Париж 5

• 67 830
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Планираме ако има евтини билети през март да пътуваме с дъщеря ни до Париж. Притесненията ми са дали през март е удачно да се посети Дисниленд или е студено. Всички атракции ли са на открито или има и в зали?

Има и доста атракции на закрито. Все пак Дисниленд работи целогодишно.  Laughing
Предполагам, че и навалицата ще е по-малка тогава.

# 556
  • Варна
А през лятото кога е по-малка навалицата? Кога са ваканциите на децата във Франция?

# 557
  • пак на Рив Гош
А през лятото кога е по-малка навалицата? Кога са ваканциите на децата във Франция?
Юли и август е лятната ваканция, но тогава пък идват туристите Wink

Един колега беше миналия петък с дъщеря си (между 16ч30 и 19 ч) и каза, че е имало много малко хора, чакали са само по 10-15 минути за атракциите. Ако отивате през седмицата, избягвайте сряда, понеже е неучебен ден в началното училище и много хора го прекарват с децата си, включително и в Дисни.

# 558
Март месец има винаги една хубава седмица. Ако я уцели човек е добре.
За мен февруари си е още студено и мрачно за туризъм Simple Smile

# 559
аз мисля април да отида пак в париж съчетан с амстердам заради лалетата в keukenof но смятам да пътувам с TGV от милано, цените са много добри -около 25-30 евро в посока,а гледката панорамна из цяла франция и алпите,7 часа е пътя ;без ограничения за багажа,и пет минути по-рано да се появи човек пак ще си хване влака и най-важнити от център до център пътуват
мисле че бързите влакове сериозно ще конкурират все повече лоу кост компаниите,имат не малко предимства Peace

другия уикенд и аз съм в страхотния париж заради новогодишните украси и смятам да си напълня куфарчето с макаронс най-вече. Grinning

# 560
купила ли си си билета вече? много евтино ми се струва...

# 561
купила ли си си билета вече? много евтино ми се струва...

не съм ги купила, смятам в началото на март да ги взема, но това са им винаги цените, имат всеки ден три влака ,от около година получавам редовно техния нюзлетер и винаги имат тези цени които са повече от добри даже има по 25 в посока.

в сайта им могат да се проверят също,ето гоhttp://www.tgv-europe.it/it/

от париж до амстердам също са на много добра цена , 3 часа е пътя за 35 евро ,гледката си заслужава(това лято пътувах от брюксел до амстердам и наиситна е много красиво)

да не говорим че париж лондон е само 2 часа с влака , под ламанша и 88 евро двупосочен...какво повече се иска

# 562
Пътувала с TGV от Амстердам до Париж преди, мисля, 3 години. Тогава всъщност високоскоростните влакове се движеха само в отсечката от Брюксел до Париж, но преди няколко дни прочетох, че вече цялото разстояние е пригодено за това. Но, често казано, и аз съм изненадана от цената, която са обвили сега, спомням си, че след доста проучвания и двупосочни билети, купени около 3 месеца предварително платихме по 60 евро в посока май. Освен страхотно да са намалили цените напоследък... Това би ми се сторило странно също, защото цената на пътуванията като цяло по-скоро се е увеличила в последните години.

# 563
  • Варна
По-миналия месец цените Париж-Ротердам двупосочен бяха около 100 евро. Но зависи в колко часа е влакът, може би и колко по-рано се купуват. Гледката не ме впечатли, честно - явно линията са я прекарали през индустриални и не много атрактивни зони, за да не пречи на нормалния живот. Може да се види малко от Брюксел. Може би от Италия ще е по-интересно.

# 564
Здравейте,
Чудех се дали освен около туристическите обекти има място/магазин където могат да се купят наистина евтини сувенири. Нещо като голям магазин в китайски или арабски квартал. Ако знаете моля споделете.
Благодаря

# 565
Навсякъде има такива магазини. Е , в по-туристическите квартали, де. Но ги има много начесто, не само до обекти.

# 566
Да знам, аз за това се чудя дали няма някакъв голям, от който зареждат тези по малките. Защото за едно магнитче 4,5€ ми се вижда множко....

# 567
Аз купувах магнитчета по 1 евро.. във всички подобни магазинчета/сергийки , в които влязох бяха по толкова. Това, от което аз купих, беше в района на Мулен руж/Клиши

# 568
Аз купувах магнитчета по 1 евро.. във всички подобни магазинчета/сергийки , в които влязох бяха по толкова. Това, от което аз купих, беше в района на Мулен руж/Клиши
Късметлийка,а аз си мисля ,че като съм ги купила по 2 евро съм направила голяма сделка Laughing,защото по другите сергийки бяха на три евро.Това беше под Сакре Кьор.Такива бяха цените покрай тур.обекти.Може би в други магазини ще са на по нормални цени.

# 569
По мои наблюдения цените на сувенирите около Монмартр са по-ниски от другите места Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт