Мода ли е да сме без грим?

• 24 194
  • 529
  •   1
Отговори
# 270
  • До хладилника, който обичам
Не е това въпросът.
Въпросът е, защо, аджеба, да не си ходи човек без грим, ако иска, и защо за някои това е проява на неуважение, немарливост, неумение, мързел и как беше още то Simple Smile

Поради сходна причина, която кара други да мислят, че ежедневното гримиране е проява на позьорство, липса на природни дадености, замаскирани с грим и пр.
В темата дискутират два лагера, но до момента освен за прекомерния грим, не видях подобни неща, заявени за ежедневно гримиращите се, за разлика от обясненията защо някой не се гримира, плюс обяснения колко несъвършени ходят по улиците и сигурно обиждат очите на тоя-оня Grinning

На мен лично ми е все тая, който го влече и обича, да се гримира. Нито се чувствам по-уважена, нито го мисля за по-работен Laughing Разбирам обичта към козметиката, и аз я тая, само че не я проявявам всеки ден и мисля, че това е ОК, точно както е и обратното.

# 271
Вчера уважих с присъствието си метрото. Гримирана. Но и фрустрирана от темата. Гледах, гледах, и на две негримирани се падаха по две гримирани- едната прилично, другата като бар-дама. Следях ги без оглед на възраст.
Имаше такива, на които липсата на грим им стоеше чудесно. Например девойка с дънки, тениска и кецове, не повече от 11-ти клас. Друга пък беше нелепа- костюм, прекрасни обувки, чанта и измита като чиния от новопазарски порцелан.
Отчаях се от жените на възраст над 45. Спомних си годините на соца и химическото червило.

Като цяло срещата ми с непознатите дами, показа, че масово не само гримът куца, но и чистотата на обувките, както и  подходящите за тях, обувките, и облеклото чанти, масовост при избора на ежедневни дрехи.

Разбира се, от цялата тълпа лепи и нелепи се откроявах аз- сияйна кожа, подходящ грим, прилични дрехи. Малцина го можем това.

# 272
  • София
Ще ида да озаря метрото и аз, да оправим статистиката. 4470

# 273
И аз забелязвам,все повече мои познати да излизат без грим ,дори когато ходим по заведения (през деня)

Обяснявам си го не с модата,а с годините.Егн -то ми почва с 90.Съответно повеете ми приятелки са около 22-23 .Когато бяхме на 16,17 и почнахме да се гримираме ,къде успешно,къде не.Сега ги виждам- просто им е омръзнало,не им се занимава,но те ,особено 5-6 ,които са ми най-близки са толкова хубави...наистина хич не им трябва....

Аз не изглеждам зле,но не се смятам за достатъчно хубава без грим,по принцип си имам проблеми със самочувствието и да излизам без грим ми е неприятно.Самото гримиране ми е удоволствие,изкарала съм курс при Пепа Стоянова,дадох и маса пари за гримове,знам добре границата и не мисля,че правя лошо впечатление когато съм с мъжа ми ,например.

Когато съм с тези момичета,понякога ми е неудобно,защото на техния фон,изглеждам някак си "нагласена",все едно съм си дала много зор...

# 274
  • В полите на Пирин планина
Ходя почти всеки ден с грим. Доставя ми удоволствие да се гримирам, но се придържам към естествен вид. И ЕГН-то ми е с около 15 години по-голямо от това на Assillia  Flutter, но не това ми е главния стимул да се гримирам. Много съм светла и без добавяне на малко цвят наистина съм като измита чиния - светли вежди, светли мигли, бледа кожа, бледи незабележими устни... Както казва моята половинка - "трябва си и малко измама"  Mr. Green

# 275
  • София
Аз пък никого не се опитвам да убедя, че без грим съм голяма 'убавица. Напротив - разлика не просто има, а е огромна... но въпреки това не изпитвам необходимост да съм постоянно неустоима  Laughing
Когато имам среща, излизане или нещо друго - да. Но да се гримирам за гълъбите в парка или за да отида на зъболекар... мерси, ще пасувам.
Тръгна ли на работа обаче ще е друго, разбира се. Никога не съм ходила негримирана на работа защото контактувам с хора и представителния вид винаги е бил от значение. Мисля, че е редно и това да се вземе под внимание при споровете - кой работи, кой не. Ако работи, дали е свързано с общуване с клиенти или не...

# 276
Значи гримирането е част от представителна визия?

# 277
А, аз също не искам да съм неустоима навсякъде. До магазина или кварталната градинка, на плажа, на спорт... съм си много устоима даже  Mr. Green, не се гримирам. Но за работа задължително.
Абсолютно. За мен.

# 278
  • София

За съжаление, да. Не мога да се опитвам да продам нещо за стотици хиляди и да изглеждам като току що станала от леглото. Хубав костюм и обувки + сладки приказки не са достатъчни... За да убедиш някого, че му трябва точно това, което твоята фирма предлага, трябва освен да говориш убедително и да изглеждаш убедително.

# 279
Зелен дух, разбира се, че визията продава....)
А тя включва от - до. Естествено и грим.
Не знам защо грима повечето хора го свързват едва ли не като мазане с баданарката, тъмни сенки, червило, вулгарна визия.
Умело направеният грим и подходящ за човека ежедневен такъв може да е почти незабележим.

# 280
За съжаление, да. Не мога да се опитвам да продам нещо за стотици хиляди и да изглеждам като току що станала от леглото. Хубав костюм и обувки + сладки приказки не са достатъчни... За да убедиш някого, че му трябва точно това, което твоята фирма предлага, трябва освен да говориш убедително и да изглеждаш убедително.
Хм, и аз имам познати, които не се гримират, работят с клиенти, работят с много пари, дават съвети и препоръки, но си изглеждат сериозно и добре. Поне в моите очи и явно в очите на клиентите им. Вероятно всеки гледа с различни очи.

# 281

За съжаление, да. Не мога да се опитвам да продам нещо за стотици хиляди и да изглеждам като току що станала от леглото.
Точно. Нещо недовършено има, все едно не се е сресала или е излязла по пантофи.

# 282
И все пак може и да си перфектно гримиран, но облечен в пижама, няма как да продадеш нещо за стотици хиляди.

# 283
Зелен дух, разбира се, че визията продава....)
А тя включва от - до. Естествено и грим.
Не знам защо грима повечето хора го свързват едва ли не като мазане с баданарката, тъмни сенки, червило, вулгарна визия.
Умело направеният грим и подходящ за човека ежедневен такъв може да е почти незабележим.
Така е. Аз нямам нищо против гримираните дами, аз също използвам декоративна козметика. Но нямам лошо мнение за негримираните. Поне аз не виждам връзка между представителна визия и грим. Олющени обувки, лоши зъби, коса с нацъфтели краища, неприятна миризма, олющен лак на ноктите, тези неща да, правят ми лошо впечатление. Дали човек е с грим или не, за мен това няма тежест. Е, ако е неадекватно гримиран, ми прави впечатление, но това пак нищо не означава.

# 284

За съжаление, да. Не мога да се опитвам да продам нещо за стотици хиляди и да изглеждам като току що станала от леглото.
Точно. Нещо недовършено има, все едно не се е сресала или е излязла по пантофи.

Въпрос на гледна точка. На мен, например, по-лошо впечатление би ми направило недобре гримирано лице, отколкото негримирано такова.

Общи условия

Активация на акаунт