Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 498
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Здравейте...вчера си взех ПИК код от НОИ и установих че от 1-то работно място не са ми преведени болничните още от януари месец,а от другото за февруари(той беше върнат за поправка,но е занесен на 13.03 поправен)минали са вече 15 работни дни.....(пише че се обработват)...е колко време...особено пък тези за януари  #Cussing out #2gunfire Даите ми съвет какво да правя....ако отида да НОИ дали ще мога да питам какво става.

Няма ли някаква забележка около болничния?Пишеш мейл до съответното поделение на НОИ и сигнализираш за проблема

Нека и аз се включа с един въпрос относно болничните...
Болничния лист е внесен на 10.04 и днес ми се пада 15тия работен ден за обработка и изплащане на парите, но преди малко си проверих в сайта пише - в момента се обработва.... Дали е възможно да няма превод днес...а е последния работен ден  newsm78

15  я ден е 7 ми май.Ти също пиши мейл да попиташ кога ще ти ги изплатят

# 316
  • София
Аз им звънях и казаха, че нямало забавяне  Thinking значи аз не броя правилно дните, защото от 10ти до днес включително са 15 работни дни

# 317
  • Пловдив
Аз им звънях и казаха, че нямало забавяне  Thinking значи аз не броя правилно дните, защото от 10ти до днес включително са 15 работни дни

Правилно ги броиш.Но 10 ти не се включва

# 318
  • София

Правилно ги броиш.Но 10 ти не се включва
значи ти си права за 7ми   bouquet Благодаря, поне да съм спокойна, че няма проблем, пък когато ги изплатят - тогава

# 319
  • София
Нека и аз се включа с един въпрос относно болничните...
Болничния лист е внесен на 10.04 и днес ми се пада 15тия работен ден за обработка и изплащане на парите, но преди малко си проверих в сайта пише - в момента се обработва.... Дали е възможно да няма превод днес...а е последния работен ден  newsm78
И аз имам подобен проблем. В болнични съм от 1.04.2013.. А в сайта на НОИ пише, че "Липсват данни .." т.е излиза, че работодателят ми не е занесъл болничния ли?  Thinking

# 320
  • Пловдив

И аз имам подобен проблем. В болнични съм от 1.04.2013.. А в сайта на НОИ пише, че "Липсват данни .." т.е излиза, че работодателят ми не е занесъл болничния ли?  Thinking

Да,не е внесен и това е съвсем нормално.До 15 ти май ще го внесат

# 321
  • София

Да,не е внесен и това е съвсем нормално.До 15 ти май ще го внесат
Ясно. Просто ми стана неприятно, че ме увериха, че са го занесли в НОИ, а то се оказа друго и аз проверявам всеки ден...

# 322
Здравейте, имам следното питане: от 10,10,2012 съм в болничен  (без прекъсване). НА 08,03,2013 постъпих в патология и ми беше прекъснат болничния от наблюдаващия лекар и ми написаха нов болничен за 36 дни (30+6). Днес получих писмо от НОИ , цитирам "СПИРАМ  образуваното производство за изплащане на парично обезщетение" по този болничен. Пише че мога да обжалвам в 14 дневен срок.
Да уточня болничния от патологията е до 12,04,2013. а от 13,04,2013 вече имам издаден болничен за 45 дни преди раждане. Имали вероятност да имам проблем и с новия болничен?
Благодаря ви предварително момичета Simple Smile

# 323
  • София
Здравейте,къде мога да се оплача от НОИ за забавяне изплащането на болничен ? Трети месец съм в болнични поради трудова злополука и до сега са ми платили болнични само за март ,до 3 май трябваше да ми изплатят болничния за април ,но съвпадна с празниците очаквах плащане тази седмица обаче от вчера ми говорят глупости в НОИ че правели годишно преизчисление и справки и плащания нямало да има и тази седмица !?! Болничния ми е предаден навреме още на 12 април и до момента все още пише че се обработва съответно стоя без никакви пари а съм многодетна майка и нямам други доходи освен заплатата си ,дори на лекар не мога да отида защото трябва и потребителска такса да платя а от 1месец насам не съм получавала нито стотинка ! Пълно безобразие от страна на НОИ и на кого да се оплача на арменския поп ли

# 324
При мен от два три дена  Справка по ЕГН за представени документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО не работи, имате ли такъв проблем или е само при мен? Изписва ми Възникна грешка при генериране на справката.

# 325
  • Пловдив
При мен от два три дена  Справка по ЕГН за представени документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО не работи, имате ли такъв проблем или е само при мен? Изписва ми Възникна грешка при генериране на справката.

При мен се отварят.Опитай от друг компютър или с друг браузър

# 326
  • София

При мен се отваря без проблем, пробвай пак или с друг браузър.  Hug

Имам и друг въпрос. Все още ми пише, че "Липсват данни", но съм забелязала, че той не ми е внесъл осигуровките са април месец, а аз съм в болнични от 01,04,2013г. Докато не внесе, аз превод от болничните няма да получа, нали така? Tired

# 327
Благодаря ви за съветите, но и с мозилата и с хром ми дава Възникна грешка при генериране на справката с експлорера изобщо не отваря страницата за справката, не знам какво му стана, не са платени, но исках да видя докъде са ги докарали.

# 328
  • Пловдив

Имам и друг въпрос. Все още ми пише, че "Липсват данни", но съм забелязала, че той не ми е внесъл осигуровките са април месец, а аз съм в болнични от 01,04,2013г. Докато не внесе, аз превод от болничните няма да получа, нали така? Tired

Днес е последния ден за внасяне и може днес да го направят.Изчакай няколко дни и провери пак.Вече болничните не са обвързани с Д1

# 329
  • София
Елфи, много ти благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт