Как аз отслабнах !!!

• 32 636
  • 135
  •   1
Отговори
# 75
Чета аз вашия спор и си мисля : дали моя организъм е уникален или просто съм открила топлата вода  Mr. Green Забелязала съм, че ограничаването от сладко и други "изкушения" ПРИ НЯКОИ хора води до обратния ефект. Когато обаче спрат да си ги забраняват и всеки ден да си хапват от тях - отслабването е моментално. Аз и още 1 моя приятелка ( която е общо взето на шоколад, торта и салата, месо, сирене, някой плод ) спазваме това. Аз свалих 5 см. от всякъде за месец и половина, тя 13 кг за 2 месеца.
Главното ми правило е да не гладувам и никога да не преяждам и винаги да се движа максимално през деня. Старая се да балансирам менюто - ако съм хапнала нещо сладко за обяд - вечер нека е салата с месо. Ако целият ден е било здравословно - най-добре,но не е чаааак толкова важно.

Дано съм помогнала поне на 1 човек с опита си Simple Smile   bouquet

Ами да, защо не - всеки организъм е уникален! Аз например най-много съм отслабвала не като не ям. Преди няколко години живях в Гърция около 4 месеца - ядях дюнери всеки ден и свалих 10 кг, че и повече - като се прибрах не можаха да ме познаят Simple Smile. После една зима - не помня да съм се ограничавала нито веднъж - пак се вталих много....И през двата периода бях много спокойна...може би за това newsm78 или пък моя организъм и той не знае какво иска и си трупа и си сваля, когато реши  Simple Smile сега за първи път се подлагам на диета, защото идва лято и аз не искам да се търкалям, а не мога да го чакам пак да си реши  Laughing. Но така или иначе човек е това, което яде - трябва да имаме някаква култура, не да ядем, каквото видим (като мен). И така....

Успех с всички диети!  bouquet

# 76
Главното ми правило е да не гладувам и никога да не преяждам и винаги да се движа максимално през деня. Старая се да балансирам менюто - ако съм хапнала нещо сладко за обяд - вечер нека е салата с месо. Ако целият ден е било здравословно - най-добре,но не е чаааак толкова важно.

"Напипала" си един много важен принцип, който повечето хора пренебрегват - да се яде само когато човек е наистина гладен (не по график) и само до засищане, а не да продължим да ядем, защото имаме още в чинията и ни е вкусно Embarassed Това е наистина съществено и трябва да се възпитава като поведение от най-ранно детство (примерно, "злоядите" деца да не се карат и убеждават да ядат, а да се оставят на мира - когато са гладни, те сами ще си поискат храна). Peace

Но аз искам пак да подчертая, на базата на собствения ми опит и на опита, споделен от много хора по американски и шведски форуми: когато човек е предразположен към проблеми с въглехидратната обмяна (това са поне 50-60% от всички хора) и през годините си е позволил да се храни високовъглехидратно (70-80% или повече от всички хора се хранят така), се получава пристрастяване - зависимост точно както към наркотиците, цигарите и алкохола. Тогава организмът си иска дозата и те кара да ядеш точно високовъглехидратните храни - обикновено това са тестени и сладки неща. А в такъв случай е страшно трудно да спазваш умереност и да не преяждаш точно с вредните храни (ти може дори да не ги осъзнаваш като вредни). От този порочен кръг се излиза по същия начин, както се прекратяват и другите зависимости - със затваряне на кранчето на това, което подхранва зависимостта - алкохол, цигари, наркотици или - както и в случая - въглехидрати Embarassed Не ми омръзва да го повтарям, защото е невероятно масово явление, наистина е много широко разпространен проблем, а хората не го осъзнават. Мисълта ми е, че просто умереност не върши работа, трябват си сериозни и целенасочени мерки, които отначало може да причинят физически и психически дискомфорт (абстиненция), но скоро се свиква и започва "излекуване" на организма и създаване на по-здравословна среда в него.

# 77
Крайно ме съмнява някой да няма ефект, ако прави следните неща:
- храни се с храна за хора- месо, яйца, зеленчуци, по малко плодове и ядки, без зърнени (те са храни за птички и прецакват много и човек, и планета) с 60-80% от калориите от мазнини, и то животински
- излиза на слънце
- движи се умерено часове наред
- от време на време прави спринтово натоварване- максимален интензитет
- вдига тежки неща
- наспива се на тъмно

Тогава, ако не изваяно тяло, ще има дивашко тяло- такова с оптимална генна експресия. Да, гените ни оформят телата ни, но зависи какво даваме на тези гени. Едни и същи гени ще произведат различни тела, ако в единия случай наподобим обичайната за човека среда на живот, а в другия ги поставим в индустриална цивилизация, храним ги с неподходящи неща и намалим движението.

Всеки е уникален, но имаме базови дадености, които ни правят хора. Не мога да повярвам, че след 100 хил. години еволюция на хоминидите някой ще има оптимално здраве, ако яде джънк. По-скоро става въпрос за временна адаптация, която ще избие в нещо някой ден.

# 78
  • Варна
Още нещо: не е изключено да имаш проблеми с щитовидната жлеза или някакъв друг ендокринен проблем, това също трябва да се провери, щом никакви диети не ти действат. Казваш, че си спряла тестеното. Може би трябва да спреш и картофи, ориз и плодове, а да увеличиш мазнините и зеленчуците? Това опитала ли си?

Здравейте!

