Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 458
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
На сайта пише,че са ми изпратили писмо за отстраняване на нередностите.Ще изчакам да видя,дали там ще има повече подробности,ако не дойде до няколко дни ще им пиша.Благодаря ти,♥Elfita♥,аз си помислих,че проблема е в моя телевизор  Laughing и не мога да разбера.Жалкото е,че се надявах за Коледа да получа парички,но....късмет.

# 526
Здравейте, относно 135дневния болничен, последният, който ми е издаден от педиатър, е за 58 дни от период 18.11 до 14.01 . Фирмата ми ги носи в НОИ винаги на 14-15 следващия месец, те до 15 дек ще го занесат. По принцип ми превеждат пари до 28 число, но досега болничен, обхващащ 3 месеца не съм имала. Дали ще бъде изплатен на части или пък ще чакат края му и ще ми пуснат пари чак януари?

# 527
  • Пловдив
Здравейте, относно 135дневния болничен, последният, който ми е издаден от педиатър, е за 58 дни от период 18.11 до 14.01 . Фирмата ми ги носи в НОИ винаги на 14-15 следващия месец, те до 15 дек ще го занесат. По принцип ми превеждат пари до 28 число, но досега болничен, обхващащ 3 месеца не съм имала. Дали ще бъде изплатен на части или пък ще чакат края му и ще ми пуснат пари чак януари?

Знаеш добре как се изплащат болничните.Този месец плащат предходния т.е декември ще ти платят дните за ноември.Но тъй като има много почивни дни,а от твоята фирма го носят в последния момент,има голяма вероятност януари да ти платят дните от ноември.Януари също ще ти преведат целия декември

# 528
  Здравейте!Ще се включват ли някои от   дните от 23 декември  до края в изплащането на болничните?Че 2-я ми болничен започва от 24.12,та се чудя колко дни ще ми платят?

# 529
 Здравейте!Ще се включват ли някои от   дните от 23 декември  до края в изплащането на болничните?Че 2-я ми болничен започва от 24.12,та се чудя колко дни ще ми платят?
27 и 30.12 Simple Smile

# 530
27 и 30.12 Simple Smile

Благодаря за отговора!И аз така си мислех,но все пак реших да попитам и друг.

# 531
  • У дома... някъде
И аз имам един въпрос.Издаден ми е болничен за 30дена за гледане на дете от ЛКК,след което имам продължение отново от ЛКК за още 30 дена.С първия болничен нямах проблем,но сега на сайта видях    

Актуален статус на документа: Предаден за проверка            

Протокол за ЕВН №  Р-07-999-06-00002579/12-12-2013г.

Причини: *** 207. Ползвани БЛ с причина 26 за повече от 60 календарни дни в една календарна година

Което ще рече ,че ще ми го връщат да го оправям ли?Или няма да е валиден?Според мои сметки надвишавам въпросните 60 дена с 5 дена.

# 532
И аз имам един въпрос.Издаден ми е болничен за 30дена за гледане на дете от ЛКК,след което имам продължение отново от ЛКК за още 30 дена.С първия болничен нямах проблем,но сега на сайта видях    

Актуален статус на документа: Предаден за проверка            

Протокол за ЕВН №  Р-07-999-06-00002579/12-12-2013г.

Причини: *** 207. Ползвани БЛ с причина 26 за повече от 60 календарни дни в една календарна година

Което ще рече ,че ще ми го връщат да го оправям ли?Или няма да е валиден?Според мои сметки надвишавам въпросните 60 дена с 5 дена.
Не би следвало да ти го връщат за корекции.  Просто за въпросните 5 дена няма да получиш пари. Ще ти служат като оправдание за отсъствие от работа.

# 533
  • У дома... някъде
И аз така предположих за жалост.Благодаря Вива Hug
Обаче за 5 календарни ли имаш в предвид или 5 работни дни,че няма да платят  newsm78.Ако върнат 5 календарни назад ме устройва,защото болничния ми е до 26.12,а нали са празници.Но ако смятат от работните дни да ми отнемат 5 дена ми се струва много хард...

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 19:04 от valeria81

# 534
И аз така предположих за жалост.Благодаря Вива Hug
Обаче за 5 календарни ли имаш дав предвид или 5 работни дни,че няма да платят  newsm78.Ако върнат 5 календарни назад ме устройва,защото болничния ми е до 26.12,а нали са празници.Но ако смятат от работните дни да ми отнемат 5 дена ми се струва много хард...

# 535
  • София
Освен да се запиша гледам,че масово проблеми с тея 45дневни болнични хихи
Моя е върнат заради отметка по приложение 1,пише,че е пратено на 10ти,а още го няма на адреса на фирмата. В тоя случай може ли работодателя да го търси в НОИ и да се подаде наново и този 7дневен срок за отстраняване започва да тече след получаването на писмото или след неговото изпращане? .... Не знам дали ще успея да се класирам в плащането тоя месец,понеже чета на сайта им,че последния транш ще е на 21ви декември,а този болничен ще се подаде наново утре.....надали толкова бързо ще го обработят..... newsm78 newsm78

# 536
Освен да се запиша гледам,че масово проблеми с тея 45дневни болнични хихи
Моя е върнат заради отметка по приложение 1,пише,че е пратено на 10ти,а още го няма на адреса на фирмата. В тоя случай може ли работодателя да го търси в НОИ и да се подаде наново и този 7дневен срок за отстраняване започва да тече след получаването на писмото или след неговото изпращане? .... Не знам дали ще успея да се класирам в плащането тоя месец,понеже чета на сайта им,че последния транш ще е на 21ви декември,а този болничен ще се подаде наново утре.....надали толкова бързо ще го обработят..... newsm78 newsm78

Няма как да го търси в НОИ, защото е тръгнало с писмо по куриер - или чакате във фирмата или проверявате при куриера. Срокът тече от датата на получаването на писмото и е в работни дни. Няма да се класираш за този месец, тъй като последните плащания вече са направени  Hug

# 537
имам следното питане - в момента съм отпуск за отглеждане на дете от  1 до 2 години и получавам обещетение, както всички останали. ако взема болничен лист, кое обезщетение ще ми се изплати и ако е за детето, то има ли смисъл от издаването на болничен лист? благодаря предварително.

# 538
  • Пловдив
имам следното питане - в момента съм отпуск за отглеждане на дете от  1 до 2 години и получавам обещетение, както всички останали. ако взема болничен лист, кое обезщетение ще ми се изплати  50 процента от майчинството+сумата на болничния и ако е за детето, то има ли смисъл от издаването на болничен лист?зависи какво ще ти е сумата на болничния.ако е голяма,си струва  благодаря предварително.

# 539
  • София
Здравейте. Надявам се,че ще можете да ми отговорите. Преносих след термин и сега не знам кой трябва да ми издаде болничния от термина до датата на раждане?

Общи условия

Активация на акаунт