Бургаски майчета - 10 тема

• 60 117
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
tedincence- и моя съвет е да отидеш на лекар да те видят

# 106
  • Бургас
Момичета при мен от известно време наблюдавам, че ми потичат някакви капчици по крака след малка нужда. Чудя се дали това са водите, понеже цветът е блед, все едно сапунена вода. Със сигурност не се изпускам. И ако това са води, възможно ли е така да си ми изтичат чак до термина, до който има още 21 дни  newsm78
Ако имаш съмнения, че са води отиди да видят. Не е шега работа това. Не искам да те шашкам, но аз имах дупка в мехура и докато се усетя беше станало късно и се наложи да преидзвикаме раждане. По принцип те имат свойство да се възстановяват до известно количество, но отиди. Аз също мислих, че е изпускане или течение, или пък от Полижинакса, който слагах тогава, а то се оказаха води....
Тапата е съвсем друго нещо и няма как да я объркаш  Simple Smile

При теб колко често се случваше и като количество колко беше?

# 107
Здравейте момичета. WinkКажете ми колко ще ми вземе Ризова,да ме прегледа на видеозон със снимки и запис за пола на бебока?

# 108
  • Където морето целува небето...
tedincence, отидох на лекар, когато спрях да усещам бебето. Пак казвам, че не съм усетила изтичането.

# 109
Здравейте момичета ,на 1 юни  родих дъщеричката Ксения,със секцио.При раждането имаше проблем бебенцето с дишането и беше в кувьез ,но слава на Бог и грижи на невероятен персонал в Дева Мария всичко свърши благополучно.Ако някой иска ще напиша по подробно за раждането - но всичко се търпи в името на детето и отшумява ,когато мъничето е до теб Simple Smile Simple Smile.

# 110
reni72 моля те сподели по-подробно за отношението на докторите в Девата и как е протекло раждането.

# 111
Честита рожба Рени.Да ти е жива, здрава и много Благословена

# 112
# 113
reni72 моля те сподели по-подробно за отношението на докторите в Девата и как е протекло раждането.

Здравей.Да ви кажа честно много съм доволна от  екипа в ДМ.От посрещането до изпращането бяха любезни и внимателни и професионали.Преди секцио ми показаха стаята в която ще лежа ,след това качиха горе .Там ми слушаха тонове ,сложиха катетър- не боля въобще - момичето беше много внимателна ,абокат и се запознах с анестезиолога.Те постоянно бяха до мен и ми даваха кураж,освен това и мъжът ми беше до мен.На операционната маса ,вързаха ,обработиха корем ,при това анестезиолог постоянно говори с теб ,обяснява какво се случва ,даде ми кислород ,и до там съм...заспах.Събудих се веднага ,в реанимацията персонал също беше готин - идваха - проверяваха дали боли.Свалиха долу.Там също всички са били внимателни и постоянно давали кураж.Там разбрах ,че дъщеря ми имала проблем с дишането и е в кувьоз.Искам да кажа ,че изпитам огромна благодарност на персонала в нео,те се грижиха за бебето ми и на 4 ден ми я дадоха жива и здрава.Рехабилитаторка е много търпелива и готина ,така че проходих и на 4 ден вече почти бягах.направи ми впечатление,че постоянно ме питаха дали имам болки и ако имам слагат свещички и минава ,така че ,никой там не иска да изпитваш болката - което за мен беше супер.Не искам да звучи толкова розово ,но пак бих родила там .

# 114
  • Бургас
На мен най-накрая са ми входирали болничния в Нои. Сега като проверявам пише, че документът в момента се обработва, но над таблицата пише, че няма предоставена банкова сметка. Свързах се със счетоводството - отговорът беше, че са представили необходимите документи (т.е и Декларация 7). Ако имало проблем от Нои щели да се свържат с тях. Сега аз до кога трябва да чакам и да разбера дали наистина ще ми се преведат пари този месец или ако има някаква грешка - вече другия?
Колко време трае обработката на един болничен? Мамите, които си следят стауса в сайта, виждали ли са подобни писания?

