Ще спазвате ли новите забрани за пушенето - за пушачи и непушачи.

• 60 248
  • 1 269
  •   1
Отговори
# 585
ами крайно време е и селата да предложат някакви предимства пред града и повече хора да се изселят на там. Дано да продължават в сьщия дух.

В селата няма нищо лошо, но виж в селянията, която лъха от поста ти, проблемът не е за подценяване.

# 586
Добре момичета, хайде да приемем, че вече всички малко прекалихме, и да поспрем със заяжданията.  Peace

# 587
Няма смисъл от заяждане и противопоставяне,камо ли от такива нападки. Всеки има глава на раменете си да решава ще пуши ли,пие ли и пр. Стига с това да не пречи на другите. постът за протеста на собствениците на заведения поразбуни духовете,но според мен те просто използват забрната за пушене,като мотив за съкращения,намаления на заплати и др. Какво толкова страшно има да излезе човек за пет минути,да си изпуши цигарата и пак да влезе. Нито компанията,нито яденето и пиенето ще изчезнат.

# 588
На мен пък ми прави впечатление, че повечето от моите познати пушачи, които най-много недоволстват срещу забраната за тютюнопушенето на обществени места, когато са си у дома пушат на терасата.
Значи можеш да станеш от дивана, от масата, от компютъра, да си наметнеш якето (зимата) и да дръпнеш един фас на терасата. Може да подканиш гостите си да излязат вън да пушат. А като отидеш на заведение, изведнъж задника ти залепва за стола и край - мърдане няма!?
Вие пушете ли у дома?
Край децата си?

# 589
  • София
то заради това се ходи на заведение, за да паднат вътрешните забрани! Казвам го като човек, който е пушил почти петнайсет години.

# 590
Няма смисъл от заяждане и противопоставяне,камо ли от такива нападки. Всеки има глава на раменете си да решава ще пуши ли,пие ли и пр. Стига с това да не пречи на другите. постът за протеста на собствениците на заведения поразбуни духовете,но според мен те просто използват забрната за пушене,като мотив за съкращения,намаления на заплати и др. Какво толкова страшно има да излезе човек за пет минути,да си изпуши цигарата и пак да влезе. Нито компанията,нито яденето и пиенето ще изчезнат.
Така е, важното е да не пречиш на другите, но има хора с претенции до небето, има и по-толерантни - проблемът е, че не може да се угоди на всички и недоволни винаги ще има.

Излизането не е проблем теоретично, но на практика не е съвсем така.
Ако времето позволява, добре, ама при -15 градуса, някакси не го виждам как ще стане и така пушачите няма да посещават заведението през голяма част от годината - факт.
Не знам как стои въпросът но до колкото съм запозната, не се разрешава обособяването дори на "кабинка" която да е затворена по някакъв начин и поне частично да изолира от външните условия.
Въобще цялата рестриктивност на закона не смятам че е правилна. На работните си места, хората трябва да се стимулират да не пушат с привилегии за непушачите като например съкратено работно време/или удължено за пушачите/, по-добро заплащане и т.н и хората сами ще предпочетат да не пушат. За заведенията вариантът с отделни помещения за пушачи и непушачи беше добра. Ако не това, поне обособяване на място, в което човек може да отиде да изпуши една цигара, а не да трябва да зъзне навън или да се налага да изминава огромни разстояния /имала съм лично аз такъв случай/.

Ако се абстрахираме от злобеенето и погледнем реално на нещата, проблем има. Може да е временен, може за едни да е нищожен, но за други е голям.

п.с. Не съм съвсем съгласна със заключението ти за собствениците, нали за това излизат да протестират. Ако използваха забраната, за да съкратят персонал защо ще излизат да протестират срещу нея?

wish, и с теб съм съгласна до някъде. Някои хора вкъщи пушат в кухнята например под абсорбатора и когато пушат, децата им не щъкат около тях. Има такива които пушат в определена стая, има и такива които излизат на балкона, има хора и без деца, които всъшност не са хич малко... варианти много.
Аз едно не можах да разбера и никой до сега не каза нищо аргументирано какъв беше проблемът нещата да останат така - зони за пушачи и зони за непушачи за заведенията?

Andariel, ти може да това да си ходила на заведение, но аз ходя за да изкарам приятно и да се видя с приятели, а не да се насвяткам и "да ми паднат вътрешните забрани" каквото и да значи това  Wink

# 591
На мен пък ми прави впечатление, че повечето от моите познати пушачи, които най-много недоволстват срещу забраната за тютюнопушенето на обществени места, когато са си у дома пушат на терасата.
Значи можеш да станеш от дивана, от масата, от компютъра, да си наметнеш якето (зимата) и да дръпнеш един фас на терасата. Може да подканиш гостите си да излязат вън да пушат. А като отидеш на заведение, изведнъж задника ти залепва за стола и край - мърдане няма!?
Вие пушете ли у дома?
Край децата си?

Вкъщи се излиза на терасата точно заради децата и заради това, че там се спи все пак. Което в заведенията не се практикува - ни спиш там, ни пък деца имат работа в такива. Стана така, че човек никъде не може да се отпусне вече. Но като са казали, ще спазваме, избор нямаме.
ева17, много елементарно разсъждаваш. Колко ли да е ненормален тоя собственик да оправдава съкращения със забраната и да не може да смогва на работата? Клиенти липсват след забраната. Всички сядат навън на няколкото маси ( за които се плаща допълнително впрочем ), а огромното заведение е празно, за което пък наемът е хил. левове. Не може да се покриват разходите с тия 20 човека навън, а помещението за 3-4 пъти повече хора да седи празно.

# 592
  • София
Миоки, това с цигарите е част от общата картина - хем да ти е весело, хем да се видиш с приятели, хем да ти приготвя някой друг храната, хем да можеш да си пиеш и пушиш без да се съобразяваш с това дали си одимяваш хола или домакините са непушачи и гонят пушачите на терасата.

# 593
Миоки, това с цигарите е част от общата картина - хем да ти е весело, хем да се видиш с приятели, хем да ти приготвя някой друг храната, хем да можеш да си пиеш и пушиш без да се съобразяваш с това дали си одимяваш хола или домакините са непушачи и гонят пушачите на терасата.
Ами да, какво лошо има и какво общо има със задръжките?
Не излизам, за да не си одимявам хола  Crazy и да е така до някъде, това е последната причина поради която бих излязла на заведение.

Ако трябва да съм честна, не ти разбрах точно позицията по въпроса  Blush Thinking

# 594
  • София
позицията ми е, че всеки си гледа интереса - пушачът не иска да си одимява хола и домочадието, затова излиза на терасата, обаче иска като отиде на кръчма, да е свободен да одимява трети лица, все едно тези трети лица са по-долу от неговия собствен хол и домочадие. Непушачът иска да седне спокойно в заведение и да диша обикновен въздух, а не цигарен дим. Позициите на пушача и непушача са изначално конфликтни, защото няма как единият да бъде задоволен, без другият да бъде ощетен според представите си.  Peace

# 595
позицията ми е, че всеки си гледа интереса - пушачът не иска да си одимява хола и домочадието, затова излиза на терасата, обаче иска като отиде на кръчма, да е свободен да одимява трети лица, все едно тези трети лица са по-долу от неговия собствен хол и домочадие. Непушачът иска да седне спокойно в заведение и да диша обикновен въздух, а не цигарен дим. Позициите на пушача и непушача са изначално конфликтни, защото няма как единият да бъде задоволен, без другият да бъде ощетен според представите си.  Peace
Именно за това нещата се решават със закон.

# 596
  • София
Сега голяма група бг-мама пушачки ще трябва да избират дали да седнат спокойно на заведение без цигара или дома на терасата на -15.

# 597
Зависи - в офис, обществена сграда (болница, институция, училище, детска градина) - преди не съм пушила и сега няма да пуша, т.е. със закон и без закон, аз лично смятам, че там не е редно да се пуши и да, ще спазвам забраната.
В заведения - не, няма да спазвам. Не посещавам заведения, които държат да спазват закона. Има заведения, в които вече се праят опити да се заобикаля този идиотски закон, надявам се до зимата да "утъпчат пътеката", за да ми е по-спокойно като "нарушител".
А за протокола - бих искала да откажа цигарите, изобщо не се гордея с този отвратителен навик.

# 598
Сега голяма група бг-мама пушачки ще трябва да избират дали да седнат спокойно на заведение без цигара или дома на терасата на -15.

Ами като и на двете места е на -15, предпочитам да е вкъщи - поне ми е безплатно.

# 599
Andariel, не ми отговори на въпроса, каквъв беше проблемът с отделните помещения. Това според мен е компромисен вариант и трябваше така да остане.
Не искам да одимявам трети лица като отида на заведение, за това избираХ аквариума за пушачи. Какъв ти е проблема тогава? Не те одимявам, не ти преча да дишаш чист въздух.
"Не сакам на мен да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле" - е това е за мен цялата работа.

Дома мога да взема решение дали ще обособя една стая в която да си пуша и в която деца и непушачи нямт работа, може да си пуша и на -15, мога да си пуша и на остъклената тераска, в заведението ме гонят навън. Еми не, мерси!
За това и ще фалират, за това и протестират.
А теб щом те влече, може и да позлобееш още Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт