Отново трус или внушение?

• 115 471
  • 2 179
  •   1
Отговори
# 1 545
  • София

Дай малко повече инфо за този психолог, защото имам нужда, а не смятам да залитам по лекарства. Успокоителните ,според мен, само тушират проблема временно.

Ето тук:
http://www.cognitive-therapy.org/

# 1 546
Днес ми направи впечатление, че минавйки покрай кабинета на един психолог имаше хора - стари и по-млади въпреки дъжда. Именно психолозите казват, че колкото повече говориш за даден проблем, толкова по-лесно ще бъде преодоляването му. Аз не съм ходила все още, но ако почувствам нужда няма да се замислям.  Hug

Maidenly, добре е, че си намерила "лек", дано действието му постепенно те успокои, но да няма и обратен ефект.  Laughing Извинявай майтапя се.  Peace Аз си пийвам биричка или ракия - 100 мл. ми е достатъчно, когато се наложи и съм готова за подвизи.  Joy

# 1 547
  • София
Благодаря!
"Програмата се реализира в защитена среда извън София, има висока интензивност, включва изграждане на индивидуален проект и групова психотерапия"
Е, добре де, как ще си оставя детето и ще отида в защитена среда newsm78 Аз се притеснявам не за себе си, а за близките си.

# 1 548
И мен си ме люля постоянно, но вечер щом се прибера и ме обхваща и тревожност. Милото все още ме изтрайва  Crazy и даже като ме види, че почвам да гледам разфокусирано  Laughing ме успокоява, че нищо не се тресе и ако пък случайно вземе та се разтресе, веднага ще ми каже.  Crazy
Мразя комшиите отгоре - като слонове ходят вече. Тази вечер и сърцебиене ми причиниха. Готвя си и въобще не се и сещам за земетресения (леко ме поклаща, ама аз вече май му свикнах Whistling) и се чува страшен гръм точно над главата ми. Аз като робот се обръщам грабвам детето за ръката и се увивам като лиана около него  Laughing Mr. Green. А мъжа ми вика "Като светкавица си.  Flutter Пийни малко бира и ми довърши салатата щото съм гладен." ooooh! Та моите комшии нарочно тези дни все изпускат тежки предмети  - искат да ме довършат.  Mr. Green
Аз се панирам вкъщи, ако мъжа ми е нощна - всичко почва да ми пука, тропа и нито сън, нито ядене ... докато не си дойде милото. Той ме пази  Crazy. Спя като къпана като си е вкъщи. Иначе като съм сама с детето ...

# 1 549
Mamushker това е нормалното - да си сигурна и спокойна с мъжа с който се обичате и да те е страх без него, радвай се че наистина си нормална  Hug само глупакът не се страхува, нали има такава приказка. А майките сме си страхливи по природа, хората казват - "да не ти се случва това за което  се страхува майка ти ("че ще ти се случи нещо лошо"), а да ти се случва това, за което те мисли жена ти (че се "забавляваш")....

# 1 550
Като чета тук как се стряскате от всеки съседски шум, чак не смея да пусна пералнята, че е малко развалена и по време на центрофугата се разхожда из кухнята, ефектът е като между 4.2 и 4.3 по Рихтер, да не припадне някоя неоткрила лечебния ефект на алкохола съседка.

# 1 551
Нашите съседи снощи към 12 ч. бяха намерили време да поразместят явно и влачеха някакви мебели, ама едно такова продължително и грохотно. Аз в полусън ръгнах един-два лакъта на мъжа ми, а той от раз взе че скочи и тръгнахме даже да се спасяваме. Добре че дЕтето още не спеше и беше адекватен та ни върна обратно по леглата.   Grinning
Ми изнервихме се всички, нормално е при тази ситуация.

# 1 552
Фри  Hug благодаря ти.
Хубавото е, че децата не се стресираха като нас. Моя син даже на бъзик го е обърнал. Ето ви малко смях от нас:  Embarassed
Два дни слeд земетресението (милото е на работа - аз в стрес) ще се къпя по светло  bowuu. Инструктирам дребо къде да седне безопасно да си гледа детското и влизам да се къпя. Бързо си насaпунисвам косата (моята е сложна, защото косата ми е до кръста) и аха да почна да плакна вратата на банята се отваря рязко и дребния вика - Мамо, лампата се клати силно! Аз въобще не губя време - веднага мятам халата и хуквам след детето. Той ми сочи полилея в хола, който се клати яко. Те тука вече замръзнах  Crazy Joy Joy Joy След като окапах с шампоан половината къща обръщам поглед към лампата в кухната - не мърда, тази в хола още се клати. Паникьорската ми природа взема превес и аз изкомандвам детето - Обувките и навън! Той обаче не - ухилил се до уши.  Joy Joy Joy Е, тогава чак забелязвам сложното му приспособление под полилея - стол+детското му столче, а моя 6 годишен бандит седи до тях с джедайския си меч.  Joy Embarassed Crazy
Милото каза, че е можело поне да развеселя хората в кафето до входа, като излетя насапунисана по халат с детето да се спасявам. ooooh!

# 1 553
Summer Smile , Mamushker, развеселихте ме, благодаря Ви!  Joy Всички сме под напрежение и изпадаме без да искаме в доста комични ситуации. Аз съм си сложила три стъклени чаши на скрина в спалнята, за да чуя, ако нещо има и съм заспала "по-дълбоко". Пижамата от злополучната нощ съм я прибрала и скоро няма да я облека, все още споменът е пресен.  :roll

Прочетох във фейса, че в Ямбол е имало и трус 4.5 след взривовете, но в никой от сайтовете не беше отбелязано. Вие открихте ли нещо? Ох, дано не е истина.  Praynig

# 1 554
При предишните взривове също имаше на другия ден земетръс и то доста силен.

# 1 555
Моя мъж се учуди като му казах за Ямбол, в новините нищо такова не са съобщили.  Thinking Толкова съм чувствителна на тема трусове, че където и да се случи го изживявам отново. Милите хора!  Cry

# 1 556
  • София
Взривовете на Петолъчката ги бяха отразили в един сайт като земетресение с магнитуд 2,4, но малко след това изтриха тези данни. Чудех се защо, а ето какво било.

# 1 557
  • София
http://www.blitz.bg/news/article/141722
ето го, но си пише, че е 1,5 по Рихтер и няма общо със сеизмичната активност, а е в резултат на мощните взривове  Hug споко хора  Heart Eyes

# 1 558
аз успях да разговарям с мои приятели геолози и те ,както и един сеизмолог от бан по рано каза(не си спомям по коя тв вече) та те споделиха ,че това семетресение било много странно и уникално защото било предизвикано от нискочестотни вълни или нещо подобно, не знам дали ще го обясня професионално като тях но идеята  е ,че самото семетресение е от такъв характер ,че  влияе доста силно на подсъзнателно ниво както и на психиката без обаче човешкото ухо да е успяло да улови тези честоти нещо като свирките за кучета които човешкото ухо не долавя но кучетата изпълняват  заповеди след като чуят такъв сигнал .
Затова доста дълго след това земетресение има вероятноста да се чувставеме зле без видима причина.
Също така много хора са се събудили преди земетресението изведнъж , причината отнова са тези вълни които са неуловими за човешкото ухо, но уловими от организъма на подсъзнателно ниво.
Така че не се притеснявайте не сте луди за всичко си има логичо обяснение   е все още не знаят защо това земетресение не се е случило като другите нормални земетресение, така че може да се поработи още в тази насока но едмо е сигурно за сеизмолозите включително и моите приятели е много интересно явление това земетресение а пък за нас останлите хора си е истински шок въпреки ,че няма жертви и огроми щети.

# 1 559
belladonna86 , аз четох и се коментира именно от споменатите специалисти, че това земетресение е феномен за тях. Именно по начина, по който се е случило. Ще ми бъде интересно заключението след проучванията, които ще направят, защото съм любознателна. Само ще се моля, този феномен да не се проявява повече.  Praynig  Peace

Общи условия

Активация на акаунт