Радостта ми е голяма - ще съм НОЕМВРИйска мама - еп.6

• 32 791
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
здравейте мамчета Simple Smile не пиша често/да не кажа хич/ , но ви чета постоянно и общо взето едни и същи теми ни вълнуват, но мисля че просто няма смисъл и аз да коментирам нещо вече казано.Иначе сте ми голяма помощ и утеха, особено когато се психясам Simple SmileSimple SmileSimple Smile Все пак първа бременност- всичко ми е ново и различно и толкова интересно
Исках да попитам дали може някой да ми каже повече за групичката във ФБ-там ще ми е по-удобно да качвам снимки и като цяло да се запиша и там
Иначе много ми се иска да дойда на някоя от срещите,но съм от Карлово и просто 150км са ми много разстояние Simple Smile А как може да се види албумчето тук във форума ?

# 361
  • София
За срещата - мен ме устройва напълно Орлов мост и Ппапая,пък и вече не се пуши навсякъде.Аз също вероятно ще съм с детето.

Aera ние в аптеката имаме ,но аз работя в Х.Димитър и не знам устойва ли те.То може да помолиш да ти го поръчат или аз да ти дам на срещата.

Шушулче,надявам се да си добре.

# 362
момичета искам да попитам какво имате в предвид, като казвате, че корема ви става твърд? визирам коментарите, които бяха след земетресението..
аз моя сутрин примерно го усещам като една топчица - балон дето е по-твърд в едната част на корема, през деня понякога пак така се мести в дясно и става по-твърд от останалата част на корема ми.. и се чудя това 'контракции' ли са или просто бебчо се мести напред-назад?

# 363
Благодаря ви, момичета. След неколкочасови болки, отидохме в спешния център на ВМИ. Oт растежа на матката били болките.
Обаче, никога няма да простя на мъжа ми, че беше на 1-я етаж при гостите, понеже майка има повод, вместо да е при мен, а аз се превивах от болка. Мн, мн съм огорчена от него  Sick.

# 364
  • София
Добър ден, момичета!  Hug

Ех, пак ще изпусна срещата.  Tired То, или ще съм на работа, или както е в случая- свекървата си пристига от чужбина и държи да се съберем цялото семейство този уикенд  Crazy Нищо, нали ще има още?  Money Как мога да стана приятел на групичката във ФБ и да гледам снимките?  newsm78

Започнало е обсъждането на скъпотията на детските дрешки.  Mr. Green Аз също изпаднах в шок на няколко пъти, но си казах- е, не може пък навсякъде да е толкова зле. Сега например, моя бременна колежка ми сподели, че имало бодита по 3-4лв във Vis Vitalis на "Симеоновско шосе", както и в Jumbo. От Vis Vitalis си купила и комплект за изписването- 18лв, което си е съвсем добре Simple Smile Аз смятам да си пазарувам и от моя роден град- Кюстендил, разликата в цените е фрапантна- октомври купих от тук едно шушляково елече за дете 1г. на цена 40лв, а там подобно беше... 8лв  Shocked

Във вторник сме на преглед и нямам търпение да видим какво прави малкото човече!  Mr. Green

Добре дошли, нови мамита!   bouquet

# 365
Ох, Шушулче, радвам се, че не е било нищо серизно.А това за мъжа ти....и аз бих била огорчена.Все пак не се ядосвай, ами си поговори с него.
За дрешките в Джъмби и на мен ми харесват, ама мои приятелки като ми викат да не съм луда да купувам боклуци от там.А има и страхотни одеалца и всичко!
За втвърдяването на корема - аз досега май не съм усещала подобно нещо.На мен кожата по корема още е твърда от инжекциите и не го бутам много.Иначе усещам нещо като спазми на мускул понякога и си мисля, че това е бебо(ама не съм сигурна де).

# 366
Мами, изписали сте света....  Laughing
Аз нямах време да влизам, защото пътешествах малко, ходихме на гости на майка, после на абсолвентска, по гости насам-натам иии....... днес си дойдохме вкъщи Simple Smile
Гледам, че сте писали, писали, писали.... хи хи Simple Smile) чудя се кога да ви изчета Simple Smile
Иначе се надявам да сте добре всички, бебчетата да растат Wink
Аз с нетърпение чакам да дойде 13-ти, че да отидем на преглед  Laughing
Сега ви пожелавам една прекрасна вечер и само хубави умоции Simple Smile   bouquet
Лека на всички!

# 367
Angels ще ти бъда благодарна ако ми донесеш на срещата, че Хаджи Димитър ми далече, а така като гледам едва ли ще намеря.   bouquet
Шушулче, радвам се, че всичко е наред. А във ВМИ с какво те гледаха?
На мен от време на време ми се появява една болка като при цикъл, което от предния ми опит знам, че са контракции. В сряда съм на лекар и ще видя какво ще ми каже.  Tired  

# 368
Момичета аз за Митко преди 3 години съм си взимала одеала от джъмбо и шишета и лигавници и кърпи за яслата и дрехи съм взимала от там ами вършат си работа не са избелявали нито са се късали. Даже одеалата са като нови и сега за бебето мисля да ги ползвам.
И играчки съм му взимала от там ама механични те такива с батерии разни коли и други такива ами още са здрави и читави. Последно от там му взех един ксилофон що годе верен.
Само с шишетата нещо не можа да се разбере. Накрая си купих чико с широко гърло и от тях взе да пие. Ама това си е до гевезлък и формата на бебероните иначе шишетата си бяха стъклени и си бяха ОК.

