Как и къде на обществени места се кърми в България???

• 19 016
  • 305
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И защо пък се свързва непременно кърменето на поискване с кърменето на обществени места?
Първите 6 месеца или годинка - да.
Но пък тогава детето съвсем лесно може да се скрие и никой да не разбере.
После детето се научава да си иска където му е позволено.
Аз например, още си кърмя. Понякога малкия е много превъзбуден и иска да цока през 5 минути.
Но това се случва само вкъщи.

# 211
  • София
Чудя ви се на акъла как така казвате за дете, което не сте виждали никога, че е с психологически проблем? Само защото прави нещо, което вие не можете да разберете! За проблем в психиката може да се говори тогава, когато съществува реална опасност човекът да си навреди или да нмавреди на другите. Извинете, ама кърменето на кого вреди? newsm78

А иначе по темата: Преди няколко дни пътувахме с метрото тримата заедно. Малката поиска да суче и аз й дадох. Проблем никакъв. Не ни свалиха от влака  Mr. Green

# 212
Е, не, на годинка да трябва да го накърмиш спешно в метрото  Shocked

# 213
Е, не, на годинка да трябва да го накърмиш спешно в метрото  Shocked

Ми там ги е сварила нуждата...  Wink

То сигурно трябва и в ресторанта, ако ни напъне, да си се облекчаваме на масата, знам ли...

Сисчи, а къде в препоръките на СЗО е споменато кърменето да се използва като основно и единствено средство за успокояване на тригодишни деца? Кърмата е храна за кърмачета, изключително и единствено до шестия месец и като допълнение към захранването на бебето до годинка, нека не забравяме това!

Искам да поднеса извинение на мамите, които са се почувствали обидени от коментарите ми.
Като чета тук от известно време, взех да оставам с впечатление, че аз съм някакво извънземно, изрод, лишаващ децата си от Бог знае какво, като не им позволавам да спят на гърдите ми и като не заголвам гръд насред улицата, затова ми се иска, ако има и други майки, които подкрепят моето мнение, поне четейки да усещат, че не са единствени. Естествено, че всеки сам си знае какво да прави с децата си, не искам да налагам, просто изказвам мнение.

# 214
А защо изказвате мнението си с този назидателен тон? Едва ли не, как може вие да кърмите навън или при поискване на бебето?!? Бях писала преди, ще се повторя - Като не ви харесва или се разминава с вашия мироглед, извърнете поглед и отминете кърмещата майка. Че било голямо детето......и какво от това, нали не е вашето? Вие си гледате децата, както смятате за правилно. Същото правят и другите родители....Няма нужда от назидания и упреци, още по-малко от съвети кое е правилно и кое не. Всеки си решава.....

ПП: Не съм от дългокърмещите, отбих сина си на 1 г., но подкрепям тези, които искат да кърмят по-дълго. Това е въпрос на лично усещане и желание.

# 215
  • София
Dimeli Всъщност млякото(независимо дали е кърма или ам), следва да е основна храна до годинка и да присъства до 3 години, като според възрастта ест се коригира количеството.
Средство за успокоение е често самото сукане, дали ще е  биберон, гърда, шише...по желание на детето и родителите.

Виж обаче последното е изсмукано от пръстите, тук никой не напада същност не кърмещите/правещи го кратко/ само в къщи и т.н. Тук се изяждат с парцалите само кърмещите вън и то основно на по-големи деца...

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 20:26 от Angel_Dust

# 216
  • Пловдив
пък аз преди няколко месеца видях една мама, която кърмеше детенцето си (около 2,8-2,10 години), седнала на тротоара в междублоково пространство Heart Eyes Явно малчугана беше паднал, защото сълзички се стичаха по бузките, а коленцата му бяха ожулени Heart Eyes Много мило ми стана, защото син ми тъкмо се беше отбил Heart Eyes Та на въпроса - кой, където свари Mr. Green

Днес кърмих дребната пред блока, защото брат и отказа, да се качим горе - не искаше да изпусне играта с връстниците му Simple Smile

# 217
  • Плевен
Трещерица-вчера се  прибираме от Монтана с влака.Е,наложи се да го накърмя във влака.Нямаше мърдане просто.Цирк беше,лудница,тичаше из влака,катереше се по прозорците,играеше си с количките по земята легнал.Огладня към 4,30-беше обядвал в 12 и то много малко изяде.Давам манджата дето носех,не иска,реве,давам банан,реве,давам баницата дето му носех,реве,хляб-пак същото.Бабите покрай нас запончаха да го развеселяват,говорят,пеят-не та не-РЕЕЕЕВ.И какво трябваше да направя според теб-да го оставя да реве ли?Накърмих го и си млъкна за има няма 10 минути.После започна да си говори и пее даже  Peace.Нямаше начин просто,гладен и превъзбуден от пътуването.Не иска да яде.Като слезнахме да сменим на Мездра го нахраних на гарата с манджата му,и банан си яде,и баницата си изяде.Но просто исках да млъкне,не да пречи на хората във вагона.За сведение,детето ми е на 1,9 месеца.

# 218
Не  знам колко е до Монтана, но Младост-Люлин е 25 мин.

# 219
Двадесет и пет минути рев на дете, което има нужда да се успокои, превъзбудено е, спи му се..... т.н. Това е ужасно много време. За мен е много, а какво остава за едно малко дете. Да - в повечето случаи кърменето на детето може да се отложи, но не винаги. В тези случаи - пет минути сукане или 25 минути истеричен рев, докато всякакъв народ около мен ми пуфти, гледа ме лошо и ми дава акъл? Лесен избор Simple Smile

# 220
  • Плевен
3 часа е пътя от Монтана до Плевен,с малки прекъсвания за смяна на влака.Около 120 километра.Колкото и да исках да го отложа просто не се получи.Скрито място сте наясно че не може да се намери,или предлагате в тоалетната да отида  ooooh!Накърмих си го и окото не ми мигна.Че и в двете посоки ми се наложи даже-3 часа не са малко време.Първият път го накърмих за успокоение,то взе че заспа  Peace.Че и в градинките понякога не ми се получава  намирането на по-скришно място.Пейките са заети от некърмещи,и затова където седна се получава,само да е сянка.

# 221
Не  знам колко е до Монтана, но Младост-Люлин е 25 мин.

smile3501 smile3501 smile3501

Майка за пример си ти, браво!

# 222
Баба съм. Пътувах с внучката  в метрото. Ей, богу, оцеляхме, без да я накърмя.

# 223
  • София
Твоята внучка е оцеляла, моето дете до 2г. трудно издържаше. Т.е. не си го причинявах, нито на себе си, нито на околните  Joy тя замести хранене на 1г.10 мес. Кърмех си я навсякъде, дискретно! От страни основно се виждаше гушкащо се детенце  Heart Eyes

Имам любим случай, на площадката, видя ме бабата на едно момиченце как кърмя (това беше от последните ни кърмения навън). И взе да ми разказва как е кърмила голямата си дъщеря до 5г. (аз бях ето така  Crazy), но малката й само до 1г., не искала. И така ми се радваше  Blush

# 224
Кърмете си, бре, кво се обяснявате . Явно е жизнено необходимо, ние не разбираме.

Общи условия

Активация на акаунт