Как и къде на обществени места се кърми в България???

• 19 015
  • 305
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Кърмете си, бре, кво се обяснявате . Явно е жизнено необходимо, ние не разбираме.
В някои случаи си е направо животоспасяващо Simple Smile

На снимката - отбитата ми дъщеря, проверява в пазвата на леля си има ли "амане"  Joy Joy Joy

# 226
  • Плевен
Следващият път като пътуваме и детето е нервно и иска да цокне да се успокои ще си седна спокойно на седалката и ще гледам сеири как целия вагон се обръща възмутено да види това дете що реве така.Пък белким се сетят да се изнесат от вагона че да ни оставят на мира да се кърмим без да предизвикваме инфаркти в някои хора. Crossing Arms

# 227
  • София
Ами Трещерица, това си е кърмачески форум. Тук се говори само за кърмене. Като не ти е приятно прав ти път, бе бабке!  Laughing

# 228
Трещерица явно има прекалено много свободно време и младите не й обръщат внимание на глупостите дето плямпа и ходи по темите да се заяжда с хората Crazy . Пък аз друго обяснение не виждам защо ще кисне толкова време в тема, която й е крайно неприятна Thinking .
Или иска да откаже всички майки да кърмят децата си, та тя да си вее бастуна наволя, без да я смущават разни развратни майки дето си травмират децата Whistling .

# 229
  • Пловдив
Много добре казано Mr. Green

# 230

На снимката - отбитата ми дъщеря, проверява в пазвата на леля си има ли "амане"  Joy Joy Joy

Колко сладко. Надявам се , не го прави с лелите в метрото.
Темата ми е много забавна, сякаш виждам фанатичния пламък в очите ви, като се спомене кърмене. И образователна - не си представях, че 1  годишно не може да издържи 25 мин без кърмене.

# 231
  • UK
Добре, де, аз също кърмих почти до 2 години, но на тази възраст човекът прекрасно разбираше, че понякога на някои места просто не може, кърмехме се вече предимно вкъщи. Не за да разваля кефа на детето, но наистина понякога няма как и това, което исках да избегна са точно тези сцени на ревове и тръшкане където му падне. Мисля, че Трещерица се възмущава точно от това, че на всяка цена навсякъде и за всяко нещо, като ревне детето, му се дава гърда без оглед на това къде и с кого сме. 

# 232
  • Плевен
Опитах НАИСТИНА ВСИЧКО преди да го накърмя-не помогна!Защо да изхабя нерви за 2 живота и да се изпотявам 100 пъти докато се мъча да го укротя?На кого е нужно това,само за да опазя някоя да не получи сърдечен удар като ме види кърмеща?Не мерси,няма нужда от това.Имам кърма,кърмя когато преценя че няма начин вече.Наистина в някои случаи е просто животоспасяващо това.Която както иска да го приема  Crossing Arms

# 233
dejie, подкрепям абсолютно! Не съм баба, дългокърмеща съм и безрезервно подкрепяща дългото кърмене, но в този форум "страстно защитаващите" кърменето са в състояние да ме разколебаят!!!
И да, съгласна съм, че на дълъг път във влак е напълно естествено да накърмиш детето си. Още преди да е пощурило хората и да е събрало всички погледи. Тогава гарантирам (от опит), че никой няма да забележи дори, че си го кърмиш. Но не и да доказваш на всички - ето, опитах какво ли не, само кърменето помага  Peace
Не на последно място в кърмаческия форум съм засичала доста майки, които имат положителна нагласа към дългото кърмене, но явно не се включват често (самата аз също не го правя), защото се въртят толкова изтъркани фрази и лозунги, че на човек му писва и си казва: "я по-добре да си накърмя детето, отколкото да коментирам тук"!

# 234
  • Пловдив
Ама аз това не мога да разбера... Как решавате, че при всяко примрънкване се дава на детето да суче?!?
Да, кърмих сина си до 2г.4м. и 15 дни, за да бъдем точни, но след годинката някъде, знаеше, че "млякото на мама" се пие само вкъщи (и то на леглото) Mr. Green
Естествено, кърмила съм го и на вън, след първия му РД, но това е било по-скоро инцидентно - точно,  както при tani80s - когато нищо друго не помага Simple Smile
Предпочитам да рискувам на отнеса някой и друг изумен/отвратен поглед, дори някоя реплика, отколкото да гледам ревящото си дете

# 235
Кърмих до 1 г.и 1 мес. моя син. Като беше малък - до 6-я месец, съм кърмила навсякъде, дори веднъж в заведение се случи, като естествено не съм парадирала с това, най-малкото съм "развявала цици", както се изразяват някои съфорумки.
По-късно, когато заменихме хранения, вече остана само сутрин и вечер, така че от 8-я месец сме се кърмили само в леглото.
И въпреки това нямам против, когато някоя майка поиска да накърми детето си, макар и голямо, да го направи. Всеки си решава за себе си кое е правилно и кое не.
Пък някой като го дразни толкова, да отмине и това е. Не виждам какво толкова се възмущавате, че ходело и дърпало на майка си блузата. Голяма работа! Моят постоянно ми дърпа блузата по други поводи - да го нося, да го гушна и т.н. ....не виждам голяма разлика.....

# 236
Интересно, значи аз нямам нищо против, когато някой яде/пие в метрото, на скамейката в парка, на тротоара пред блока, или пък недай си Боже в ресторант  Mr. Green и т.н., но пък явно има доста хора, които имат нещо против, когато моето дете го прави  Wink и със сигурност от моята гърда се вижда нищожно малко, ако изобщо се вижда нещо за разлика от дупето на каката с минижупа до мен  Whistling, а и моята гърда е далеч по-безинтересна.
Какъв е проблемът да извърнеш поглед, когато нещо не ти допада като гледка  newsm78

# 237
  • UK
tani80s, не те осъждам, разбрах, че си направила всичко по силите си, а дори и не си длъжна. Ако искаш, кърмиш и толкова. Казах, че си обяснявам и разбирам мнението на Трещерица как изглеждат нещата отстрани. Просто и вие приемете, че има жени с по-различни възгледи за отглеждане на децата си, тук не говоря само за кърменето, а като цяло за откликването на всяка нужда на детето тук и сега независимо от всичко. Защото постоянното набиване във форума как кърменето е много повече от хранене - за приспиване, за ласка, за успокоение, когато плаче иска да суче, когато се смее иска да суче, когато му се спи иска да суче, когато е превъзбудено иска да суче, неминуемо води до този извод:
Ама аз това не мога да разбера... Как решавате, че при всяко примрънкване се дава на детето да суче?!?

в очите на некърмещите или малко кърмещите. И когато ви упрекнат в такова нещо, тогава казвате.
"Ааааа, някой друг да яде в метрото може, а моето дете не може." Значи пак до яденето опирало.
И да каже, че не одобрявам яденето на мазни баници и сандвичи с кетчуп в градския транспорт, случвало ми се е в навалицата да обърша някоя закуска и да се подхлъзна на някоя мазнотия. Това няма връзка с кърменето, но се учудвам, че яденето в градския се приема нормално от някои. 

# 238
  • София
Аз поне нямам никакъв проблем да приема хора, които мислят различно от мен. Уважавам тяхното мнение. Но те май имат проблем да приемат различното.  Mr. Green
 За тях е грозна гледка майка, кърмеща на обществено място. ОК, приемам го. Но като не харесваш нещо просто не го гледай. Друг е въпросът, че някои имат прекалено свободно време и си чешат езиците тук.

Моето дете едва ли би разбрало обяснения от рода на: "Сега не сме на удобно място, маме, после ще ти дам".  За това предпочитам когато си поиска да давам, без значение къде сме. На който не му харесва да не гледа!  Crossing Arms

# 239
В метрото е забранено яденето.

На мен лично би ми било неудобно да си извадя цицата.

Общи условия

Активация на акаунт