# 369
Да ви се оплача, че вече и 20 минути не се застоявам на плаж, та дори и рано сутрин. Явно тази година ще се ходи само за 30 40 мин.-едно къпане Simple Smile
Днес цял следобед се излежавах и мързелувах и попаднах на един доста интересен филм. В момента го гледам, но реших да споделя с вас набързо, ако ви е скучно пускайте го, няма да съжалявате! Казва се Le premier cri  Wink

# 370
Little_Snow_White, а знаеш ли някое хубаво място за отсядане там?

Аера, ние сме ходили в един хотел, мисля, че Магнолия се казваше - много приличен, имаше добро ресторантче.....

Шушулче, радвам се, че си по-добре Hug, а ушите на мъжа ти са за дърпане...

Аз, момичета, днес не си спрях дупето - в най-голямата жега по центъра с моите приятелки....накрая ми падна кръвното и едва се прибрах.....пустата ми луда глава...направиха ми снимка с пупата - всички казват, че вече е видима, но никой не ми отстъпи място в метрото   Crossing Arms

# 371
  • София
Това за забраната за пушене не го знаех Simple Smile Това е чудесна новина Simple Smile Значи от сега започвам да точа лиги по тортите на Папая  Simple Smile Остава да се определим с времето..

Само информативно: минавах вчера по Мария Луиза и там вече няма ремонти Simple Smile

Яничка, надали някой ще посмее да ни вдига кръвното, а и да опита - ще му се стъжни 100% Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Лека вечер от мен, дами, пазете се от горещото слънце, пийте повече течности, почивайте си и се пазете  Heart Eyes

# 372
  • На брега на морето
Здравейте и от мен.
Минавам традиционно да се оплача. Мъжът ми толкова ме ядосва, че ми идва да го бия докато не му дойде акъла. Вечно аз го отнасям за неща в които нямам никаква  намеса.
Другата ми мъка е, че работя по 12-13-14 часа....не мога вече както преди. То работохолизъм и голяма заплата, ама май ще се науча и без тях. Като се прибера съм не като парцал, ами и аз не знам..не намирам подходяща дума. Все още не съм уведомила шефа за бременността и си знам, чеще е драма, затова и отлагам.
Но е факт, че не мога да работя както преди, не съм на 100% в никакъв случай.
Общо взето напоследък само негативи. Опитвам се да не се ядосвам, но все някои на мен за нещо чака. А аз не мога да огрея навсякъде....и така. Оплаках се, сега мога да се опитам да спя, защото от преумора дори и това не успявам да направя.

# 373
Здравейте скъпи мами!
По въпроса за болките,стягането и неразположенията от разширяването на матката,освен познатите лекарства-но шпа ,магнерот и папаверин,може да се използва шуслерова сол №7 Магнезия Фосфорика-тя намалява болката при главоболие,спазми и дейсва и ободряващо при липса на енергия.Освен това самото в-во е в хомеопатично разреждане,тъй че не може да има вредни ефекти върху бебето .Когато болките са силни и нетърпими,се приготвя нещо като чайче от 3-4 таблетки +гореща вода и се пие на глътки-много помага Simple Smile
По въпроса с детските дрешки,аз съвсем безразсъдно раздадох всичко от синът ми,понеже нямахме намерения за второ Rolling Eyes,та сега ще трябва всичко от начало да купувам.Аз мисля ат Вис виталис-цените са добри и самите дрешки не мърдат и не се скапват от прането!
Лек и усмихнат ден на всички ,пълен с положителни емоции  bouquet

# 374
  • При любовта
Здравейте, Гледам за дрешки си говорите, аз ще покажа от къде смятам да пазарувам живи и здрави:

Тук има редовни UK-ейски намаления, като наближи времето който иска, можем да пуснем групова поръчка:
http://direct.asda.com/george/baby-clothes/D5,default,sc.html?cm … eorge_-sub-_-baby

А за Зимни комплекти с вата за изписване съм се спряла на Вис-Виталис, много са красиви на живо:
http://nani.bg/%D0%97%D0%90-%D0%92%D0%90%D0%A8%D0%95%D0%A2%D0%9E … index.html?sort=a

Примерно намаление в asda: http://direct.asda.com/george/sale/baby/D7M1G1C5,default,sc.html … td1=1&viewAll

Тук, също има хубави нещица: http://www.clothingattesco.com/baby-clothes/icat/baby-0-2-years/

Хетера, само ще систематизирам малко информацията от Прага и ще напиша. Много ни хареса, очаровани сме, определено ще се върнем пак! Мъничко по-скъпо от София е по кръчмите. Бирата е по-евтина от минералната вода, кафето и безалкохолните. Simple Smile Музейте са около 1-2 евро. Да се послуша  Вивалди на орган и виола в някоя катедрала е очарователно ... Да се повозиш на корабче, или да си вземеш водно колело и да поплаваш по река Вълтава също е красиво. Много е красиво, заслужава си да се види, различни стилове, всяка сграда в различен стил от барок до Ар Нуво ... bouquet 

ruumkata Мерси за идеята за шуслерова сол номер 7.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт