Как и къде на обществени места се кърми в България???

• 19 003
  • 305
  •   1
Отговори
# 105
здравейте, и ние се хараним където ни свари
обикновено следя да излизаме малко след хранене, за да не се налага да цоцкаме навън, но не винаги се получава.. досега не съм забелязала някой да реагира невъзпитано докато кърмя на улицата или даже по партита Simple Smile

а колкото до храненето в изправено положение не се е случвало докато сме били на разходка, но пък имаше една вечер трябваше да събера пране, да го сгъна и да сготвя; нямах никакво време и свърших всичко с една ръка докато бебе похапваше Simple Smile

# 106
Аз съм сравнително новичка в бранша. Бебчо ми е на месец и половина  и в тези студени зимни дни не ни се налага да се кърмим навън, но ще дойдат едни хубави пролетни месеци, в които ми се иска да сме много по парковете...
Винаги съм се кефила на майки, които не свенят да кърмят децата си сред хора и съм смятала кърменето за нещо много красиво и естествено ... и в никакъв случай притеснително... но се оказах в малък стрес при мисълта, че ще седна някъде сред хора и ще ... си изложа гърдите на показ ... Заредих се със 5-6 модела дрехи за кърмачки, с които сега тренираме вкъщи с Бубка, с които почти нищо от мен не се вижда и се надявам, че ще преодолея притеснението си бързо.
В интерес на истината с облекчение чета вашите коментари и си мисля, че ще ми мине много бързо.
Ако има мами, които са кърмили със слинг, моля да ми разяснят как става. Мисля да се пробвам.  newsm78

# 107
Поздравления за решението ти! Hug

Аз като започнах да кърмя навън, си намерих една пейка, покрай която почти никой не минава и като излезнехме ходех само там да си кърмя синчето. Малко по малко започнах да се отпускам, за първи път сред хора кърмих в Борисовата, там често е обичайна гледка и не е толкова смущаващо.

Много е облекчаващо и с приятелка кърмачка, дори да е с твоя опит, да си давате кураж една на друга.
Само в началото е така, после се свиква.

bouquet

# 108
кърмех навън от самото начало по пейки , по заведения(леко извъртяна встрани ).Никога не ми е пречело и пукало. Mr. Green

# 109
  • Германия
Аз съм сравнително новичка в бранша. Бебчо ми е на месец и половина  и в тези студени зимни дни не ни се налага да се кърмим навън, но ще дойдат едни хубави пролетни месеци, в които ми се иска да сме много по парковете...
Винаги съм се кефила на майки, които не свенят да кърмят децата си сред хора и съм смятала кърменето за нещо много красиво и естествено ... и в никакъв случай притеснително... но се оказах в малък стрес при мисълта, че ще седна някъде сред хора и ще ... си изложа гърдите на показ ... Заредих се със 5-6 модела дрехи за кърмачки, с които сега тренираме вкъщи с Бубка, с които почти нищо от мен не се вижда и се надявам, че ще преодолея притеснението си бързо.
В интерес на истината с облекчение чета вашите коментари и си мисля, че ще ми мине много бързо.
Ако има мами, които са кърмили със слинг, моля да ми разяснят как става. Мисля да се пробвам.  newsm78
Ако е от тези с халките- леко се рахлабва, бебето се нагласява да е легнало и главата му се пада при зърното;ето така.
Ако не във възторг от първият опит, можеш да опиташ първо с няколко сухи тренировки у дома, най-вече още при първите признаци на глад, тогава са сравнително кооперативни и приемат промените по-лесно някак.. Wink Свикне ли веднъж да е близо до теб, оттам нататък е лесно.

# 110
моя слинг е просто един дълъг шал, но това с халките ми хареса. разгледах го, мисля да снабдя и моя със такива. Иначе ние сме супер кооперативни винаги, когато се отнася за ядене и досега не сме проявявали кой знае какви претенции. Благодаря!

# 111
... но се оказах в малък стрес при мисълта, че ще седна някъде сред хора и ще ... си изложа гърдите на показ ...

Ако се избавиш от тази мисъл всичко ще е ок.  Някъде бях чела (не помня къде, за да цитирам) кърменето да се възприема като мушкане на бебето под дрехите, а не вадене на гърдата отгоре. Разбира се не в буквалния смисъл - няма да си мушнеш детето да го задушиш. Просто когато леко надигнеш блузата и го сложиш да суче, абсолютно нищо не се вижда. Успех и смело - всички ще ви се радват.

# 112
Аз пак да се повторя  Blush Blush Blush комбинацията на блузка/тениска с лека жилетка/суичър е супердискретна,а и *пази* кръста и гърба  Peace

# 113
Според мен има разлика между София и провинцията. Аз в София от юни до септември редовно кърмих в паркове, алейки и кафенета без да се покривам (не ми беше удобно) и никога не съм видяла нито един укорителен поглед или чула коментар, дори напротив. Събирали сме се и няколко кърмещи приятелки-никоя не е изпитвала неудобство. Включително е имало и мъже с нас. Само една, която тогава нямаше деца ме гледаше малко странно, но като роди сама каза, че било много полезно да ме вижда как съм кърмила- сега съм и била пример.
В провинцията са по-консервативни. Майка ми беше втрещила една продавачка като обяснила, че иска да ми купи рокля, на която лесно мога да смъкна презрамките, за да кърмя в парка. Друга приятелка ми е споделяла, че в родният и град е абсурдно да кърми навънка, но като дойде в София изобщо не и пука.
Аз например не разбирам как може да е нормално по плажа да се разкарват каки без горнища и с толкова изрязани прашки,ч е все едно нищо нямат на тях и на никой да не му прави впечатление, но ако кърмиш на някоя пейка в парка да е 'странно' и 'неудобно'?

# 114
ако бебето ми е гладно, не бих се смутила да го нахраня, истината е че може би ще се натъкна на учудени погледи, но детето ми си е по-важно от всички останали.

# 115
Роделинка, абсолютно така е!

Аз пък все си мислех, че в провинцията в това отношение по няма учудване. Повече близост до природата, знам ли  Rolling Eyes

# 116
Хайде не избивайте в други посоки Peace "Провинциалистите" не живеят в землянки и в гори.. Stop

# 117
МТВ, аз го имах предвид в положителен смисъл.

Отделно, ако живеехме в землянки и гори, нямаше да се главоблъскаме по тез велики въпроси, а щяхме спокойно да правим нещо естествено - така, както природата го е измислила Wink

# 118
Ама никой не ви пречи Stop

# 119
Бебето ми не е мн голямо, но се захранва вече. Кърмила съм и кърмя: в мола по пейките, в кафета, на дискретни, а ако се наложи и недискретни пейки в парка, на плажа, на басейн, в ресторант, ако не е много населен, в малък магазин (беше спешен случай). Не съм кърмила в: художествена галерия, кино, театър, трамвая, служебно събитие... Просто не се е наложило, де Grinning Дори и без шал при мен не се вижда нищо неприлично, съответно никой не е коментирал или критикувал. Ако някой се опита, ще го навра в кучи г*з и горчиво ще се кае, защото никому не преча, нито пък се натрапвам.

Общи условия

Активация на акаунт