Сватби, булки с кецки и контракции - дружината за АВГУСТ сме с най-големите атракции

• 26 670
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Софи мерси, но то и болничните листове от ЖК трябва да си занеса най-накрая, че само си ги трупам у нас. Иначе избягвам точно защото там винаги се виси доста време и обикновено са един куп наперени баби... и да седна не мога.
Малко ми е странно напоследък... случва ми се да ми правят място в трамвая и... на мен ми е някак неудобно... Blush, ако не се притеснявах от резките спирания изобщо не знам дали биха приемала... и винаги по-възрастни от мен жени ми правят място, хем ми става мило хем ...неудобно.

За детската козметика... порових в един сайт от който съм си поръчвала за мен, понеже имат и био и органик козметика за бебета, но... наистина са много непопулярни тук и ще трябва доста да потърся за мнения  newsm78 . И от комплектчета за изписване (и не само) по бебешките магазини почти нищо не ме грабва Sad, чудя се дали проблемът не е в мен... май ще трябва да свикна  Crossing Arms

Вие се запасихте със сутиени Simple Smile ... аз ходя с безшевни потничета  Blush , най-удобни са ми, понеже и аз имах някаква странна болка точно под бюста в дясно и си мислех, че другите сутиени ме притискат... Изобщо в момента съм фен на безшевното бельо.... Simple Smile клинчета си взех безшевни също. Купих си и 2-3 дълги поли с памучно парче (не са за бременни) и по-дълги потничета и тениски и се надявам така да карам лятото (което да вземе да дойде, че иначе не знам какво ще правя  Joy)

# 271
Привет, прекрасни Heart Eyes

Готови ли сте за фермана Laughing Да дам отчет от женската консултация в Щерев днес - бебо е добре, расте си момченцето, според ехографа избързва доста - с 1 седмица според дължината на бедрото и с 2 според обиколката на главата Crazy Ще видим какви размери ще покаже феталната морфология , там мерките са по-точни, пък и някакво ориентировъчно тегло ще ми кажат, да се види голямо ли ми е бебето или не в крайна сметка Wink Иначе малкият палавник се е обърнал седалищно, което няма особено значение предвид че искам секцио, но все пак ще видим как ще се върти до края, ако премисля за нормалното раждане Wink Аз се чудих какво ме ръчка в ребрата отляво и не мога да спя нощем, а той явно си е наместил умната главичка точно там в подребрието и ми причинява дискомфорт Wink
Какво друго? Хм, плацентата ми си е още задна, ама се е спуснала надолу, дано не ми прави проблеми, явно ще трябва да си почивам повече... Кръвното ми е ОК, за хемоглобина очаквано ми изписаха Тотема Confused, ама какво да се прави - ще я пия, дано не е за дълго. И това е май - сега ми остава да чакам феталната морфология на 12.06, та да видим освен размерите и муцунката на беболин Laughing

Elsun, видях, че си коментирала цвета на косата ми - е, биваше ли, не приличам на глупава блондинка, а? Joy Шегувам се, разбира се, нормално е да си представяме различно хората от това как реално изглеждат - и аз си представях някои от вас различни Wink Като казах как си ви представям - аз съм много "за" бира с картофки на Ариана, предложението на beauty, хайде да се организираме наистина, че то не остана Wink

Момичета, да ви разсмея малко с моите откачени сънища напоследък - тази нощ добре, сънувах, че раждам разнояйчни близнаци, беше приятен сън, ама вчера... Ще припаднете - сънувах, че раждам ... закачалка Joy - такава обикновена, за дрехи... Е, просто надминах себе си тоя път, дори сънят, че раждам коте ми се вижда далеч по-нормален от тази кукумицинщина Laughing И някой да ми каже, че бременните не развиват сериозни психични абнормности Laughing