Стана ми интересно, че в тази тема се обсъждат "изпробвани" вече диети. Съгласна съм с повечето хора тук - режим трябва да се спазва, но не трябва да е на своя глава! По -добре се консултирайте със специалист какво е подходящо за вашата възраст, килограми, структура и т.н. Аз лично преди години свалих 9 кг за един месец с разделно хранене по режим на д-р Байкова, а сестра ми - 30 кг за половин година, без това да вреди на здравето.
Но като чета как някои хора пишат - спрете плодовете, спрете ориза...! Това е абсолютно вредно! Те съдържат незаменими вещества и витамини.

Сега спазвам системата на Мириманова "Минус 60" и за 2-3 седмици свалих 4 кг, без да изключвам и сладкото от менюто! Закуската е абсолютно задължителна, така че, драги КИФЛИ, не казвайте на хората да градуват, защото това е много вредно за здравето!
Питайте хората , минали Дюкан, които имат тежки бъбречни и други проблеми, вследствието на този "здравословен" режим!!!

# 79

за да свалиш 9кг за един месец - не кифла, а козунак трябва да си  Twisted Evil

# 80
Аз пък се старая да отслабна, но не успявам...Освен че имам наднормено тегло и целулит, забелязвам че ставам все по-изморена, въпреки че не се преработвам а нямам сили...Искам да сваля поне 5 кг, за да мога да се почувствам по-лека и отново да имам енергия!Някой  от вас може ли да ми посъветва нещо?

# 81
  • Варна

Мислех, че този форум не е за обиди, а за разумен диспут! Mr. Green Който е КИФЛА, май няма място тук...

# 82
  • Варна
Аз пък се старая да отслабна, но не успявам...Освен че имам наднормено тегло и целулит, забелязвам че ставам все по-изморена, въпреки че не се преработвам а нямам сили...Искам да сваля поне 5 кг, за да мога да се почувствам по-лека и отново да имам енергия!Някой  от вас може ли да ми посъветва нещо?
А как точни се стараеш? Ако гладуваш, нормално е да нямаш енергия... Прочети системата "Минус 60" и се опитай да я спазваш 1-2 месеца. Аз се чувствам чудесно, наспивам се по - бързо и освен това слабея.
Там важното е да поддържаш метаболизма си на едно ниво - с 3 основни хранения, малко спорт и масаж в домашни условия. Успех!  bouquet

# 83

Мислех, че този форум не е за обиди, а за разумен диспут! Mr. Green Който е КИФЛА, май няма място тук...

Точно в тази тема се изсипаха безброй обиди и нарицателни за жените, които не са с наднормено тегло.

# 84

Точно в тази тема се изсипаха безброй обиди и нарицателни за жените, които не са с наднормено тегло.

Не мисля, че съм обидила някого - ако се смяташ за КИФЛА, тогава се обиждай!

Моля, чети по-внимателно. Отговорът ми е към подчертаната по-горе реплика.

# 85
  • Варна
Темата на форума е " Аз как отслабнах! ", а не "Аз съм много слаба!", така, че не виждам какво търсят тук хора, които се обиждат опитващите да влязат в нормата слабеещи!  

Защо изобщо четете този форум, а на всичкото отгоре се обиждате?!

Наистина звучи като подигравка като хора с нормални килограми дават акъл на някого, без те самите да са имали някога такива проблеми!

Аз се включих тук, за да помогна на други хора, търсещи здравословен начин да си решат проблема, а не да чета обиди и глупости!

# 86
Ако прочетеш другите постове, не само един или два, избрани на случаен принцип, ще разбереш.

# 87
Това е форум, всеки пише където и каквото иска. Не помня обаче да е имало грубост или обиди по адрес на дамите с наднормено тегло.

Не мога да говоря в множествено число, затова ще ти отговоря единствено от мое име - чета този подфорум, защото се интересувам как да изглеждам и как да продължа да изглеждам добре, а не чакам да се натрупат излишните килограми и после да се боря с тях. А и всеки чете където си иска.
За някого може да е смешно, но за друг е важно да свали 2 или 5кг. Ако всеки предприемаше нещо, когато има 5 излишни килограма, а не 30, тази тема нямаше да я има. Темата не е "Как отслабнахте с 40 кг?", а е за отслабване като цяло. Кой както иска да го разбира.

Много хора се опитаха да дадат съвет, да предложат идеи, казаха те самите как са се справили с проблема. Във форума има много примери за жени с голяма воля, свалили по над 50 килограма. Дори такива се включиха в темата. Интересно обаче, че съветите им не се приеха.

# 88
Имате поща, много си права! Тези 2-3-5 килограма са много опасни. Те неусетно се превръщат в 10 и нагоре. А съветите на дамите, които писаха тук и са свалили много, не се приеха, защото изискват усилие. Не си ли забелязала, аз по хората около мен съдя, задават въпрос:
- Ауу, много си отслабнала, как го постигна? И аз трябва.
- С диета и спорт.
- Ама какви?
- 90дд и фитнес.
- Ааа, аз диети не мога да спазвам, а за фитнес време нямам.

# 89
blackisback, на хората им се иска изведнъж някой да им сподели някакво чудо - не изискващо време, усилие и в никой случай ограничаване на храна, с което магически се добиват манекенски мерки. Разбирам ги, и аз искам така, ама няма такова.  Simple Smile

Затова е нужно да се полагат усилия (спорт, движение), да се отделя време и да се яде разумно (не да се гладува).

Наистина не вярвам в това, че има хора, които се хранят с калориен дефицит, спрямо индивидуалните им потребности и с подходящ режим, спортуват, според способностите на тялото си и не отслабват. Бавно, бързо - всеки различно, но всеки може.

Общи условия

Активация на акаунт