Отново трус или внушение?

• 115 393
  • 2 179
  •   1
Отговори
# 1 605
Аз си налагам да не се притеснявам много-много от думите на професора, защото тогава ще трябва да се изнеса на палатка и да не влизам в никоя сграда, което пък е невъзможно,... ако оцелеем.  hahaha Не съм луда все още, но ако обръщаме внимание на всичко действително ще напълним психото и друго едно място.  Mr. Green Да приемем, че професора  е объркал 2008-а с 2012-а.  Praynig Вече енергията се е освободила и в близките 150-200 г. няма да ни/ги тресе.  Praynig

beladonna86, всички тук сме вече малко или много "колеги" с тези от БАН.  Laughing

# 1 606
Именно, той точно това обяснявява. Ако има предпоставка за последващ по-силен трус (което зависи от комбинация от фактори), то той ще бъде в еди коя си фаза на луната. Аз предсказания в неговото интервю не виждам.
Просто прочети второто изречение, и ми кажи това не е ли предсказание.

Мога със сигурност да потвърдя, че в страната ще има трус от 7-ма степен по скалата на Рихтер,
за което ние не сме готови, заяви проф. Гюров.

# 1 607
  • София
Ето една чудесна статия на достъпен език
http://pressadaily.bg/publication/359-%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D … 1%82%D1%80%D0%B0-

# 1 608
Статията е много хубава. По-склонна съм да вярвам на този човек отколкото на другия. Другия само говори, без да се аргументира и май разчита на Луната повече Laughing. А иначе колкото до предсказанията някакъв си руски екстрасенс или нещо от сорта говорел за голямо земетресение над 7 степен за Пловдив...Абе дайте да направим един календар с дати и предсказания, респективно имената на гадателите и да отмятаме  Laughing. Поне да знаем на кой да вярваме...

# 1 609
Аз си мисля, че наистина имахме късмет...  Peace Ако епицентърът беше във Витошкия разлом или самото земетресение беше по-високочестотно, последиците можеха да са доста по-сериозни. Искрено се надявам и си пожелавам повече да не преживявам нещо подобно. Дано не се налага да изпитваме на практика колко са здрави сградите, в които живеем. Веднъж ми стига!  Praynig

Нашата кооперация е на склон, под нас има дере с рекичка т.е. не е много здрава земята под нас. Уж като са строили са копали надълбоко и бая бетон са излели в основите, вкопали са ги надълбоко и повечко шайби са сложили, но пак ме е страх. В интерес на истината не се люлееше много блока, нямаше звуци от сградата, нямаме и поражения, но идея си нямам това добре ли е или зле...  Tired
Повече ме притесняват пораженията, които понесоха детските градини и училищата... Както е занемарено и поддържането им, не ми се мисли какво може да се случи ако трусът е през делничен ден, когато са пълни с деца... Да не дава Господ!
Жабче, да не си в Драгалевци, даже ми идва наум един комплекс до рекичка точно там.

# 1 610
По-склонна съм да вярвам на този човек отколкото на другия. .
Вярвам и на двамата.
Чисто научно те казват едно и също по различен начин. 
Така е и при лекарите- един така ти казва диагнозата и ти обяснява, че му имаш вяра, друг само сумти и ръмжи и смяташ, че е лош специалист /а може да е обратното/.

# 1 611
По-склонна съм да вярвам на този човек отколкото на другия. .
Вярвам и на двамата.
Чисто научно те казват едно и също по различен начин. 
Така е и при лекарите- един така ти казва диагнозата и ти обяснява, че му имаш вяра, друг само сумти и ръмжи и смяташ, че е лош специалист /а може да е обратното/.
Да ама виж единия казва, че Витошкия разлом се е изчерпал откъм големи магнитуди, а другия Гюров твърди обратното - чакал голямо земетресение в София...На Гюров му вярвам само за това, че сградите няма да издържат...

# 1 612
Да ама виж единия казва, че Витошкия разлом се е изчерпал откъм големи магнитуди, а другия Гюров твърди обратното - чакал голямо земетресение в София...На Гюров му вярвам само за това, че сградите няма да издържат...
Е да, ама си казва, че техниката ни е допотопна и нито единият, нито другият може да се основава на стабилни изследвания- всичко е почти само статистически обосновано. А то и периода, за който се прави статистиката е много малък от геологична гледна точка.

# 1 613
  • Някъде там...
В Младост 2 съм. Таман в единия край на Витошкия разлом - Симеоново е насреща.  Laughing

Вече май имат и по-добра техника, човекът пише, че допреди 4-5 години е била допотопна, сега поне малко са я обновили. И Бойко им отпусна още 7 нови сеизмични станции след труса на 22 май.

Освен Витошкия за жалост има и други разломи наоколо. Към Нови хан надолу има един ако не се лъжа. Търсих в нета някаква карта с разломите в БГ, но за жалост освен сеизмичното райониране по интензивност, друго не намерих.

Интересното е, че голямото земетресение от 22 май го даваха с епицентър квартал Бела вода т.е. точно Пернишкия разлом, а той говори за друг разлом - до Дивотино.  newsm78

# 1 614
  • Някъде там...
Ау, 5.1 във Вранча преди малко.  Confused Не се усети май в Сф или поне аз не усетих...

# 1 615
Ау, 5.1 във Вранча преди малко.  Confused Не се усети май в Сф или поне аз не усетих...

Това къде го прочете? Аз нищо не съм усетила, на 6 етаж съм. Tired

# 1 616
  • до най-прекрасния мъж
Айде стига, бе и Вранча ли се събуди? Май нашият регион сериозно си ни разтресе. Тук нищо не се е усетило, край Пловдив съм в момента, но съм и на приземен етаж, та ако е имало, е било лекичко.

# 1 617
  • Някъде там...
Промениха го на 3.4.  Laughing Стреснах се и аз. Tук го видях:
http://quakes.globalincidentmap.com/

Всъщност не са го променили, 2 са... Тук има само по-слабото: http://www.emsc-csem.org/Earthquake/   newsm78

# 1 618
  • София
Вранча си ги тресе редовно, не се “събудила“. Само покрай истерията с Перник мернах в сайтовете два-три пъти Вранча.

# 1 619
Всъщност не са го променили, 2 са...

Не са 2, а са данни от 2 различни източника.
Дано е било 3.4.

Общи условия

Активация на акаунт