Мода ли е да сме без грим?

• 24 103
  • 529
  •   1
Отговори
# 30
Състоянието на кожата, ноктите и косата са признак за здраве все пак. Когато не изглеждат добре се съмняваме дали човекът не е болен нещо. Когато аз оглеждам хората, освен това гледам зъбите и талията. Всичко това ми дава представа за състоянието на човека (и на мъжете, и на жените).

В много офиси парфюмите са забранени и с право. Крайно неуважително е да напълниш стаята с миризма, която може да предизвика главоболие у някой.

Гримът трябва само да подчертава естествената красота (според мен), да изравнява тона на лицето, малко цвят на устните и подчертаване на очите. Една капка парфюм само и чаровна усмивка са повече от достатъчни на една жена.

Много са ми смешни някои млади момичета, които са нагримирани професионално почти като за чалга клип, а паласките им излизат далече отвъд дрешката с ниска талия. Или жени на възраст с грим и червило, а като се усмихне зъбите са жълто-зелени от пушене и непочистен зъбен камък.

# 31
Има грозни жени, които като се пипнат леко с грим стават поносими. Има и красиви, които трябва да подчертаят красотата си, така, че без грим не може.

# 32
Има грозни жени, които като се пипнат леко с грим стават поносими. Има и красиви, които трябва да подчертаят красотата си, така, че без грим не може.
Според мен има и такива, които са чисти, спретнати, свежи, но не намират за нужно да подчертават красотата си или изобщо не ги вълнува, не го смятат за съществено и се вълнуват от съвсем други неща.

# 33
Според мен има и такива, които са чисти, спретнати, свежи, но не намират за нужно да подчертават красотата си или изобщо не ги вълнува, не го смятат за съществено и се вълнуват от съвсем други неща.
Всеки си решава сам и не живее за да го харесват другите. Не виждам лошо в това някоя да ходи без грим, щом така се чувства по-добре. Просто казах, че на мен ми е по-приятно да видя или да комуникирам с добре гримирана жена.

# 34
На работното ми място има були, които не се гримират, но те си ходят и с мустака, и с натуралната няколкодневна миризма. Sick
Иначе аз съм голям привърженик на естествените цветове. Смятам, че ежедневен грим, макар и лек, трябва да има. Peace
В този ред на мисли, случвало ми се е на няколко пъти да чувам коментари по адрес на негримирани момичета, че понеже не се гримирали били я селянки, я мърли, нечистоплътни и прочие.
Което е много странно. Да отбележа, че масово тези коментари излизаха от изключително изрисувани устни на млади момичета.
Злоба ли е това към чистата, негримирана кожа, завист ли е, какво е?!
          Ужас, аз също се гримирам доста рядко. Почти не използвам фон дьо тен или пудри, защото кожата на лицето ми е много хубава и нямам какво да прикривам. Най-много да сложа една очна линия, колкото да си подчертая очите и то съвсем тънка!!! Много ме дразнят момичета тип кифла, косата тип 3d, лицето задължително с много фон дьо тен и ако може да е тъмен та белким получи онзи мечтан загар, очите задължително с много черен опушен грим та и ако може грима и да издържи цяла седмица!!! А тези същите момичета даже си лягат без да си измият грима и после казват за другите, че били нечистоплътни айде у левоо!!!

# 35
Състоянието на кожата, ноктите и косата са признак за здраве все пак. Когато не изглеждат добре се съмняваме дали човекът не е болен нещо. Когато аз оглеждам хората, освен това гледам зъбите и талията. Всичко това ми дава представа за състоянието на човека (и на мъжете, и на жените).

В много офиси парфюмите са забранени и с право. Крайно неуважително е да напълниш стаята с миризма, която може да предизвика главоболие у някой.

Гримът трябва само да подчертава естествената красота (според мен), да изравнява тона на лицето, малко цвят на устните и подчертаване на очите. Една капка парфюм само и чаровна усмивка са повече от достатъчни на една жена.

Много са ми смешни някои млади момичета, които са нагримирани професионално почти като за чалга клип, а паласките им излизат далече отвъд дрешката с ниска талия. Или жени на възраст с грим и червило, а като се усмихне зъбите са жълто-зелени от пушене и непочистен зъбен камък.

