Пресни манатарки.

  • 28 853
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 779
Ми смятам да ги познавам - бера чат–пат. Показвали са ми приятели, които смятам са доста вещи. Да се надяваме да няма проблеми:)
когато режеш пънчето на манатарката ако не посинее значи че ще оцелееш.  Laughing

# 16
  • Мнения: 7 779
Гледах ги на пазара-Красно село,едни огромни,пресни манатарки,но не взех newsm78
от тук не искаш да купиш, от там те е страх .... скоро няма да ядеш прясна манатарка.  Laughing

# 17
  • Смолян
  • Мнения: 42
Здравейте! Направете си проверка на гъбите дали са отровни или не с един картоф или скилидка чесън за да сте сигурни какво ядете.

# 18
  • Viena
  • Мнения: 3 952
Гледах ги на пазара-Красно село,едни огромни,пресни манатарки,но не взех newsm78
от тук не искаш да купиш, от там те е страх .... скоро няма да ядеш прясна манатарка.  Laughing
Явно,само ако открия това семейство от Боровец,но как newsm78

# 19
  • София
  • Мнения: 18 685
Здравейте! Направете си проверка на гъбите дали са отровни или не с един картоф или скилидка чесън за да сте сигурни какво ядете.
Как се прави това?
И какво им е толкова на тези манатарки? Заинтригувахте ме. Никога не съм яла. Само печурки, дето ги има навсякъде Laughing Как се приготвят  манатарки?

# 20
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Белинда, на мен не ми харесват Confused Сушени харесвам всъщност, но добавям малко само за аромат. Пресните направо са ми гадни - лигави едни такива, брррр. Иначе ги пържа, готвя с ориз, с месо - обичайните неща. Мъжът ми много ги обича. Тази година за пръв път замразих и няколко торбички с нарязани манатарки, дано не съм ги прецакала нещо, че ще ме изселят Joy

# 21
  • Мнения: 267
Здравейте! Направете си проверка на гъбите дали са отровни или не с един картоф или скилидка чесън за да сте сигурни какво ядете.
Манатарките са супер вкусни гъби и при това много полезни.Твърди се че ако изядеш 10кг манатарки кръвта ти се пречиства изцяло.Аз лично ги обожавам.Правя ги най-вече печени защото не сме по пърженото, но и панирани стават много вкусни.
Зантригуваме с този начин за проверка на гъбата, и аз моля да обясниш как точно се прави това

# 22
  • Мнения: 5 001
...Твърди се че ако изядеш 10кг манатарки кръвта ти се пречиства изцяло

....Това не го знам дали е вярно.....Ако е - Панацеята за всички болести е сигурна......

....Пресните направо са ми гадни - лигави едни такива, брррр. Иначе ги пържа, готвя с ориз, с месо - обичайните неща. Мъжът ми много ги обича. Тази година за пръв път замразих и няколко торбички с нарязани манатарки, дано не съм ги прецакала нещо, че ще ме изселят Joy
...Хихихихихи.....Надявам се да не те изселят..... Laughing hahaha
Манатарката е ужасно вкусна гъба......То и масловките са със същото покритие отгоре......мА пак са вкусни като ги задушиш с масълце...

Манатарката е подходяща за печене в суров вид....Например.....Едно време като ходехме на палатка с нашите и набирахме огромни количества......Вечерта баща ми палеше огън и си правехме шишчета с манатарките......Е,няма такава вкусотия ви казвам........Даже веднъж черпихме съседи по палатка - не разбраха,че шишчето не е от месо....Като им казахме,че е гъба - не повярваха,та татко трябваше пред очите им да изпече наново и тогава чак повярваха...... hahaha Laughing
.....Много бяха смешни.....

# 23
  • Мнения: 7 779
Белинда, на мен не ми харесват Confused Сушени харесвам всъщност, но добавям малко само за аромат. Пресните направо са ми гадни - лигави едни такива, брррр. Иначе ги пържа, готвя с ориз, с месо - обичайните неща. Мъжът ми много ги обича. Тази година за пръв път замразих и няколко торбички с нарязани манатарки, дано не съм ги прецакала нещо, че ще ме изселят Joy
според мен трябва да започваш да си търсиш жилище още от сега  Joy

# 24
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Аааааа, не, не ме изселиха Joy Всъщност, опитах вече да сготвя от замразените. Няма разлика с пресните, поне по мнение на експерта Mr. Green Снощи замразих още 6 торбички, че напоследък ми носи в промишлени количества и сам си ги яде Crossing Arms
Аз мисля, че съм виждала в Метро да продават замразени newsm78 Затова опитах и аз.
Мастерче, ще пробвам и печени при следващата доставка. Онзи ден сложих манатарки и във винения кебап, всички много го харесаха. Аз не мога и това е. Но не съм и критерий, де - обичам само печурки и пачи крак. Дори и толкова прехвалената булка-гъба ми е гадна и пак лигава. А, да, сърнели обичам - печени с масълце bowuu

# 25
  • Смолян
  • Мнения: 42
След като се почистят и нарежат са слагат във вряща вода в която предварително сте сложили почистена и срязана скилидка чесън /а може и парче обелен картоф/ за 2-3 минути и се изваждат.
Ако има отровни гъби картофа или чесъна си променят цвета на син цвят. По този начин се проверяват всички гъби. Това ми го е казал човек които има цех за консервиране на гъби, те по този начин проверяват всички дори и култивираните.

# 26
  • Viena
  • Мнения: 3 952
Аааааа, не, не ме изселиха Joy Всъщност, опитах вече да сготвя от замразените. Няма разлика с пресните, поне по мнение на експерта Mr. Green Снощи замразих още 6 торбички, че напоследък ми носи в промишлени количества и сам си ги яде -От къде ги взима?

# 27
  • Мнения: 285
Само за информация- на каква цена върви  кило пресни манатарки на пазара в София?

# 28
  • Viena
  • Мнения: 3 952
Само за информация- на каква цена върви  кило пресни манатарки на пазара в София?
20 лева Красно село

# 29
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
janaa777, свързано е с работата му. Има възможност да ги взима от първа ръка. Тази цена от 20лв. на кг. направо ме втрещи Shocked

Общи условия

Активация на акаунт