Няма радост по-голяма, да тупка сърце под сърцето на мама! Септемврийки 2012!

• 25 119
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
Чики - браво, честито, вече госпожа  Hug много ти е хубав банския, ама тази снимка със скока си е колаж отвсякъде  Mr. Green

аз сватбените ги чаках 6 седмици - дано при теб да е по-бързо  Heart Eyes

# 481
опитаите 2 дена да не къпите бебето, и то ще замирише на пиленце. макар и само с водичка, то трябва да се къпе. вярно е, че само си лежи и нищо не прави, вярно е ,че всички около него внимават за хигиена. Но опитаите, да му разтворите юмручето, и там ще видите изпотяване и мъхчета. бебето си стиска всяка гънка от тялото, и там се зачервява. дупенцето се мие на 3 часа, кърпички, колкото може по малко. от начало разбира се водата му се преварява, докато всяка маика си прецени, а после според мен обикновена, чешмяна, колкото и да е недобра, защото много деца правят алергии от минерална или друга. в обикновената вода има всичко необходимо. за организма

# 482
santex, не само че може да не помогне, но може и да навреди. Същото важи и за осцилококциума и всяко хоемопатично лекарство. Няма нещо което да действа в някаква посока и дадено произволно да не навреди. Изписано съобразно определени правила обаче, може да помогне. Но само при спазване определени принципи и най-вече при покриване с картината на лекарството. Това се установява само от класически хомеопат, а не превантивно и на общо основание. Пояснявам само за да не остане някой в заблуда. Иначе който иска каквото иска да пие.

# 483
mimi_buny - и аз ще си купя бебчо всеки ден - за шампоанчето вече ще преценя, дали да не е през ден  Mr. Green

а чешмяната много зависи и от населеното място - дали е голям град или малко градче - навсякъде качеството е различно  Heart Eyes

# 484
Да де мими зайчето.. ние за къпане с вода стигнахме до консенсус.. всеки ден... с шампоан и сапун два пъти седмично, а дупето ежедневно, ежечасно и ежеминутно  Heart Eyes
От чешмата да ме бие някой вода не давам. Онзи ден три дни след аварията предупредиха че след пускането не ставала за пиене.. в друга държава може и да става за пиене. Тази която давам не е минерална (минералната не се дава на деца до 7г), а е трапезна

# 485
Ето ме пак мен.Качвам ви един тумбак:) Heart Eyes

# 486
zornitsa85, към кой си се насочила във вми
Към Амалиев-баща. Алексис и ти ли ще раждаш там?
Да се похваля и аз вече имам снимка на тумбака в албумчето!
Връщам се да ви чета, че докато сготвя гледам доста сте пописали!

# 487
Еееее Чики, честито! Чакам с нетърпение снимките от сватбата!
Тия благодаря ти за разказа  bouquet

# 488
Зори на снимчицата преди моята ти ли си?Не си се надписала.
Чики и как е да си новосемейна;))).Честито,много любов и щастлив семеен живот.

# 489
Привет на всички, аз съм в отпуска и не мога да се наканя да пиша, но и нямам много време че покрай бъдещият батко ангажименти колкото щеш. Сутрин още не отворил очи и пита кога ще излизаме и в тия дъждовни дни да се чудиш какво да го правиш. smile3508Книги чете нали сега завърши първи клас, после сме на плуване на другия ден на школа по рисуване игри навън и то стане вечер.
Вчера ходих на консултация по ЗК с бебо всичко е наред, прегледа точно 8-10 минути всичко с видеозона и взимане на мерките и теглилките Grinning. След две седмици съм при другият доктор да видим и той какво ще каже.
За къпането аз съм за ...всеки ден, козметика умерено, преварена вода давах до 5 месец после купувах трапезна, но моя не пиеше вода въобще, но за това пък пиеше чай ...в огромни количества до три години вместо вода и сега пие зимата всеки ден.Ще видим сега...обикновенно детето само си показва има бебета не пият вода докато са на кърма.
Колкото за зодиите" девата" е...какво да ви кажа от личен опит, нашият татко е дева и имам доста познати  около мен  така че...."успех момичата"...и много търпение.....само това ще ви кажа smile3534

# 490
Зори на снимчицата преди моята ти ли си?Не си се надписала.

Аз я надписах  Heart Eyes

Много сте хубавки  Hug

# 491
Благодаря ти Фейт, тъкмо влезнах да я надписвам и гледам, че си надписана Hug Hug

# 492
опитаите 2 дена да не къпите бебето, и то ще замирише на пиленце. макар и само с водичка
  Joy  нали знаете че в къща дето има бебе...мирише на бебе  Grinning представете си да мирише на пиленце  Joy Joy много ми стана смешно  Laughing ама имаш право....Ще видим как ще процедирам с къпането...ама пиленце вкъщи няма да отглеждам  Joy Mr. Green
 newsm62 newsm62 newsm62

# 493
Ето изрових цитатът на класически хомеопат във връзка с превантивното даване на Арник преди раждане. Достоверността на написаното е гарантирана.
"Вашата лекарка, може да е добър лекар, но хомеопатия само е сънувала. ВЕроятно е изкарала експресен курс към фармацевтичната фирма Боарон. От това което сте написали, че ви е посъветвала ясно личи, че не е запозната с класическите принципи на хомеопатията.

Моля следвайте препоръките й като лекар, но НЕ следвайте препоръките й като хомеопат, защото тя НЕ е такъв.

Ако две седмици преди раждането започнете да вземате по 5 гранули Arnica вие със сигурност ще докажете хомеопатичното лекарство, а това на прост език означава, че ще си докарате ригидна шийка на матката, неефективни контракции, съществува опасност от голяма кръвозагуба, както и опасност да не ви хване упойка, ако не дай се боже се наложи да се използва. Това са все неща, които НЕ искате да ви се случат. Нямам за цел да ви плаша, а само да ви информирам.

Начинът по който стоят нещата в хомеопатията и останалата медицина са диаметрално противоположни, нямат нищо общо.

Пак повтарям - лишено от хомеопатична логика е да пиете Arnica и то в такива дози преди раждането. Може много да си навредите.

Има логика да пиете Arnica  за възстановяване, след раждането.

В хомеопатията лекарства НЕ се пият превантивно, а се вземат само когато има картина изискваща прием на конкретно лекарство. Вие ще имате картина на Arnica, когато родите, не преди това.

Бихте могли да си вземете Arnica montana 30 CH, да разтворите една гранула в чаша с около 50 мл вода, или в малка бутилка от минерална вода със същото количество вода и да вземате от този разтвор 3 пъти в първите 24 часа след като сте родили, а след това да разредите приемите по два пъти дневно за следващият ден и при нужда по един път дневно за следващите няколко дни. Това ще бъде предостатъчно за да си помогнете във следродилното възстановяване.

Ако не вярвате на писаното във форум, то тогава посетете класически хомеопат и се консултирайте с него, а не с вашата лекарка...която колкото и да е прекрасен лекар, от хомеопатия очевидно не разбира нищо.

Не съм остър или краен, просто ви спасявам живота " by Nial

# 494
Tова с пиленцето и на мен ми стана смешно  Laughing

Аз днес хванах хубаво време на промоция и голям галоп направих, чак ме стегна корема...
Ходих до Джъмбо и там видях стъклени шишенца за по 2-3 лв  Rolling Eyes (за сравнение на Нук бяха 10-11 лв) Биберона не ми се видя супер надежден, но как ли е стъклото? Някой случайно да ги е ползвал? Аз по принцип мисля да взема като начало 1-2 стъклени на Нук, но при тази разлика в цената ми стана чудно ...
А,  и имам реализирана първа покупка- кутийка за биберон  Mr. Green  hahaha (без биберон)

Въпрос и към мамите от Варна. Има ли такива, които мислят да раждат в АГ или Окръжна болница. Събирам мнения. Някой смята ли да ги посети в ден на отворени врати?
И още еди въпрос. Всеки път на ЖК ми дават покана за някаква среща- лекция в Пиано бара на Комплекс "Явор" в Младост. Говорели за стволови клетки + малко реклама на продукти. Някой да е ходил случайно? Или да има желание да отидем? Срещите се провеждат само в съботни дни, към 10-11ч. За Юни месец датата на моята покана е 16.06.

Общи условия

Активация на акаунт