Често кожата няма нищо общо с общото здраве на човека. Може да си здрав като бик и пак да имаш акне например. Кожата сама по себе си е орган , който също може да боледува , без това да засяга другите органи. Така че може да се съмнявате , може и да не се съмнявате , едното не е никак задължително да има общо с другото

...

Бре! Можели да предизвикат главоболие у някой. Хайде стига превземии. Има парфюми и парфюми. Много ясно , че няма да си сложиш в офиса туберозената бомба с алдехидите , но пък няма нищо лошо , а даже е задължително , да си сложи човек един лек дневен парфюм. Има парфюми , които са идеални за офис , и аргументът , че видиш ли някой можел да получи главоболие е оправдание за липсата на вкус в сферата на парфюмите.

# 36
Кожата всъщност е най-големият орган на човека. И има много общо със здравето му. Да си чула за т.н. жълтеница? Има и други, но и сама можеш да си ги прочетеш.

А за парфюмите, ако са забранени със заповед (както са на някои места) никакви познания няма да ти помогнат, съжалявам. Просто в много работни пространства е недопустим какъвто и да е парфюм. Можеш да си сложиш такъв след работно време.

# 37
Кожата всъщност е най-големият орган на човека. И има много общо със здравето му. Да си чула за т.н. жълтеница? Има и други, но и сама можеш да си ги прочетеш.

А за парфюмите, ако са забранени със заповед (както са на някои места) никакви познания няма да ти помогнат, съжалявам. Просто в много работни пространства е недопустим какъвто и да е парфюм. Можеш да си сложиш такъв след работно време.

Така наречената жълтеница не е кожно заболяване, а чернодробно. Сигурно го знаеш де, но както си го написала се получава малко неясно. Има хора, алергични към парфюм, но има и много превземковци. Дискретен парфюм рядко дразни средно статистическия гражданин.

# 38
Понеже така и не се научих да се гримирам като хората, не го правя.
Молив за устни, червило, молив за очи, много рядко спирала. С това се изчерпва гримът ми.

# 39
  • До хладилника, който обичам
Много често ходя без грим. Надявам се, че не изглеждам неподдържана Laughing Кожата може да се поддържа и лицето да изглежда добре и без много химии и грим.

Имам и достатъчно количество бяла и декоративна козметика и ако искам, се гримирам - но така, че пак изглеждам без грим, освен при вглеждане отблизо. В това е тайната на добрия външен вид, според мен.

Става ми жал като видя интелигентни жени с добра професия и възпитание, които в желанието си да покажат на света, че се поддържат и могат да си сложат грим, изглеждат все едно сутринта ги е заварила на изхода на нощния бар. Западняците много се впечатляват от момичетата и жените в източна Европа, които хем не са от любовния бранш, хем се гримират и обличат така.

Поддържането, хигиената и умението да се обличаш нямат пряка връзка с нуждата (чак пък нужда!) непременно човек да се гримира, за да бъде признат от ССФ за добре изглеждащ.

# 40
Уф, това за парфюмите... Добре, де има хора, на които потта им много силно мирише. Хормони ли, какво не знам. Ако има един такъв в офиса, вместо да ухае на парфюм, всички душкат болните хормони на оня ли?  Crazy
Много странно ми изглежда това със забраната. Това е нещо много лично и интимно.

# 41
Всъщност, много малко жени изглеждат хубави без грим, да не кажа никои. Брюнетките с гъсти мигли, мургави кожи и малинови устни са облагодетелствани.

# 42
Аз подкрепям такава забрана - ако е комбинирана със забрана на телесната миризма също така.

# 43
Всъщност, много малко жени изглеждат хубави без грим, да не кажа никои. Брюнетките с гъсти мигли, мургави кожи и малинови устни са облагодетелствани.
Хич не съм съгласна с първата част. Много жени виждам, които са хубави без грим. Вероятно е въпрос и на личен критерий кое е хубост, разбира се.

# 44
Аз подкрепям такава забрана - ако е комбинирана със забрана на телесната миризма също така.
Така, да. Peace
За грима пак да кажа - хубаво е да се бутне малко. Ето...

Общи условия

Активация на акаунт