Деликатно

• 10 911
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
А не може ли да е загриженост за млада жена,за нейните деца?
Много е удобно да я гледат през шпионките,да я коментират в градинките,но някой да помогне е навлизане в личното пространство.
За 38 години два пъти прибегнах до алкохол за да мога да заспя.
На мен бирата ми свърши идеална работа,защото след втората чаша съм заспала,но ако проблема е трудно отшумяваш....
Толкова пъти си задавах въпроса:Така се почва,а как се спира?

# 46
  • София
А не може ли да е загриженост за млада жена,за нейните деца?
Много е удобно да я гледат през шпионките,да я коментират в градинките,но някой да помогне е навлизане в личното пространство.
За 38 години два пъти прибегнах до алкохол за да мога да заспя.
На мен бирата ми свърши идеална работа,защото след втората чаша съм заспала,но ако проблема е трудно отшумяваш....
Толкова пъти си задавах въпроса:Така се почва,а как се спира?

Може, може да е загриженост. Не виждам обаче, как Мира ще помогне Thinking
Говорим си тук чисто в сферата на възможностите, а какво е в дома на тези хора е друго.
Ако темата беше поставена по друг начин, някак щях да се трогна.
Ако проблема беше опрял до Мира - разбирам да търси помощ и подкрепа. В случая- майката фиркана, бащата под сурдинка подпитва "дали....?!", комшийката седнала да дебатира във форума. Е, не го разбирам.

# 47
Kaто видя тема от авторката още преди да отворя ме напушва смях Joy

За прожекторите съм съгласна! Peace

Мира, ти защо реши че е алкохоличка? Няколко пъти си я видяла фиркана? Постоянно е фиркана? Натрясква се от сутринта? Или пие системно промишлени количества? Шпионката ви вероятно е много модерна и е последен писък на техниката?!

Мъжът и те е питал какво? От колко часа е натряскана?

Незнам, направо се чудя да се смея ли или сериозно да се притеснявам за теб и хора като теб, дето не развяват само собствените си чаршафи, че и тези на комшиите /ако темата не е за теб а наистина за съседката де/.

Crazy

# 48
Не знам за кога е темата,но пише:Ако имате някакъв опит-споделете.
Какво пречи да си поговорим за зависимостта от алкохола?
Млади,стари,мъже,жени....попиват си хората.
Я вижте последните новини.....жена с ...промила зад волана.
Това вече дори не е новина,а ежедневие. 

# 49
Аз пък не виждам как ще и помогне комшийката, щом по-близките и немогат, ако наистина е такава ситуацията.

# 50
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ако жената има деца и под влияние на алкохола упражнява психически или физически тормоз, бих сигнализирала (ако има къде в България). Не мога да простя на съседите ни (един от тях собственият ми вуйчо), които никога нищо не направиха / правят...

# 51
Психиатър, алкохолните зависимости се лекуват от специалист... лечението е дълго, близките трябва да са търпеливи, а самият пациент да има желание да се справи с проблемът си! Това е, звучи просто, но е сложен и дълъг процес...

# 52
Не упреквам никой,не обвинявам и не клюкаря.Светлини си имам достатъчно в къщи.Шпионка на вратата нямаме.
Виждала съм я,да.Понякога в 9 понякога и по-рано или по-късно.Пари също е искала.
Както казах се замислих над това кое е в състояние да накара един човек да се зароби в това.И какъв е начина да излезе от дупката.Негледам никого укорително.Таткото се надява,че сама ще се осъзнае,но до колко ще търпи не знам.Родителите и не живеят в София и явно не иска да ги притеснява.И да питал ме е дали с децата навън я виждам в "друго агрегатно състояние"
Темата е сериозна.Просто търсех мнение и ако някой има опит.Благодаря,на онези които споделихте  bouquet

# 53
Мира, деликатност е нещо извън твоят свят.
Вече всички видяхме склонността ти към ексхибиционизъм, но той е приемлив докато развяваш собственото си мръсно бельо.
Темата, която си повдигнала е сериозна и доста болезнена, за не малко хора, но с махленския ти подход се обезсмисли.
ако историята е вярна, надявам се че не е, и че е плод на скуката ти, замисли ли се поне веднъж, че публично оповестяваш нечий проблем и даваш достатъчно дани за замесените хора. Мъжът боязливо питал... Ами явно се чувства неудобно, а сега получи описани на семейството си и разнасяне по форумите.
Изнесената информация е абсолютно неприемлива и не води до никаква полза. Ясно е че ти е скучно и търсиш зрелище, но поне се ограничи до личните си сексуални и др. проблеми.

# 54
Мира, ако темата беше със заявка за сериозност, то нямаше да ни посветиш така подробното описание на съседката, броя деца, семейното й положение, възрастта.
Ако пък приемем, че си реална личност, за което вече сериозно се замислям, то писанията ти са антоним на деликатност.

# 55
Разкрихте ме.Не съм реална,нямам семейство,но за сметка натова съм психологически нестабилна.Алкохона зависимост имам,наркоманка съм и завиждам на всички ви за перфекните домове,мъже,телеса,семейства като цяло!Ето-познахте и аз не си трая де.

# 56
  • София
Разкрихте ме.Не съм реална,нямам семейство,но за сметка натова съм психологически нестабилна.Алкохона зависимост имам,наркоманка съм и завиждам на всички ви за перфекните домове,мъже,телеса,семейства като цяло!Ето-познахте и аз не си трая де.

Каква поука си извади от споделеното? Какво ще предприемеш? Ще направиш ли изобщо нещо за тази жена, за децата и?
Държа на отговор.

# 57
  • Там,където се събуждам щастлива.
Много сте интересни. Какво нападнахте авторката, сякаш е малцинство, а видиш ли ССФ е перфектна и помага на хора изпаднали в подобно положение, а не ги обсъжда. Твърдо съм убедена, че в голяма степен (включително и много от вас) хора шушукат и правят коментар за подобни съседи, но иначе се правят, че нищо не чуват и виждат.
Както и написах, ако децата са жертва...подобно съседско отношение е неуместно и въобще не мога да го приспадна в графата :" Не ми е работа да се меся...".

# 58

Каква поука си извади от споделеното? Какво ще предприемеш? Ще направиш ли изобщо нещо за тази жена, за децата и?
Държа на отговор.
Ако ме потърси за помощ никога няма да откажа.Напротив.Дори и ей така да сподели с някого за проблема и да осъзнае,че действително е проблем.Ако мога да помогна-неависимо как-не бих се колебала.
Виждала съм близнаците да плачат пред вратата понеже "мама ни забрави"
Явно жената действително има сериозен проблем,мъжа и се прави,че не е така....кръга се затваря

# 59
Не съм чела предишните отговори, но единственото, което може да направи, е да престане да я прикрива и да смекчава неприятните последици от пиянството. Т.е. колкото повече се скофти положението, колкото повече се излага, толкова по-вероятно е тя сама да реши, че повече не може да продължава така. Но пак няма гаранция.

Общи условия

Активация на акаунт