Как и къде на обществени места се кърми в България???

• 19 005
  • 305
  •   1
Отговори
# 120
 Да не кърмиш детето навън, защото ... какво си мислят хората за това... newsm78 не сме в 14ти, 15ти век да крием истинските си коси под перуку и лицата си под 2 кила помада. Това е нещо естествено и няма причина да го крием! Ядосвам се малко, защото е консервативно и фалшиво бих казала.
 Аз имах малко притеснения в началото, но си купих няколко блузи за кърмене и ни се получава дискретно. Сега тренираме вкъщи със слинг и блузата за кърмене отдолу. Бебка си яде и никой нищо в повече не вижда. но спря да ми пука, дори и всичко да се вижда. Беба е нахранена и спокойна, а нищо повече от това не ми е интересно.

# 121
Кърмих сина си 1 г., като никога не съм се притеснявала къде да го кърмя - в парка, на улицата, в кафене.... Естествено не съм парадирала с това и при възможност гледах да не е сред много хора, но в никакъв случай не съм се крила. В началото леко се притеснявах, но после отмина това. В края на крайщата най-важно е детето и да е нахранено, друго не ме интересуваше.

А злобен коментар за кърменето навън може да направи само някой ограничен човек, а мнението на такива не ме интересува ни най-малко,  не трябва да притеснява и другите майки...Няма нищо по-естествено от кърмеща бебето си майка.
В интерес на истината никога не са ми казвали и дума за това, но друга мама ми разказа за бабичка в парка, която й правила забележка....  #2gunfire

# 122
Аз пък никога не съм получавала лош коментар за това, че кърмя, да не говорим, че повечето бабки по паркове и градинки много са се радвали на малкото/голямо сукалче.
Ама си има разни злобни хорица, на които не бива да обръщаме внимание.

# 123
И аз не съм получавала лош коментар - само усмивки или понякога, от мъже, които очевидно намират кърменето за екзотично, леко зяпане, докато разберат точно какво правя. Всъщност, май мъжете не ходят при кърмачките да отправят коментари - това си го правим само ние, жените, каквито сме си усойници.  Grinning

# 124
И аз не съм получавала лош коментар - само усмивки или понякога, от мъже, които очевидно намират кърменето за екзотично, леко зяпане, докато разберат точно какво правя. Всъщност, май мъжете не ходят при кърмачките да отправят коментари - това си го правим само ние, жените, каквито сме си усойници.  Grinning
Peace Абсолютно! С изключение на тук пеисъстващите Wink  Laughing

# 125
спомням първото си обществено кърмене. Закъснях с прибирането от разходка и синът ми ревна гладен насред морската. Аз се паникьосах, заоглеждах се за скрита пейка и избрах една, извадих вимето  Laughing и тъкмо се отпуснах, че бебето млъкна и . . . изненада точно пред мен, пред краката ми мина влакчето, пълно с народ  Joy След този случай вече не търсех скрита пейка  hahaha
Да видим сега с малката дали ще ми трябва пак влакче, за да се отпусна.

# 126
# 127
Кърмя там, където мис огладнее. Дори тази събота ме гледаха мн мило на Гребната.

# 128
Отидох с моя приятелка да вземем 2 годишния й син от ясла, не се виждаме често от както роди и се радваме на всеки миг заедно. Взехме хлапето и с изненада разбрах, че тя все още кърми. Разходката и виждането ни пропаднаха естествено защото младежа се оказа гладен. Малкия непрекъснато й бъркаше в пазвата и настояваше да бъде нахранен. Аз направо онемях. Беше ме и адски срам. И най- голямото ми очудване , неприятно естествено беше, че нарича приятелката ми "мам-ам". Тя за него е най - вече "ам" явно. Нищо не казах, тръгнах си и я оставих да се прибира да кърми , обачеее не знам, това е гадно хора. Тя ми каза, че вечер след детската детето сучело с часове. Може така да тушира стреса, може да е гаден навик- не знам , но не е естествено. Моля се тя да се вразуми и да започне да го храни нормално за възрастта му... Не знам, това не нормално..Шокирана съм.

# 129
И най- голямото ми очудване , неприятно естествено беше, че нарича приятелката ми "мам-ам". Тя за него е най - вече "ам" явно. Шокирана съм.

И аз съм шокирана. От цялото ти изказване това изречение беше най-шоковото. Голямото ми дете отдаване вече не суче, но ако е гладно и аз съм мам-ам. Това според теб значи ли че и аз съм храна за него според теб. Явно трябва през нощта да си отварям очите на 4 вместо да спя- да не вземе да скочи и да ме изяде канибалчето.
Не мога да ви разбера вас некърмещите - като не кърмите кой ви кара да се навирате в тези теми. Гнусете си се самостоятелно в темите за АМ, не се занимавайте с нас.
П.С. В болницата едното момиче нямаше кърма, а другото преливаше, постоянно се цедеше и я изхвуърляше. Накрая тази с кърмата взе гладното бебе на другата и го нахрани. Всички бяха мега ултра супер щастливи, най-вече бебока. Но за теб сигурно и това е гадно, по добре да му бяха набутали химиите с биберона.

# 130
Моля, тези, на които не им е приятно, гнусно или каквото там им е на душата, да не пишат в тези теми и да не ги четат! При такива изказвания може да откажете някоя майка да кърми, което би било голяма загуба!
Не разбрах само кое е чак толкова шокиращото?!? Аз не кърмя вече детето си, но не съм против дългокърмещите майки - всеки има право на избор. И какво като й е бъркал в пазвата!?! Аз, ако бях на нея, нямаше да бързам да се прибера, а веднага щях да седна на някоя пейка и да си накърмя детето! Комфорта и спокойствието на детето ми са най-важни!
Щом те е срам и ти е неприятно, не се виждай са тази приятелка. Аз не бих искала да имам приятелка, която не ме подкрепя и ме упреква, че правя нещо, което смятам за добро, за детето си! Аз пък съм шокирана от твоите думи в поста ти!!!!!

Защо некърмещите мами постоянно се гнусят от кърменето? Това го чувам постоянно, вкл. и докато аз кърмех, друга мама се изказа по темата....Колко гнусно било, отвратителна работа и не знам какво си...

Това, че кърми детето си не означава, че то не яде друга храна. Разбира се, че яде! А до кога ще го кърми е единствено нейно решение - най-добре, до когато и на двамата им се иска!

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 16:24 от Natali_

# 131
Aradia , пак ли ни "размърдваш"?? newsm78:

Еха, как само съм ви размърдала. Темата е интересна.  Някой жени явно са родени за майки и аз ви  се възхищавам макар ,че изобщо не ви разбирам. Аз така се изнервях да кърмя. И усещането ми беше адски неприятно. Сина ми беше здраво бебе , макар че го кърмих само 15 - 20 дни. Не мисля че кърменето кой знае колко помага за добрия имунитет след коластрения период. Случаи разни- щом ви кефи, няма лошо,  щом не ви кефи - мисля също е добре!!!! Peace

Апропо, като оставим "блестящия" ти правопис, съдържанието на писанията ти е равносилно на "егати-да си бременна на 38 е гнусно! Баба ще си, когато детето ти е тийнейджър Crazy"...нали звучи също толкова налудничаво и просташки? Mr. Green

# 132
Мн ме кефи да се драча

# 133
  • София
ми да й го бе казала право в очите, можехте лично да се подрачите. Wink

# 134
Мн ме кефи да се драча

Верно ги разбъзикваш. Веднага почват да размятат цици.

Общи условия

Активация на акаунт