Орхидея - тема 8

• 117 004
  • 750
  •   2
Отговори
# 510
  • София
Котенце, честито! За съжаление няма как да бъде синя и при следващ цъфтеж. Ако се загледаш по-внимателно, в основата на цветоносите ще намериш дупчицата, през която са вкарали мастилото. По принцип сигурно се намират такива бои, а може би в нета има и описание как точно става боядисването. Ако ти се занимава - пробвай.

Адашката ме изпревари.  Wink  И както ти е написала - няма по-красиво нещо от естествената красота на бялото!

# 511
Ооооо благодаря ! много сте бързи!!! Simple Smile  Flutter
По принцип, четох че някой цветя се боядисват а Амоняк ( моя приятелка така си боядиса едно нейно цвете от розово на синьо) , а и... до колкото успях да се информирам, имало някакъв вид тор NPК която садържала и един вид оцветител...
Също така на растението имам от онези табелки, и пише че се капва NPK лятото 1 х 30 дена и зима 1 х 60 дена ....  объркана съм вече Sad

# 512
kotentse по-добре си я остави да расте в естествен цвят, белите орхидеи имат много нежна красота   bouquet

# 513
Ох, от една страна сте прави.... невероятно нежни са белите цветове.... но същевременно синя никъде няма ... уникален е света и се чудех дали е възможно човек живеещ в нашета скромна България да подържа цвета й син ? Simple Smile
Имам още 3 орхидейки, от тях една е лилавинкава ,другата е ... ммм.... кремава с розови точици и срединка... и една мини орхидейка лилавинка ...  Flutter  а синята .... просто не неповторима  Crazy  вероятно ви "звучи" малко разглезено от моя страна, но просто е уникална в синьо... откроява се от всичките ми други и ги слага в малкото си джобче  Crazy  какво да кажа... Влюбена съм!  Heart Eyes хи хи хи ...   и доказателството ми е : единствено синята орхидея всеки иска да ми я види и да се впечетли... а другите... май само аз йм се радвам  Whistling

# 514
  • Бургас
Аз пък като видя оцветени орхидеи  (и не само ,а въобще цветя)направо ми се преобръща душата.Няма нищо по красиво от естествения цвят.Все пак въпрос на вкус.
А онзи ден какви ванди видях  Shocked,двете бяха в син нюанс,ама и цената им хубава.Полюбувах им се и си излязох от магазина  Confused

# 515
И аз се любувах така на една ванда, и на десето ходене до магазина да и се любувам мъжът ми ми я купи  Joy .. сега се моля и да я докарам пак до цъфтеж

# 516
  • София
Аз пък като видя оцветени орхидеи  (и не само ,а въобще цветя)направо ми се преобръща душата.

Чакай и аз да ти я преобърна!  hahaha  Покрай европейското пъвенството по футбол, в Германия всичко беше с техните трибагреници. Имаше такива неща, за които дори не ми е минавало през ума, че могат да оцветят.  ooooh!  Имаше и цветя:

Тези по-скоро бяха като украса на магазина, но ги имаше и оформени на букети и завити с познайте какъв цвят опаковка?  hahaha

Боядисаните орхидеи явно наистина са на голяма почит, защото влизайки в магазина, винаги са на централно място до входа:

Момичета, за какви цени на вандите говорите? Последният път, когато видях в София, бяха 3-цифрени. Затова помъкнах двете ванди от Холандия, но за съжаление не успях да ги отгледам. Все си мисля, че вината не е само моя, а са помогнали и смяната на климата, полетът и рентгените. Все някога ще си дам още един шанс, но ще я купя от тук.

А ако ви се чете, видях, че мъжът ми е писал малко и за Орхидееният рай в Холандия. Вълшебно място! Точно така си представям рая!  Laughing

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 13:02 от Тaня67

# 517
  • ENGLAND
Преди време се похвалих, че имам две орхидеи. Никога не съм гледала, но ви чета и много ми помагате. Сега забелязах, че на едната орхидея цветовете и започнаха да съхнат и падат. Това нормално ли е или нещо съм объркала?

# 518
  • Gone with the wind
Танче, при холандците и в Тилия вандите са по около 70лв. Ми не бих ги дала - сега чака една култанка за няма и 30 (от поръчка във flowersnet)
А за мен най-тъпото е, че холандците не ги преоценяват. Растението може да умре при тях, но няма да ти я намалят  ooooh! Скоро гледах едни ванди, които са там от поне година - не изглеждаха да са в цветущо състояние, нямаха цвят, ама цената си седи  Crossing Arms

# 519
хъм.... и аз се заинтересувах от Вендите Simple Smile ако някой знае на какви цени вървят ще съм благодарна Simple Smile  а иначе.... продължавам да търся начин да я поддържам синичка моята... ако не стане.... следващия път ще се "фукам" с бяла  Laughing
ааа, и да попитам.. на двете ми орхидейки който са прецъфтяли отдавна сега поникват разни неща.... и се чудя какво точно са... цветоноси или.... знам ли ... ?!

# 520
  • Gone with the wind
Котенце, в поста точно над твоя съм писала за цената на вандите  Crossing Arms
А за прецъфтелите орхидеи - без снимка на излизащите неща, няма как да кажем какво са  Laughing

# 521
  • София
30-40 лв ги давам веднага, но повече трудно биха ми се откъснали от сърцето. Особено ако са нормални на големина растения, а не бебета по 5 см (и с такова, купено по интернет не се справих, но поне беше за 1 долар  Embarassed) Холандските бяха по 20-25 евро. Много ме е яд, че ги уморих.

Котенце, в Баухаус бяха по 120 лв.  Shocked След като прецъфтяха ги намалиха, но пак бяха смешно високи суми - 70-80 лв.

Дорет, всяко цвете (живо същество) се ражда, цъфти и умира в един момент. Орхидеите не са изключение, макар и да са доста по-дълготрайни от другите цветя.  Wink Цветовете им траят между 2 и 7-8 месеца като зависи от условията. На студено издържат по-дълго. Стресът скъсява живота им, а пренасянето им от оранжерията до магазина и после до дома им е доста голям стрес.

# 522
  • Бургас
По мои наблюдения Вандите в Бг. са с невероятно високи цени, заслужено или не, но е факт, явно понеже не са много масови а един вид екзотика и търговците си мислят, че сме склонни да дадем всякакви суми  ooooh! В Бургас например скоро гледах една ванда с доста добър размер на витрината на един цв. магазин от чисто любопитство влязох да погледна цената нецъфнала- 50 лв., личи си че е цъфтяла няколко пъти, хубаво растение ама пък 50 лв.... А при въпрос каква е точно отговора "класическа" Crazy

# 523
  • Бургас
Аз ги гледах вандите за 145лв.В центъра на Бургас.Наистина бяха много големи растения и с корени по  метър в едни огромни чаши.Бяха 4 на брой и четирите с много красиви цветове Heart Eyes
Таня,върнах се да чета за орхидееният рай.Приказно е  Shocked

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 13:49 от denima

# 524
  • София
По мои наблюдения Вандите в Бг. са с невероятно високи цени, заслужено или не, но е факт, явно понеже не са много масови а един вид екзотика и търговците си мислят, че сме склонни да дадем всякакви суми  ooooh!

Да ти кажа, в Холандия също бяха много скъпи. Хубавите, едри ванди бяха по 50-60-70 евро. Моите 2 бяха почти най-евтините, защото хем не бяха  много едри, хем бяха към края на цъфтежа си. Взех ги с ясното съзнание, че няма да се радвам дълго на цветове, но не съм очаквала, че ще загинат.  Sad

denima, радвам се, че ти е харесало. Ако някога ми дойде музата, ще направя албум с повече снимки и ще ви ги покажа. Всъщност тези зали - различни гори и зала с пеперуди, бяха между производствените оранжерии и за да се отиде от една зала в друга, се минава през огромно помещение с цъфнали цимбидиуми, след това - с фаленопсиси и т.н. Много е впечатляващо.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт