Как и къде на обществени места се кърми в България???

• 19 038
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
Да, да, забравих, че майката не може да няма кърма.

# 181
Да, да, забравих, че майката не може да няма кърма.

Може, но такива физиологични състояния, при които майката не може да произвежда каквото и да е количество кърма са много редки.Повечето жени могат да кърмят и произвеждат достатъчно количество мляко, за да задоволят нуждите на бебето си.Дори и да не могат да кърмят изключително първите 6 месеца и да се наложи добавка,това не е предпоставка да се лиши детето от кърма.Бях чела за една майка,която имаше едно доста специфично заболяване,което не и позволява да произвежда повече от 5 мл кърма,на ден и тя даваше на детето си всеки ден тези 5 милилитра с лъжичка,като един вид,своеобразен коктейл от имунни и защитни фактори.Всичко е въпрос на избор и желание.

# 182
В крайна сметка става въпрос за малки бебета

И аз да се понамеся  Crazy - не винаги става въпрос за малки бебета /това си е съвсем нормално и в реда на нещата/, ама като видя ходещо дете и ако и говори, нещата се обръщат в съвсем различна посока  Sick
Не детско парти сме, момиче на почти 2 годинки не иска да хапне от детското меню, а вика на майка си "искам лапам цица"  Sick

# 183
  • ул. "Мечтание"
Не детско парти сме, момиче на почти 2 годинки не иска да хапне от детското меню, а вика на майка си "искам лапам цица"  Sick

Що бе, добре е се е ориентирало детето - избрало е нещо вкусно и здравословно! Simple Smile

# 184
много сте се нагълтали с клишета...

Тити, поздравления! Определено най-адекватното и смислено изказване в цялата тема!  Hug  bouquet

Според мен проблемът има два аспекта - големи цици и големи деца. Т.е. какъв е проблемът с кърменето на обществени места? От една страна "показването на циците", от друга - "ядящите пържоли деца". Лично мнение: и двете не са ми естетически приемливи. Личен опит: кърмила съм голямото си дете до годинката, в момента кърмя едномесечно бебе. Тъй като съм от тези с големите гърди, които не позволяват нито ходене без сутиен, нито прекомерно големи деколтета, като правило съм избягвала да кърмя навън.
И какво значи детето да го застигне нуждата?  #Crazy Особено, когато говорим за по-големи деца?! Сами и много добре знаете, че това, че детето крещи, пищи и се тръшка и ви моли с думи "да си цокне", далеч не е глад! Сега, за малки бебчета до 3-4 месеца не говорим - и голямото се е случвало да ми огладнее в парка, и малкото също. И обикновено кърменето на бебе, предизивква умиление и положителни коментари у бабите.
Но, честно казано, за мен цялата история с кърменето на поискване си е тотален отказ на майките да осъзнаят, че децата им са самостоятелни индивиди, които растат и няма да са вечно техни.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 07:35 от Dimeli

# 185
И прясна случка от вчера - влизаме в пълен магазин. Циганка /от по-приличните  Crazy/ почти гола до кръста от едната страна, чака на касата, бебето й /другите деца след нея и мъжът й/ заспало на ц*цата и почти пуснало зърното. Тя чака ред и въобще не поглежда.
Грозно беше.  Sick Много от детайлите грозяха гледката. И беше "избождащо очите".  #Crazy

# 186
Много се радвам на нормално мислещи кърмачки.
Dimeli, 6tastliva mama ,   bouquet

# 187
Аз пак не разбрах - притесняват ви разголени гърди по принцип или само разголени гърди на кърмачки? Не се заяждам, наистина ми е любопитно.

# 188
Аз пак не разбрах - притесняват ви разголени гърди по принцип или само разголени гърди на кърмачки? Не се заяждам, наистина ми е любопитно.

Мен лично ме дразнят по принцип. Както казах, самата аз никога не съм си позволявала да разголвам пищна гръд (с каквата природата обилно ме е дарила) наляво и надясно. Смятам, че гъдите ми следва да са достояние основно на мъжа ми и на децата ми, всеки в съответния етап от живота... И да, намирам за не по-малко отблъскващи на практика голите провиснали тела по плажа, но това няма никакво отношение към темата.  Peace

# 189
И тази гледка на "отвратително разголени цици" кърмещи дете на година и половина виждате колко често? Веднъж или два пъти годишно??? Страхотна драма. ooooh!

Между другото, вкъщи използваме думата "гърди". И да, кърмя без притеснение на обществени места. До момента не ми се е случвало да забележа отвратени и погнусени погледи. Не парадирам и не се крия по ъглите. Повечето хора не обръщат внимание или просто не им пука. И не се чувствам "ненормално" мислеща. Бъдете малко по-широко скроени. Така се живее по-приятно. Peace

# 190
Ама разбира се, навсякъде, особено сега със забраната за пушене. 

Абсолютно да - кърмя навсякъде, където мога да се облегна, и където няма пушачи наоколо Wink)) Най-хубавото е, че все повече хора проявяват разбиране в парковете и отиват да пушат по-далече.

(И аз не бях чувала, че някой смята, че да кърмиш навън е "циганско" и мисля, че е време да спрем да увековечаваме такива безобразни сравнения чрез преповтаряне.)

Моят единствен проблем с кърмене на по-голямо дете навън (на 1г. 1м.) е, че малкият много се разсейва от случващото се наоколо, поради което го покривам с тензухена пелена и всичко е наред.   

# 191
Аз лично не съм го правила, но и не съм виждала "развяти цици". Хайде моля ви се! Една кърмеща жена не е нещо нито грозно, нито срамно.  Peace

Абе защо във форума няма "Like" бутон, като във Фейсбук? Wink)))) Изказването ме разсмя, но е и много на място. Кърмещите майки не сме някакви ексхибиционистки, които се голят 5 минути преди бебето да засуче, за да си покажат прелести на околните. Всяка кърмачка "брани" честта си, доколкото е възможно. (Въпреки че след естествено раждане каква чест! Wink

# 192
Хахахахах - сега на мен ми се иска да имаше Like Simple Smile))) Вярно никаква чест Simple Smile)) Много се смях  Grinning

# 193
И тази гледка на "отвратително разголени цици" кърмещи дете на година и половина виждате колко често? Веднъж или два пъти годишно??? Страхотна драма. ooooh!

Тук си права, най-много размятащи се цици виждам във форума. И потропващи крачета - ще кърмя пък, навсякъде ще кърмя.

# 194
  • София

Но, честно казано, за мен цялата история с кърменето на поискване си е тотален отказ на майките да осъзнаят, че децата им са самостоятелни индивиди, които растат и няма да са вечно техни.

Dimeli,  Laughing явно не си запозната изобщо с кърменето на поискване. Кърмиш когато ДЕТЕТО ПОИСКА а не когато ТИ ПОИСКАШ И много майки кърмят именно по този начин, защото осъзнават, че децата им са самостоятелни индивиди и огладняват по време, различно от общоприетите часове за хранене.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт