Мода ли е да сме без грим?

• 24 221
  • 529
  •   1
Отговори
# 255
Аз съм привърженик на лекия грим, който подчертава естествената красота на жената. Ползвам в ежедневието си крем за лице, спирала и гланц или балсам за устни с лек цвят. При по специални поводи полагам повече усилия и си слагам фон дьо тен и сенки за очи, но всички зависи от събитието.

Чудя се на младите момичета, които слагат тонове грим и приличат на фолк певици. Не мога да разбера защо умишлено се състаряват  newsm78 В световен мащаб  звезди изглеждат много естествено и в ежедневието си не са нагласени като за червения килим. А тук кичозната визия е на почит и някои жени са ходещи карикатури с изкуствени мигли и тонове грим посред бял ден - истинска трагикомедия  Mr. Green

# 256
... Усещането ми е гадно, честно ви казвам. Когато нямам грим, усещам си лицето някак " леко " и чисто. Сложа ли дори една пудра само, направо имам чувството, че съм намазана с гипс ( не е от козметиката, пробвала съм всякаква почти ). ...

Това все едно аз съм го писала.
Усещането на мен ми е като че ли лицето ми "не може да диша". Подобно усещане имам и като сложа дори лак на ноктите си (въпреки че лак слагам доста по-често, отколкото грим).
И да, не е от вида, типа, качеството, цената на козметиката...

И аз съм от вашата група, не се гримирам. Когато ми се наложи да ходя на някое  събитие, ползвам услугите на професионалист, приятел ми е, и ако не го ползвам се сърди,  Laughing иначе мога и сама, но пък не искам  Crossing Arms

# 257
  • София
Винаги е имало жени, които се гримират и такива, които не се гримират и не е въпрос на мода. Мода днес е невидимия грим, в телесни цветове с акцент на веждите и устните, и сияйна кожа. Но всичко варира от дизайнер до дизайнер. Преди време ми беше попаднала статия, че по време на криза се клони повече към "скромната", ненатрапчива визия и невидимия грим, което си личи, според автора, и на Оскарите с липсата на голяма пищност в тоалетите. Но може да се отиде и в друга крайност, както е било през 80те- тогава също има голяма криза и въпреки това десетилетието минава под знака на големи коси, ярък грим, съчетание на различни цветове и десени, нещо немислимо до тогава. Обичам да се гримирам, не излизам без ББ-крем, защото с годините тенът ми не е толкова свеж, спирала, червило, коректор и молив за вежди. Всичко това ми отнема не повече от 10 мин, докато пия кафе. Не съдя, защото не искам и мен да ме съдят. За някои една визия е кич и карикатура, но за  другите може да не е. Всичко е субективно, всеки излиза както се харесва. И аз познавам жени, които са със самочувствието , че имат "чудесна кожа" и нямат какво да скриват, а аз съм на противоположното мнение.  Blush

# 258
Аз съм в клуба на гримиращите се редовно. Почистване, крем, фон дьо тен, молив/очна линия... Просто съм свикнала и самото гримиране ми е много приятно, но това не значи, че стоя по 2 часа пред огледалото  Peace

# 259
Онзи ден се качих в автобус и ми направи впечатление едно момиче, което определено се мислеше за много куул.
Изкуствени мигли, опушен грим, обилно количество фдт, под което личаха големи младежки пъпки и екстеншъни в косата, чиито краища не бяха умело прикрити.
Ами - смешна работа...
Или го правиш като хората, или въобще не го правиш...

# 260
Според мен гримът трябва да е адекватен на ситуацията. Не може на лекции ( в моя случай) да дойдеш с вечерен грим. Аз лично слагам фдт, спирала, гланц и евентуално молив за очи.  Peace

# 261
Всъщност, много малко жени изглеждат хубави без грим, да не кажа никои. Брюнетките с гъсти мигли, мургави кожи и малинови устни са облагодетелствани.
Така е. Ние, бледоликите, дори да имаме перфектни черти, обикновено сме почти лишени от цвят  Crossing Arms
П.П. Не е истина колко от бг-мамма потребителките заявиха, че всъщност са с перфектна кожа   Whistling Още утре ще направя очна справка на детската площадка така ли е и в моите очи  Sunglasses

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 00:46 от Елиас

# 262
П.П. Не е истина колко от бг-мамма потребителките заявиха, че всъщност са с перфектна кожа   Whistling
Ами аз призовах за снимки, ама... Хайде, давайте, обещавам да не коментирам  Simple Smile

# 263
  • До хладилника, който обичам
Дай светъл пример, де! Без, със, по-със, че да кажем, да, така си е, не сваляй грима! (или обратното)

# 264
Не става, нямам снимка без грим  Mr. Green

# 265
Аз съм сигурна, че има много дами с прекрасна кожа. За съжаление не всички са надарени по рождение с такава и ползват козметика, за да помогнат на природата  Wink
Не се оплаквам от състоянието на кожата ми, напротив. Но кожата като всеки орган на човешкото тяло не винаги е във форма. Мръсният въздух, някои храни, пушене, недостатъчно сън и т.н. оставят отпечатък.

Друг е въпросът, че за някои гримирането е част от ежедневния им тоалет, а за други е просто досада и задължение. И всеки е прав за себе си  Peace

# 266
Има жени с хубава кожа, разбира се, макар по-скоро това да са млади момичета. Въпросът е, че само хубавата кожа не е достатъчна, за да не изглеждаш измита. Трябват хубави вежди, гъсти черни мигли и добре очертани и пигментирани устни, а съвкупността от всички тези неща не се среща толкова често.

# 267
Не е това въпросът.
Въпросът е, защо, аджеба, да не си ходи човек без грим, ако иска, и защо за някои това е проява на неуважение, немарливост, неумение, мързел и как беше още то Simple Smile

# 268
Не става, нямам снимка без грим  Mr. Green
Ще се разгримираш за каузата  Naughty Взимай пример от мен, ето, аз се гримирах за теб  Heart Eyes

# 269
Не е това въпросът.
Въпросът е, защо, аджеба, да не си ходи човек без грим, ако иска, и защо за някои това е проява на неуважение, немарливост, неумение, мързел и как беше още то Simple Smile

Поради сходна причина, която кара други да мислят, че ежедневното гримиране е проява на позьорство, липса на природни дадености, замаскирани с грим и пр.

Общи условия

Активация на акаунт