# 115
reni72 благодаря ти за споделеното с нас

tedincence при мен нещата с болничните протичат в следния ред : на 10 или 11число от месеца фирмата превежда осигуровките.След това счетоводителката има време до 7работни дни да представи болничния в нои.След като те го приемат  до 5 работни дни ми превеждат парите.Парите долу горе ми ги изплащат към 20-25число на месеца.Ако счетоводителката ми е объркала болничния остава изплащането за следващия месец най- вероятно.Първия ми болничен беше объркан 3пъти и обезщетението ми беше изплатено след около 55дни.

# 116
На мен най-накрая са ми входирали болничния в Нои. Сега като проверявам пише, че документът в момента се обработва, но над таблицата пише, че няма предоставена банкова сметка. Свързах се със счетоводството - отговорът беше, че са представили необходимите документи (т.е и Декларация 7). Ако имало проблем от Нои щели да се свържат с тях. Сега аз до кога трябва да чакам и да разбера дали наистина ще ми се преведат пари този месец или ако има някаква грешка - вече другия?
Колко време трае обработката на един болничен? Мамите, които си следят стауса в сайта, виждали ли са подобни писания?

Привет,
болничните листи се представят в НОИ до 2 дни след изплащане на осигуровките и заплатите за месеца, в който започва болничният лист /напр.ако твоят е започвал на 15 май ще бъде изпратен в НОИ през месец юни/. След това по закон НОИ трябва да изплатят б.лист в период от 14 работни дни.
Когато дойде време да се извърши плащането ще видиш информация за това в същата справка от сайта на НОИ. Там ще пише базата на обезщетението за един ден и сумата която се изплаща за съответният б.лист.
В другата справка на НОИ: "Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН", можеш да видиш точната дата на изплащане на обезщетението. /Ето и малко информация от кухнята - обикновено плащат само във вторник и четвъртък, в останалите дни няма смисъл да проверяваш/.
Ако имаш съмнения, че декларация 7 не е стигнала до НОИ е най-добре сама да се "разходиш" до НОИ и да провериш, а ако нямаш възможност пробвай и по телефона. Вярно, че служителките там са доста изнервени и вероятно няма да се отнесат много любезно, но по-добре да попиташ, отколкото да чакаш те да се обадят.
Ако наистина при тях няма декларация 7 те ще върнат б.лист на фирмата, от там ще те потърсят да попълниш нова декларация, след това пак ще подадат б.лист и така докато от НОИ го обработят ще мине доста време.
Ето и телефоните на НОИ Бургас:
    Vivacom: 056-80-37-60
    Globul: 0894-193-060
    Mtel: 0882-185-260
Успех!

# 117
  • Бургас
Шана, много благодаря за подробния отговор. Засега ще следя и ще чакам понеже от фирмата ме увериха, че са подали декларация 7. Дано в сайтът още да не е обработено всичко. Само да те питам още нещо - понеже фирмата ми е софийска, предполагам, че трябва да звъня на НОИ София, а не Бс, нали?

# 118
Точно така - в София, б.листи се подават по седалище на фирмата.
Поздрави!

# 119
Здравейте, момичета! На  06.06 в 15.30 се роди дъщеря ни ЯНА (3450гр. 52 см) в МБАЛ Бургас.
Роди се нормално с помощта на д-р Иванов, на който съм много благодарна за адекватното поведение и реакции.

Раждането мина сравнително лесно. Бебето беше с двойно усукана пъпна връв около вратлето и обърнато с личицето нагоре. Затова имам и 3 външни шева.

В 9.30 отидох в МБАЛ за запис на тонове. Оказа се, че имам и 4 см разкритие и почти никакви болки. Докторът каза, че водите са много малко, тоновете можело да са и по- добри и затова направо ме приеха. Така или иначе раждането беше започнало. В 10.30 ме сложиха на системата, силните болки започната около 13.30 и в 15.30 бях родила.

Рени, честита ти дъщеричка!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт