицинска, само ако се появи проблем. Всички ме съветваха да кърмя бебето и да не давам адаптирано мляко, тъй като храната е основен източник на алерии в ранна възраст, но не предлагаха ползването на специална козметика още от самото начало. Четох много на тема бебешка козметика и какво в нея може да бъде причинител на алергии и от различните изчетени източници осъзнах, че козметиката е колкото полезна, толкова и вредна – има много полезни за кожата съставки, но има и много съпътстващи химикали, които в никакъв случай не бива да допускаме близо до бебето. Тогава разбрах колко вредни за кожата и здравето въобще са сулфатите, съединения които присъстват в почти всички измиващи продукти, включително и в бебешките, както и парабените – силно алергизиращи съставки, използвани като консерванти в почти всички бебешки козметични продукти. От всичко, което научих достигнах до един извод – бебешката козметика е всичко друго, но не и безвредна. Съществуват в момента козметични марки, които твърдят, че са изцяло натурални и не съдържат никаква химия – дано да е така, макар че няма как да проверим. Наложили се на пазара марки обаче като Мустела и Клоран например, предлагащи скъпи продукти, съдържат съставки, които трябва да бъдат избягвани. След като научих това, първоначално взех решение, че след баня ще мажа бебето със зехтин, вместо с козметични продукти – зехтинът поне е натурален и не съдържа химикали. След консултация със специалист обаче разбрах, че зехтинът има добри омазняващи свойства, но няма овлажняващи свойства и мазането само с масла (зехтин, мас и т.н.) без комбинация с овлажняващи съставки не е добро за кожата – омазнената, но неовлажнена кожа не може да диша. Отказах се от зехтина.

Тогава говорих с моя близка, която отглежда децата си в Германия и потърсих от нея съвет. Беше ми любопитно каква бебешка козметика ползват в Германия и как решават проблема с вредните съставки в бебешката козметика. Бях много учудена, когато научих от моята близка, че според германските педиатри новороденото не бива да се къпе повече от 2 пъти седмично, като през първата седмица след раждането бебето не се къпе изобщо, тъй като кожата му все още е изключително чувствителна и лесно ранима и не бива да бъде подлагана на влага и каквито и да било препарати. Направих проучване и установих, че в повечето западно европейски страни ежедневното къпане на новороденото се забранява и след като бебето бъде почистено добре след раждането, в първите седмици от живота си се къпе рядко, докато повърхностния слой на кожата му се изгради напълно, така че мокренето да не води до прекомерно изсушаване. Един германски педиатър дори се накарал на една майка българка, след като тя му споделила, че къпе всяка вечер бебето си (по български обичай) и въпросният лекар й обяснил, че това е вредно за бебешката кожа и може да доведе до изсушаване, лющене на кожата и появата на кожни раздразнения. Чудя се с какво българските бебета са по-различни от германчетата например, че се налага да ги къпем често, въпреки нежната им кожа?

Решението е много просто

Честото къпане на бебето води до изсушаване и лющене на кожата му и това налага ползването на бебешка козметика, която пък съдържа химикали и може да предизвика атопичен дерматит и други видове алергии.

А какво ще стане, ако не къпем бебето всеки ден – то очевидно не е мръсно и не се нуждае от ежедневно къпане – едно новородено не се движи и не пипа нищо, лежи само върху чисти постелки, изпрани и дезинфекцирани грижливо, носи само прани и дезинфекцирани дрешки и го гушкат само хора с предварително измити и чисти ръце – на практика няма как нещо да го изцапа. Такова бебе, живеещо в чиста и дезинфекцирана среда спокойно може да бъде къпано веднъж на няколко дни без това по никакъв начин да му се отрази негативно, даже обратното. Освен това при новороденото потните жлези още не функционират и то дори не може да се поти, така че още една причина за баня отпада. Ако бебето не бъде къпано всеки ден, тогава ще отпадне и необходимостта да бъде мазано с бебешка козметика, за неутрализиране на вредното въздействие на къпането. Няма къпане, няма и мазане след това. Бебето е със здрава кожа, без сухи и лющещи се участъци, без зачервявания и нужда от каквито и да било мазила и лосиони. Изпитах този ефект с дъщеря си – взехме решение да я къпем два пъти седмично и се радвахме на едно прекрасно бебе със здрава кожа без каквато и да е козметика. Измивахме бебето само с вода два пъти седмично, без шампоани и сапуни и след това не мажехме с абсолютно нищо бебешката кожа. На консултацията на 1 месец педиатърът ни отбеляза каква гладка и хубава кожа има това бебе и питаше с какво я мажем. Не можа да повярва на отговора ми. Каза, че обикновено на 1 месец бебетата са със суха, лющеща се кожа и единствено добрата бебешка козметика помага кожата им да бъде здрава. Да, ама не. Няма ежедневно мокрене през първия месец – няма нужда от химия под формата на козметика, а има здраво бебе с естествено хубава кожа.

Изключение разбира се прави областта на памперса, която няма как да остане чиста и се нуждае от измиване при всяка смяна на пелените и след това мазане с подходящо за целта кремче, но дори и в зоната на памперса крем против подсичане е уместен само през първия месец. След това, бебето вече има достатъчно здрава кожа, така че при редовна смяна на пелените да не се нуждае от мазане с крем.

Има бебета, които често връщат мляко след кърмене през първите месеци – при тях също изцапаното личице и вратле трябва да бъдат внимателно почиствани от киселините, съдържащи се във върнатото мляко, но това е добре да става с местно измиване – само на засегнатите участъци с памуче с преварена вода, не чрез къпане на цялото бебе.

Докато познатите ни с малки деца вечер отделяха по цял час в затопляне на помещението за къпане, приготвяне на бебешката вана, къпане на бебето, след това мазане с бебешки лосиони и т.н., нашето семейство се наслаждаваше на същото това време вечер заедно – в разговори и семейна почивка – в гушкане на бебето и игра с баткото и по този начин успяхме да отгледаме едно прекрасно момиченце, с прекрасна здрава и гладка кожа, което премина през целия си бебешки период без нито една пъпчица или зачервено петънце със суха кожа и нещо, което дори не съм очаквала – оказа се през лятото, че моето бебе няма никакви проблеми със слънчеви изгаряния, за разлика от съседчетата, с които играе. Поставени при еднакви условия другите деца въпреки опитите на майките им да ги предпазят от слънцето, страдаха от слънчеви изгаряния, а моето дете беше със съвсем спокойна здрава кожа. Като споделих за това с хомеопата ни, тя ми каза: „Как ще изгаря детето ти като има здрава кожа, която не мажеш с разни боклуци.” Оказа се, че терминът „чувствителна кожа” означава всъщност нездрава кожа в голяма част, благодарение на химикалите, с които е била мазана.

Съветът ми към всички родители на малки деца е особено в първите месеци след раждането да се въздържат от мазане на бебешката кожа с каквото и да било. За да отгледаме здрави деца трябва да ги поставим в условия колкото можем по-близки до естествената природна среда, за която човекът е създаден

# 299
а какво мислите за Лактана Био?  newsm78 Чета само позитивни мнения за него.Някой със впечатления? newsm78

Доколкото успях да прочета темата, това мляко е с пробиотик и го водят най-доброто.

Общи условия

Активация на акаунт