Да ви се похваля за покупките и аз - получих известие от пощата, че са ми пристигнали два сета за бебо, едното е дънково гащеризонче с блузка, а другото шарено гащеризонче ама не дънково, с блузка и чорапки като гащеризончето, страхотни са Peace Май са на George, нови са (разбира се) и ми излязоха под 20 лв, нещо немислимо ако си ги купя оттук Wink Вчера си взех и слинга - също чудесен, много съм доволна, че се обзаведох с някои неща, че и мен вече ме сърбят ръчичките за покупки newsm53 С такива хубави шопинг новини (радващи всяко женско ухо Laughing) ви оставям, спокойна вечер на всички, по възможност без земетръси Heart Eyes

# 272
Запис и от нас, пак на n-та страница  Crazy

Заглавието кърти мивки  hahaha, Блонди страшна си, ама си много мълчалива тия дни. И да, различаването на шум от сигнал е голям майсторлък, когато се работи с машини, особено с повишаването на разделителната способност, чувствителността и т.н. Стискам палци за хубави новини на 14-ти  Praynig
А нас като не са ни гледали на УЗИ вече повече от 10 седмици ... не знам какво да си мисля, освен да се моля бебо да е добре  Praynig.
Момичета, изчетох ви, но сега ще изкарам на спомени.

Софи, ЧЕСТИТО!!! Пожелвам ви д апосрещнете златан сватба и да сте винаги така щастливи и обчащи се. И къща пълна с толкова деца, колкото си пожелаете  newsm51

Лея, настръхнах с тая твоя свекърва  Confused. Пожелавам ти много скоро да разрешите проблема и повече никога никакви нервни кризи заради нея.  Hug
belverde, браво на доктора ти, послушай го няма да съжаляваш  Wink Hug
gundie, радвам се, че си карала варицелата. В БГ не ви ли проверявяат за антитела срещу варицела и рубеола в началото на бремеността? Тука тия двата теста са задължителни, даже на някои места препоръчват да ги направиш преди да забременееш и да се ваксинираш, ако нямаш такива  newsm78
babyAty, никъде няма да ходи (още), расте и става по-силно  Grinning. Нашия вече ме подпира в ребрата, а на моменти идея си нямам какво прави, освен, че нещо върши и ми е странно, ама не мога рабера какво. Да са живи и здрави  Praynig
Би би, сънувах те с твоите тревоги. Тъкмо бях чела в книгите, че специално за тестисите тука им дават една година след раждането да си слезнат където им е мястото, а най-късно до две години препоръчват операцията. Но за момента изобщо не бива да се притесняваш, много е рано, забрави го.
А за пъпната връв - сетих се как на клипчетата, които гледахме при едното раждане се видя, че бебето беше с увита пъпна връв два пъти около врата. Жената, кяото го израждаше супер сръчно и бързо я разви, майката дори не разбра какво се случва и не го и коментираха, но си се видя много добре. Тя е супер еластична и все пак 30% от бебетата се раждат с увита, има си начини.  Wink

Обсъждате бебешката козметика, аз мисля да се поразровя из литературата и ще се опитам да отсея кои съставки не ги препоръчват в нея. Ще ги напиша тук, така може да ви е по-лесно да си изберете продукти, които са на БГ пазара.

Прегръдки на всички  Hug Hug Hug

# 273
Здравейте коремчета!  Hug Не съм писала отдавна, но си ви следя редовно. Блонди-заглавието е оригинално както винаги  Hug. На новите госпожи искам да пожелая дълъг и щастлив семеен живот   bouquet.
Много полезно ми е да чета вашите истории за първите ви раждания. Аз с първото си раждане-секцио нямам много за споделяне. Аз раждах в Майчин Дом във Варна при д-р Капка Атанасова. Правиха ми клизма име обръснаха пак, независимо че аз се бях обръснала сутринта преди да тръгнем за болницата. Засега се придържам към нормалното раждане пък ще видим, да не стане като предния път. Ще ми е интересно да напишете на коя от вас й се е случило да й изтекат водите и да е била някъде навън или в обществена сграда, магазин и как сте реагирали вие и хората около вас newsm78 Аз съм си шматка по природа  Flutter и предната бременност в края ме беше страх да излизам сама, щото незнаех какво да правя в такива ситуации. Сега като се замисля и ще се спукам от смях  hahaha Joy.
Аз съм на консултация на 4 юни и тогава ще дам отчет. В събота правих изследването за ГД-тук е задължително за всички. Още чакам резултати-дано всичко е наред.
В предната тема се коментираха клипчета за раждането-но нещо не видях линкове, та ако може някой да ми ги прати или да ме насочи.

# 274
  • До морето
Ох, много сте изписали днеска, не мога да сваря да чета.

Страшно са ми интересни разказите за ражданията ви, давайте още - наистина е полезно като информация. Само да попитам нещо тъпо Няколко момичета писаха, че са отишли в болницата с 4-5см. разкритие, но без контракции  newsm78 е, как разбирате, че е почнало, или са ви изтекли водите и затова сте тръгнали ?

Ирони, количката е много хубава, на външен вид е почти същата като Конкорда, който аз съм си избрала. И на мен много ми ги похвалиха и определено са много по- леки и по- маневрени от Муцитата!

За сънищата - аз предната нощ сънувах, че раждам на Рожденния си ден (аз съм на 07.08) и не можах да си видя тортата и бях много разочарована  Crossing Arms

# 275
  • София

Ивка, а как точно работи този сайт, че не се справих нещо, сори ако вече си обяснявала
elvirka ,кликваш в полето вдясно,където  пише search,пишеш марката продукт,който те интересува, и GO.Отдолу ти излиза списък с продуктите и насреща им цифра,която показва нивото на вредност,като 0 са най-безвредните продукти.Дано да си ме разбрала Hug

хъммм точно това направих и първия път ама понеже не ми излязоха А дерма като марка и реших че нещо не съм направила както трябва. излизат ми много резултати ....на разл фирми, освен ако на А дермата не е това фирмата newsm78

но ти благодаря за разяснението, добре си го обяснила  Hug

айрони, незнам дали някой ти е отговорил, че още чета предните 2 странички, задължително си носи Личната амбулаторна карта или другото му име Здравния картон, ти се следеше в Токуда нали? Иначе няма да ти впишат болничния

за раждането, при мен специално разбрах че започва от изтичането на водите, но мои приятелки са споделяли за ритмични контракции на 10 мин  newsm78

ооо Шехи, направо ме разби с тая закачалка  hahaha

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 20:42 от elvirka

# 276
Женя Иванова, как си, скоро се питахме с момичетата какво става с теб, лежиш ли? Виждам, че надничаш от балкона, бързо пиши как си  Hug

И Червената Соня се попиля, ама тя май писа, че не й остава време  Simple Smile

Аз вчера позачистих още 8 мами отпред  Wink

Мен ме тръшна стомашно-чревния вирус, вися си в кенефа и ми се гади ужасно, просто красота  Tired

Няколко момичета писаха, че са отишли в болницата с 4-5см. разкритие, но без контракции  newsm78 е, как разбирате, че е почнало, или са ви изтекли водите и затова сте тръгнали ?[/b]

Аз писах без болки, но не без контракции  Simple Smile И ми падна тапата сутринта рано  Grinning

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 21:03 от Блонди

# 277
Иронка, има една тема- казва се био бебета- там девойките са адски компетентни, пазаруват от много чуждестранни сайтове и има голяма вероятност да ти отговорят. Аз за пране и миене съм се спряла на едни сапунени ядки- без никакви примеси.

# 278
  • До морето
Женя Иванова, как си, скоро се питахме с момичетата какво става с теб, лежиш ли? Виждам, че надничаш от балкона, бързо пиши как си  Hug

И Червената Соня се попиля, ама тя май писа, че не й остава време  Simple Smile

Аз вчера позачистих още 8 мами отпред  Wink

Мен ме тръшна стомашно-чревния вирус, вися си в кенефа и ми се гади ужасно, просто красота  Tired

Няколко момичета писаха, че са отишли в болницата с 4-5см. разкритие, но без контракции  newsm78 е, как разбирате, че е почнало, или са ви изтекли водите и затова сте тръгнали ?[/b]

Аз писах без болки, но не без контракции  Simple Smile И ми падна тапата сутринта рано  Grinning

Мерси Блонди, а колко време след като изтекаха водите отиде в болница, веднага ли?

# 279
  • Пловдив
Да се запиша и аз днес Heart Eyes
Би Би   Белверде  Шехрадвам се за хубавите новини от прегледите.Ама съня със закачалката е един път Mr. Green hahaha
Дарлена благодаря мила Hug
Еми как мина празника на баткото?
Блонди съжалявам за вируса,да минава скоро.Аз имах едно усещане за теб че ти е повечко притеснено и затова не си активна толкова Hug
Днес и аз бях на ЖК,не ме гледа на ехограф.Качила съм 1 кг за месец,и кръвното беше добре(днес гледах да не ми се мярка субекта,че ако бях с високо кръвно сигурно щеше да ми изпише нещо док).
Питах го за течението-нормално в тези срокое на бременността,но ми изписа глобули и след месец след микробиологията ще прецени има ли нещо останало за лекуване.След 2 седмици ме вика пак,а след месец ми дава болничния 45 дена преди термин.Изведнъж осъзнах,че то момента си наближава,а все ми се струаше че имам време.
За бодежите причината е едно че се разместват тазовите кости а при мен се дължи и най-вероятно на някакви сраствания след първото секцио,така че няма да ги мисля толкова.
Утре пускам кръв и урина да видим как са нещата,а магнезия да си го пия редовно,че да не тръгне бебка по-рано,щото при мен всичко трябва да си е планово Heart Eyes Simple Smile

# 280
Мерси Блонди, а колко време след като изтекаха водите отиде в болница, веднага ли?

Не са ми изтичали водите  Simple Smile Чак като имах 10см и започнах да напъвам, тогава се спука мехура (както писах, тук не го пукат предварително, чакат си сам да му дойде времето).

Но, когато се случи да изтекат водите, с или без контракции, се тръгва веднага за болницата и по възможност в легнало или полулегнало положение на задната седалка в колата  Peace

Лея, мерси, ще мине, къде ще ходи. Иначе ми е нервно и притеснено, да, а и за БГ срещи и болници и документи не мога да се включвам, та затова  Hug

# 281
Шех, принцеске - браво за хубавите резултати  Hug
Аз съм много щастлива, въпреки че не съм пипнала за изпита  Mr. Green ходихме на пазар в Чиполино и си купихме шапка, терлички, ръкавички, една бархетена пелена с две лица с едно пиленце на нея  Mr. Green и още една по-тънка..едно боди с дълъг ръкав, едни бермуди, една блузка с дълго ръкавче, два гащеризона с късо ръкавче и един гащеризон с дълго ръкавче.. и един протектор за матрак  Mr. Green много са сладки всички и си заслужават паричките..
А, и фотографката каза, че снимките са готови и утре вечерта ще ги вземем и най-после ще си направя албума във фейсбук, че всичките ми приятели пощуряха  Mr. Green

# 282
Блонди, те и тук уж също не ти пусакт водите- ама някак случайничко през хилядата прегледа все някой ти ги пуква- като на мен.

# 283
  • София
Teffita, ами не точно показатели - в смисъл последния път моя беше седалищно, но то е ясно, че можеше да се обърне, иначе други засега - не, ще видим по-нататък как ще е, пъпна връв и др.
Ивка777, дано се променят нещата, тайно се надявам hahaha
Блонди, добре дошла в отбора на д-лите Hug Е мойто не е точно стомашен вирус де, не стоя постоянно там (даже днес не съм ходила) и не ми се гади Confused Оправяй се по-бързо  Hug
Лея, и аз утре ще пускам кръв и урина, а моя болничен ще ми го дават на 04.07. - верно си наближава момента ooooh!

# 284
Блонди, те и тук уж също не ти пусакт водите- ама някак случайничко през хилядата прегледа все някой ти ги пуква- като на мен.
hahaha
Белверде, забравих те теб за резултатите - браво  Hug
Шех, а тоя сън със закачалката  hahaha
Абе никой не ми каза дали 1 пръст е равен на 1 см разкритие  Crossing Arms  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт