Отново трус или внушение?

• 115 009
  • 2 179
  •   1
Отговори
# 1 770
  • София
това със земетресенията е като по учебник. Хората винаги търсят обяснение за усетащията си, особено когато тези усещания са тревожни.

# 1 771
  • Някъде там...
В Перник откриха бар “Епицентър”   hahaha

Земетресението от 5,8 по Рихтер се превърна в бизнес в Перник. Бар "Епицентър" бе открит само преди дни в леговището на трусовете. Така бе реализиран вицът: "Как се казва на Перник центърО - ЕпицентърО".
Майтапчийското име събра стотици клиенти при откриването на новата луксозна кръчма пред единствения в града хотел "Струма". Името събра и внушителна група приятели във Фейсбук, където всеки се рови за информация около трусовете, а попада в страницата на бар "Епицентър". Поливаме с алкохол обилно ядрото на земетресението, за да утихне земята, майтапят се едни от първите посетители. Иначе заведението е от новия тип - на открито под платнена шатра.

# 1 772
  • до най-прекрасния мъж
Снощи съм спала като пън и нищо не съм усетила - 1ви етаж панелка Тракия, Пловдив. То аз май повечето ги проспивам, освен ако не съм будна.

# 1 773
  • Пловдив
Ама то си беше слабичко. Ако не бяхме будни и ние нищо нямаше да усетим.

# 1 774
по коя скала са земетресенията в този сайт? По Рихтер ли, че не мога да разбера?
http://bbnet.gein.noa.gr/HL/seismicity/real-time-seismicity-auto … 4-hours-automatic

# 1 775
  • София
tonkabonka, Andariel голяма част от момичетата тук са все още свръх чувствителни. Да и аз не съм обръщала внимание на сеизмологични сайтове и различни земетресения, станали около нас допреди 22-ти, но факт е, че сега се стряскам при всяко полюшкване. Просто много малко време е минало, особено за тези от Перник. Но на фона на тия апокалиптични прогнози Mr. Green, които те заливат отвсякъде е нормално някак още да реагираме и да обсъждаме вкясо трусче.
Преди 2 дни влиза колежка и вика "Ааааа, сега говорих с една приятелка от Германия, тя ми каза, че университета в Портсмут предупреждава, че в БГ ще има силно земетресение в рамките на следващите1-2 години и че някакво разкъсване щяло да се получи, та да не си продавам апартамента в Русе, щото да не остана без жилище"  newsm78.
Абе викам вие нормални ли сте всичките! 2 други колежки започнаха да се вайкат, да обясняват как по-добре в Испания да се преместели да живеят и т.н.  
В крайна сметка намерихме въпросната статия, в която пише, че просто в момента на Балканите е повишена сеизмичната активност, на въпроса може ли да сме сигурни, че не се очакват повече земетресения поне в следващите 1-2 години, човекът отговори-ами аз не се наемам да дам отговор на такъв въпрос, тъй като все още няма техника, която да предвижда земетресения дори и за следващите 15-20 дни, какво остава за 1-2 години.
Ето обаче това е всяване на паника, тези жени нали се сещаш, че няма да спят спокойно следващите 1-2 години  Mr. Green.

# 1 776
  • София
Трябва да ми закачат молив на носа и да дращя амплитуди. Mr. Green
Усетих нещо снощи, ама си викам - бебето друска леглото и пак заспах.

# 1 777
  • София
аз затова го пиша това като обяснение, за да има рационална основа, на която да стъпи човек и да си обясни усещанията и да снижи тревогата. Човек като може да се закотви за нещо по-рационално-успокоително, и това му помага. Вече писах в предишни постове, че и мен си ме полюшва, и аз все още съм доста чувствителна, но като стане така си повтарям, че най-вероятно не е земетресение, пък и да е, не е кой знае какво, и се прехвърлям на нещо друго като мисъл. Съвсем добронамерено пиша всичко това, че темата на моменти става психираща.

# 1 778
  • Някъде там...
И аз все се опитвам да се успокоявам, но нещо не ми се получава особено вечерно време. Като тропне нещо и сърцето ми слиза в петите.  Confused
Вчера за 11 часа земетресенията в Северна Италия бяха 30, сега са само 11. Дано се успокои вече земята там, че се напатиха хората много.

# 1 779
Наш приятел следи от 4 години един сайт за земетръсите по света и му е направило впечатление, че общия брой земетръси годишно расте, а отвреме-навреме намаляват отчитаната дотогава бройка. Вероятно, за да не става паника.

# 1 780
  • София
Аз се плаша най-вече от шумовете - например от боботенето на камион, кола или тропането на съседите отгоре. И това при положение, че съм пропуснала бученето при земетресението, а се събудих чак при якото раздрусване.  Rolling Eyes

# 1 781
Аз се плаша най-вече от шумовете - например от боботенето на камион, кола или тропането на съседите отгоре. И това при положение, че съм пропуснала бученето при земетресението, а се събудих чак при якото раздрусване.  Rolling Eyes

И аз така. Но това боботене сме го чули, макар и в съня си, даже още по-зле - на подсъзнателно ниво. И сега имаш чувството, че се завръща някакъв лош сън като забръмчи някакъв камион Crazy (Вече полудЕх Laughing)

# 1 782
  • София
здравейте и аз в кюпа снощи и аз се стреснах около 12,00 точно заспивах и ми се стори че нещо ме разлюля , ама може и да е било милото  :Lil:
Но да си кажа мнението за слабите земетресения това са утихващи и полезни такаче недейте да се шашкате , истина е че е лесно да го каже човек който е относително спокоен  Hug но пък ми се иска да ви пренеса от моето спокойствие

По повод предишната тема аз съм от кремиковския район  на вторият етаж в къща ново строителство със доста дебели колони по време на земетресението ни разлюля ,но не сме излизали .малко след труса си легнахме и в интерес на истината само в 4,30 го усетих и то слабо.
Така че ако не се плашите от бомби заповядайте . hahaha

# 1 783
Аз нищо не съм усетила, обаче през нощта се събудих с чувството, че има лек трус. Възможно е да съм сънувала, но не погледнах и часовника.  Rolling Eyes Но това не свършва до тук...  Сънувам земетресение, което продължава повече от предишното и казвам на майка ми в съня, че трябва да спре вече труса. Събуждам се, часът е 05.55 и усещането, че спалнята ми се тресе е толкова реално, че щях да извикам, но се въздържах, от дясната страна на тялото усещам вибрации , реших че полудявам, след което вече бях напълно будна. А всъщност беше тихо - домашните спят, никакво шумолене, пердето не се мърда... всичко е спокойно, а аз с неприятно усещане. Отдавам го на това, че непрекъснато мисля за случилото се, леките трусчета, които стават, масовата истерия на много познати от "виденията" на лудата от Перник /извинявам се, но за мен тази жена е такава/, не на последно място и стреса, и картинката е  #Crazy. Все си внушавам позитивно отношение и се успокоявам, но явно дълго време ще ми трябва, за да се успокоя, както и всички. Моля се единствено да няма толкова силно вече и въпреки това, че Балканите са в такъв сеизмологичен колапс в момента да имаме късмета - без разрушения и жертви!  Praynig

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 10:55 от viki_17

# 1 784
  • София
Снощи имаше леко земетресение.

Няколко минути преди 12. Още не бях легнала и ясно видях как водата в двете чаши на масата се клатеше в продължение на 10-тина секунди. После видях, че епицентърът е в Турция, но определено го усетих.

Могат вече да ме вземат в БАН да ме ползват за сеизмограф... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт