Как аз отслабнах !!!

• 32 661
  • 135
  •   1
Отговори
# 105

Мила, много съжалявам за това, което се е наложило да преживееш ти и твоето семейство. Надявам се всичко има вече положителен развой. Колкото до натрупаните килограми- щом си се хванала и си свалила цели 40, останалите няма да ти се опрат. Поздравления за силата и волята   bouquet

# 106
  • Варна
Та за няколко месеца не можех и аз самата да се позная - едва ли и 50 кг имах, а съм доста висока. След време нещата се промениха и бързо успях да стигна 120 кг. С много усилия, заради бавния ми метаболизъм, предполагам, за 2 год свалих 40. Имам и още, и продължавам с ограниченията, но така съм решила.
Та това, което искам да кажа е, че не е от метаболизма, а от храната и най-вече количеството храна. Така, че нека никой не се обижда, просто трябва да се яде малко - ако обстоятелствата не го налагат е нужно всеки сам да си го наложи. Има щастливци, които отслабват бързо, някои като мене - не, но.. какво да се прави  Laughing
По принцип си права, човек не бива да се тъпче цял ден,  а да си има режим - 3 пъти например. Тогава и да искаш не можеш да изядеш огромни количества храна. Но метаболизмът зависи от килограмите и общото здравословно състояние. Когато имаш излишни килограми ,  той се забавя . Помага, когато спортуваш, дори и по - малко , всеки ден.
Но по време на разделното хранене съм се тъпкала с диня и не съм напълняла! Ако се доверим на някои "разбирачки" , би трябвало от тези количества плодове,приемани ежедневно, да стана слон,  а не да сваля 10 кг.

# 107
  • София
blackisback Благодаря ти   bouquet Вече отдавна всичко е зад гърба ми, сега съм на другия полюс Simple Smile Наистина - воля си трябва Simple Smile
gpym4e точно така е. При мен спорта и движението изобщо оказва огромно значение. Пък и докато върша нещо не мисля какво още мога да изям  Laughing

# 108
  • Варна
Малката Ида Сигурна съм, че ще успееш! И дано винаги имаш този оптимизъм! Много хора реагират с насмешка и неверие като кажеш, че си на диета.

# 109
  • София
А, човек не бива да се води от това какво мислят другите Simple Smile Всеки решава за себе си. За мен сега важното е, че искам да смъкна тези килограми не толкова, че няма да ме харесват околните (все пак на който не му харесвам - да не ме гледа Mr. Green) а по-скоро, защото затлъстяването и обездвижването могат да ми докарат диабет и куп други проблеми.
Искам само да добавя и още нещо - когато бях 120 кг леко завиждах на всички със стройна фигура, но хич не мога да забравя, че когато бях кльощава и гладна завиждах на всички по-пълнички, заради това, че не са гладни Simple Smile Макар че, от моя скромен опит най-кофти е когато бях в началото на диетата хем съм гладна, хем дебела.  Няма пълно щастие, както се казва  Hug

# 110
Ако някоя кифла е пазила диета, сигурно знае, че на човек му се прияжда точно това, което е забранено и ако известно време се насилваш да не ядеш забраненото, после се нахвърляш върху него, когато "диетата" свърши! А точно това е много вредно! По - добре една пастичка, вместо цяла торта!

Понеже ти беше човекът, който напомни, че темата е за съвети, а не за нравоучение - ето ти един съвсем добронамерен съвет.  Peace
За всеки, който уважава тялото си и усилията си, диетата не свършва. Човек трябва да си изгради здравословни навици, които добре пасват на самия него и може да ги спазва дългосрочно, а не само до достигане на заветните килограми.
Иначе се получава т.нар. йо-йо ефект, от който всички се оплакват. Ами няма как да не се получава, когато старите навици се завърнат.

Не знам дали целта ти е само отслабване или се интересуваш и от здравословната страна на храненето, но имай предвид, че тялото ти не се лишава от нищо, ако не си хапнеш пастичка, сладолед, шоколад, рогче, кола и т.н.

Ако търсиш ефекта на шоколада - консумирай натурално какао или какаово масло. Именно те задействат ползотворния ефект на шоколада, описан от теб. Освен това натуралното какао е добър антиоксидант.

Колкото до падналото кръвно и нуждата от пастичка или количка - това е може би най-разпространения мит, с който се оправдава похапването на боклуци. Когато ти падне кръвното си пийни повечко добре подсолен айран.  Peace Гарантирам, че ще ти помогне.

Редактирам се: Сладкото води до пристрастяване, затова най-доброто, което можете да направите е да се разделите с него. Веднъж затворите ли тази страница, после вече дори да си хапнете не е същото. Няма я нито пълната наслада, нито лакомията за още. Казвам го от опит като човек, който стартираше деня си с два кроасана или две Морени.

# 111
В добавка, диетите с ограничаване на хранителни групи имат една цел:

Да пренастроят тялото, така че да не зависи от поглъщането им; да не ги нападнем след края на диетата. Добре нахраненото тяло няма да накара никого да се нахвърли на сладолед и шоколад. На добре нахраненото тяло не му се прияжда джънк, защото се е научило да разпознава храните, в които има качествени съставки. Затова ще се стреми към тези храни, а не към тестени боклуци. Ако ограничението е направено както трябва, човек може да си постеле напълно нова физика, метаболизъм, навици и желания.

Ако тази пренастройка не стане, сбогом и ще се видим при следващия мъчителен и безрезултатен диетичен цикъл. Разбрахте ли? Не е до мъченето и ограничаването на калории, а до трансформация на организма. 

# 112
  • Варна
На теория е лесно да се говори - изягвайте това-онова, но на практика не става така.

Не става дума само да си "забраниш" някои храни и тялото щяло да отвикне!
При мен , а и при други хора, става дума за психическа настройка. Постепенно замених хляба с пълнозърнеста филийка от време на време, ориза стана от бял кафяв, не ям месо в комбинация с картофи и т.н., но това са постепенни промени, които не си налагам от днес за утре.

Една диета не е само физическо мъчение, а умствена настройка.

# 113
  • Кьолн
Здравейте момичета! Прочетох темата ви с интерес.  И ако ми позволи Малката Ида няма да се съглася много с нея. Аз например пълнея от нерви и почти не се храня. Но и няколко хапки да си хапна се трупат на мен. Гледам сам сама две малки дечица и съм в постоянен стрес. Приятелките ми се чудят как така пълнея.Изглеждам направо подпухнала . Ако някой има идеи как да се справя с този проблем моля да пише.

# 114
  • Sofia
Записвай си всичко,което хапваш или пийваш през деня....и аз съм като теб,уж не ям ,а пълнея...понякога си записвам и установявам,че доста често съм хапвала по нещо уж малко,но калорично....

# 115
  • София
Имате поща  Peace
Както казва един диетолог, който много уважавам, няма нищо лошо в това да ядем шоколад - винаги, когато ти се яде изяш едно парченце. То ти доставя удоволствието от шоколада без много калории, но да изядеш цял шоколад вече си е лакомия. И друго, което знам от него - пълнее се, когато мезенцето стане основно ядене. Когато го попитах колко време ще трябва да пазя тази диета ми каза - ако искаш да нямаш излишни килограми - цял живот. Затова важното е първите 1-2 месеца да се спазва по-стриктно, после вече се настройваш и разнообразяваш без да преяждаш.
Все пак отслабването не е състезание да се надпреварваме кой колко за колко време. Ако човек се харесва и се чувства добре според мен не е от значение 2 или 3 кг повече или по-малко.

# 116
  • София
Здравейте момичета! Прочетох темата ви с интерес.  И ако ми позволи Малката Ида няма да се съглася много с нея. Аз например пълнея от нерви и почти не се храня. Но и няколко хапки да си хапна се трупат на мен. Гледам сам сама две малки дечица и съм в постоянен стрес. Приятелките ми се чудят как така пълнея.Изглеждам направо подпухнала . Ако някой има идеи как да се справя с този проблем моля да пише.
Виж много добре те разбирам. Малкия е на 3 год и за това време никой не го е гледал и за час. Не малко от кг си ги качих точно след много на брой поредни стресови ситуации и бременността. НО - имаше какво да хапвам, затова. Сега пак имам проблеми (то май се оказва, че нямат свършване) но отслабвам. Вярно, мнооого бавно - цял месец съм на салата и сирене обед и вечер, сутрин половин кофичка к.мляко, следобед 200 гр плод и съм смъкнала едва 1 кг Sad Но продължавам, и се опитвам да не взимам присърце всяко нещо, за да не ме избива на сладко. При мен за стреса и за апетита ми помага движението, докато бях по майчинство - разходките. Щом го искаш - ще стане, няма начин  Peace

# 117
Една диета не е само физическо мъчение, а умствена настройка.

Докато гледаш на грижата за тялото си като на мъчение, няма да постигнеш позитивен резултат, не и дълготрайно. Не ти го казвам, за да те обезкуража или засегна, а за да се опитам да ти дам съвет да промениш нагласата си. Мисли си как правиш добро на себе си. Ако не се грижиш за тялото си, къде ще живееш? Когато тялото е здраво и хармонично, това дава физически и психически комфорт. Вярвам, че това е по-ценно от това да си похапнем тортичка.

Браво за постигнатото, ти си започнала някои здравословни промени.  Peace Естествено, че не става от днес за утре. Едва ли някой, който до вчера е ядял филии бял хляб с пастет или кроасан с количка, от днес изведнъж започва да се храни само от био-щанда.

mozila, бих те посъветвала да си провериш хормоните. Колко са големи децата ти, може би са объркани след раждането. Ако не те притеснява, би ли ни споделила какво ядеш и пиеш за един цял ден. Но всичко - солети, бонбони, кафета със захар, газирани напитки, похапнато на крак, доядено ядене на децата, всичко. Понякога си мислим, че не похапваме, а то се насъбира...

Малката Ида, напълно съм съгласна. Най-важно е да сме здрави и самите ние да се харесваме. На теб голямо браво за постигнатото и кураж, давай напред  Hug

# 118
  • Кьолн
Малката Ида, и моят малък син е на 3 годинки,а по-голямата ми дъщеричка е на 4. Все бягам след тях и на разходките също,но явно ми липсва истински спорт. Пожелавам ти бързо да се пребориш с излишните килограми!
 Имате поща,сутрин не закусвам, пия две кафета със захар,обяд се храня основно със салата,но понякога ям само малко хляб за да има добра храна за дечицата ми. Първо ,второ и трето. Сладко ям много рядко,но отчитам ,че този хляб ми играя лоша шега.Газирано пия почти всеки ден. Алкохол не употребявам. Обичам много зеленчуците,плодове почти не хапвам.В общи линии това е.
Доли,това е добра идея.

# 119
  • София
Малката Ида, и моят малък син е на 3 годинки,а по-голямата ми дъщеричка е на 4. Все бягам след тях и на разходките също,но явно ми липсва истински спорт. Пожелавам ти бързо да се пребориш с излишните килограми!
 Имате поща,сутрин не закусвам, пия две кафета със захар,обяд се храня основно със салата,но понякога ям само малко хляб за да има добра храна за дечицата ми. Първо ,второ и трето. Сладко ям много рядко,но отчитам ,че този хляб ми играя лоша шега.Газирано пия почти всеки ден. Алкохол не употребявам. Обичам много зеленчуците,плодове почти не хапвам.В общи линии това е.
Доли,това е добра идея.

Ако искаш ще ти изпратя диетата, която ми даде диетолога. Тя е с много зеленчуци и е добра сега за сезона. Аз с нея започнах, още кърмех. Няма да можеш да включиш в нея газираните напитки. Изключват ги, както и ядките. Не се смъква бързо, но е трайно. Hug

Общи условия

Активация на акаунт